TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Babamın Eski Seiko Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Babamın Eski Seiko Saati

Mesaj Redliner » 08 Ara 2010, 20:05

Arkadaşlar meraba. Bugün babam çekmecelerini kurcalarken taa benim çocukluğumda taktığı çok eski bir saatini bulmuş. Benimde son zamanlardaki merakımı bildiğinden dolayı saati bana getirdi. Bu saati dün gibi hatırlıyorum ;) Elime aldığımda sanki çocukluğumu görmüş gibi oldum. Saatin zaten çalıştığını hatırlıyorumda görünen o ki mutlaka bir bakıma ihtiyacı var. Saatin bakımını yaptıracağım tabiki ancak önce resimlerini burda paylaşayım istedim.Mutlaka değerli fikirleriyle beni aydınlatacak arkadaşlarım çıkacaktır.

Resim

Resim

Resim

İnşallah resimler çıkar ne diyim toplu yükleme yaptım gene :)

Bu saat zannedersem 74 model. Babam ise bu saati 76 senesinde Kilis te bir gezi sırasında almış. Hatta bir tane de anneme almış ufak modelinden ama anneme sordum bulamıyor. Size bir iki sorum olacaktı. Saatin arkasını upload ettim zannedersem ama üzerinde open thru glass yazıyor. Acaba üstten mi açılıp bakım yapılacak? Ya da benmi yanlış anlıyorum. Mekanizma elle de kurulabiliyor ve saniyesi hackleniyor ama mesela saatin date kısmını bir türlü hareket ettiremedim acaba düzelir mi? Bir de İstanbul'da oturuyorum acaba bu işin ehli olan iyi bir ustayı nerden bulabilirim. Saatin maddi olarak değeri yok ama manevi olarak benim için çok değerli olduğu için gerçekten usta birine emanet etmeyi isterim. Fikri olan paylaşırsa çok sevinirim beyler...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Re: Babamın Eski Seiko Saati

Mesaj razz » 08 Ara 2010, 20:23

Red, saatin 1974 Nisan üretimi Seiko Lord Marvel.. Camı hesalit ( yani mika.. ) ve servis vermek için ön camı esneterek açmak gerekiyor çünkü kasanın komple masif yani kapak sökülmüyor.. Güzel ve nispeten nadir bulunan bir model..

Sirkeci Şah-As Han ( Doğubank sırasında.. ) giriş katta saat tamircisi Ramazan Usta var.. En dipte, sol köşedeki dükkan.. Ramazan veya Gökmen Usta sana yardımcı olur.. Benim 2003'ten bu yana güvendiğim ustalarımdır, o zamandan bu yana bütün saatlerimin bakımını onlar yapar.. Sana da hem işçilik hem de fiyat konusunda yardımcı olurlar..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Redliner » 08 Ara 2010, 20:32

Razz kardeşim bu değerli tavsiyen için sana çok teşekkür ederim. Şimdi sen dedikten sonra baktımda şöyle bir saate. Saatin camı içeri doğru çatlamış. Sanki zorlamışlar gibi önceden açarken belki bu yüzdendir. Babama bugün sordum sen bu saati hiç bakıma götürdünmü diye. O da 1-2 kere götürdüm daha sonrada gün kısmı bozulduğu ve saat ileri doğru gittiği için bıkıp bir quartz aldığını söyledi. Ama şimdi bu senin söylediğin ustalara kesinlikle bu saati götüreceğim bir kaç gün içinde inşallah. Adreste bu kadar net tarif edilir yani dostum çok sağol :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj razz » 08 Ara 2010, 21:57

Rica ederim Red.. Ramazan Usta'ya gönül rahatlığıyla güvenebilirsin öncelikle için rahat olsun..

Hesalit camlı modellerin hemen hemen hepsinde cam kasaya monte ve demonte edilirken ahtapot adlı bir aparat vasıtasıyla ve dış çeperinden eşit bir baskıyla deforme edilerek işlem yapılır.. Eğer bu işlem bilinçsizce yapılırsa cam üzerinde çizik, ezik vs. hasarlardan camın tamamen kırılmasına kadar gider.. Modern servisler ahtapot'un camda yaratabileceği hasarı düşünerek basınçlı hava ile çalışan daha gelişmiş aparatlar kullanırlar ancak ehil bir usta ahtapot kullanarak hasar vermeden veya min. hasarla bu işlemi tamamlar.. Eğer işlem sonunda cam da çok hafif de olsa bir iz kalırsa polisajla rahatça silinir..

Cam kırıksa da sorun edecek birşey yok.. Aynı Şah-As Han'da -1.Kat'ta camcı Suat Usta'ya gidersin ( dar merdivenden in, sağ uzak köşe.. ) sana kuvvetle muhtemel camın sıfırını bulur, bulamazsa muadilini bulur, eğer o da olmazsa ham hesalit veya mineral camdan keser.. ;)

Seiko LM'ler nispeten kaliteli kalibrelere sahiptir ancak üretildiği dönem itibarıyla hassasiyet konusunda pek de iddialı değildirler.. Ramazan bakımı yaptıktan sonra olabilecek en iyi ayarı da yapar.. Yeni bir cam, bir de ultrasonic yıkama yaptın mı saatin pırıl pırıl çıkar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 08 Ara 2010, 22:12

Bu arada şimdi farkettim; sanırım saatin bileziğinin son bağlantı parçaları ters takılmış..! :) Bilezik kasaya monte edilirken atkı tabir ettiğimiz kasaya temas eden parçaların sabitleme ayakları, bileziğin tene temas eden yerine denk gelir yani saate önden baktığında gözükmez.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 08 Ara 2010, 22:40

Razz, cok dogru bir saptama yapmissin atkilar ters takilmis.

Red, LM Seiko'nun en degerli parcalarindan bir tanesidir. Bende ki 40 yasinda ve halen ilk günki gibi calisiyor. Dogru ustanin elinde görecegi bakim ile süper bir saate sahip olacaksin. Simdiden güle güle kullan diyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Redliner » 09 Ara 2010, 00:14

Teşekkür ederim arkadaşlar. Saati gördüğümde sanki eskiden pamuk şekeri aldığımdaki tebessüm oluştu bugün resmen yüzümde sonradan farkettim ;) Dikkatle incelediğimde ise dediğiniz gibi saatin atkı dediğiniz ilk baklaların ters taraf takılmış olduğu gözüküyor. Ve ayrıca buda babamın bu saati son bakıma götürdüğü zaman işin ehli birine değilde herhangi bir ustaya götürdüğü izlenimi yaratıyor hernedense :lol: Neyse ben saati ustasına bulup vericem inşallah. İnternetten bulabildiğim kadarıyla saatin bakımı yapıldıktan sonraki hali güzel ve gayet kibar duruyor. Saatin yaşına hürmeten bakım yaptıktan sonra çok sapma yapsa bile bunu görmezden geleceğim ve takacağım arada sırada. Yanlız bir nokta varki yıllar ne çabuk geçiyormuş... :?
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj mlm » 09 Ara 2010, 01:08

Red güle güle kullan, forumun en değerli saatlerinden birine sahipsin.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners