batu yazdı:Cok tesekkurler lakin zevkini nasil belirtecegimi bilmiyorum ne yazik ki :/ tek bildigim Tag Heuer ile kucuk bir ask yasadigiydi
Pilli saatleri sevmedigini biliyorum, swiss made olmasi tercihim olur acikcasi
Bir de chrono otomatik ve quartz secenekleri ne demek bilmiyorum
Bu bilgileri kabacada olsa edinebilecegim bir icerik var midir sayfada acaba? Oturup okuyayim hepsini
Sizce hamilton un belirttigim modeli nasil peki? Iyi bir saat mi?
Saatleri çekici kılan içlerindeki mekanizmalardır. Bu mekanizmalar temelde ikiye ayrılır: 1. Pille çalışanlar, 2. Mekanikler
Mekanik çalışan bir saatin içinde yüzlerce parça olur. Ya kurarak (kurmalı) ya da el hareketinden kendi kendine kurularak (otomatik) enerjiyi biriktirirler ve bu enerjiyle çalışırlar. Bu forumdan tavsiye istiyorsanız tercih her zaman mekanik modellerden yana olur. Bütce az diye pillilere yönlenmeyin, uygun fiyatlı mekaniklere yönlenin. Fiyatı uygun diye mekanizmasının kötü olduğunu düşünmeyin, saat piyasasında pek çok şey pazarlamayla ilgilidir.
Krono denen şey bazı saatlerde bulunan ve kronometre özelliğidir. pilli veya mekanik saatlerde bulunabilir. Mekanik kronograflar en karmaşık mekanizmalardan biridir ve dolayısıyla pahalıdır.
Tissot, Hamilton, Seiko markalarını tavsiye ederim. İlk ikisi swiss, sononcusu Japondur. ama Seiko'yu da hiç yabana atmayın, mekanizma ve kalite anlamında swisslerden geri kalmaz.