TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Tavsiye

Mesaj hlmlns » 07 May 2010, 22:38

Selamlar, öncelikle kinetic modellerinden SRG005P ve SNP003P arasında kaldım. Premier serisi ile sportura serilerinin hangisi daha yeni? Kullanılan kinetic motorlar aynı mı? İşçilik hangisinde daha iyi? gibi sorular var kafamda. Bir de şu var tabi.. kinetikten çok, mekanik yada otomatik saatlerin forum kullanıcıları tarafından tercih edildiğini yada sevildiğini gördüm bunun sebepleri nelerdir? Başka model tavsiyeleriniz olursa sevinirim.Seiko'dan başka marka düşünmediğimi belirteyim.bütçem 1000-2000 arası. şimdiden teşekkür ederim..
pink floyd - time
Kullanıcı avatarı
hlmlns

Re: seiko tavsiye

Mesaj mrhero » 07 May 2010, 23:54

Diğer sorularına değil ama neden mekanik saatin tercih edildiğne yanıt verebilirim; bunun tek nedeni var o da romantizm. Şimdi bazıları belki bana kızacaktır ama cidden bunun başka bir açıklaması yok. Bak sana mekanik saatlerle quartzlar arasındaki aklıma gelen farkları söyleyeyim.
1. Mekanik saatler daha ağırdır
2. Mekanik saatlerin bakımı daha zor ve pahalıdır
3. Mekanik saatlerin en pahalısı bile ucuz bir quartz saat kadar hassas zaman ölçemez
4. Bir mekanik saati ortalama iki gün takmadığın veya kurmadığın zaman duracaktır
5. Mekanik saatler quartz muadillerinden pahalıdır

Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Bu durumda şöyle düşünebilirsin neden mekanik saat alıyorsunuz. Çünkü biz romantiğiz. Kolumuzdaki saati mekanik sanatının geldiği üst nokta ve bizimle birlikte yaşayan ve yaşlanan bir varlık olarak görüyoruz. Bu yüzden mekanik saat seviyoruz.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Re: Seiko Tavsiye

Mesaj nickynick » 07 May 2010, 23:55

Merhabalar, öncelikle TSF'ye hoşgeldiniz,
Seiko'dan başka marka düşünmediğinizi söylemişsiniz, bunun özel bir sebebi var mı? Eğer yoksa bu fiyat aralığında bir çok başka markadan saat edinilebilir. Forumda ağırlık otomatik saatlere verilse de, quartz veya kinetik saatlere de hiç bir önyargı olmadığını belirtmek isterim. Alman markalarından Tutima, Mühle Glashütte, Stowa, Nomos, Temption veya İsviçre'den Oris, Epos, Glycine, Frederic Constant, Tissot ve Certina bu fiyat aralığında saatleri olan markalar.
Ama Seiko konusunda kararlı iseniz Sportura serisinin daha eski bir seri olduğunu bilmenizi isterim. Benim tercihim Premier serisinden yana olurdu ve özellikle şu modeli tavsiye ederim: SEIKO PREMIER PERPETUAL DIRECT DRIVE SRX003P1

Resim

Bunun dışında üyelerimiz de zaten fikirlerini ve tavsiyelerini belirteceklerdir.
Bu arada, Üyelerimiz-Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: seiko tavsiye

Mesaj nickynick » 07 May 2010, 23:57

mrhero yazdı:Diğer sorularına değil ama neden mekanik saatin tercih edildiğne yanıt verebilirim; bunun tek nedeni var o da romantizm. Şimdi bazıları belki bana kızacaktır ama cidden bunun başka bir açıklaması yok. Bak sana mekanik saatlerle quartzlar arasındaki aklıma gelen farkları söyleyeyim.
1. Mekanik saatler daha ağırdır
2. Mekanik saatlerin bakımı daha zor ve pahalıdır
3. Mekanik saatlerin en pahalısı bile ucuz bir quartz saat kadar hassas zaman ölçemez
4. Bir mekanik saati ortalama iki gün takmadığın veya kurmadığın zaman duracaktır
5. Mekanik saatler quartz muadillerinden pahalıdır

Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Bu durumda şöyle düşünebilirsin neden mekanik saat alıyorsunuz. Çünkü biz romantiğiz. Kolumuzdaki saati mekanik sanatının geldiği üst nokta ve bizimle birlikte yaşayan ve yaşlanan bir varlık olarak görüyoruz. Bu yüzden mekanik saat seviyoruz.

Süper bir açıklama gerçekten!!! :)
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj hlmlns » 08 May 2010, 00:17

cevaplar için tekrar teşekkürler... gerçekten açıklayıcı ve yönlendirici oldular.seiko ısrarım sanırım seiko'nun gözümdeki marka değeriyle alakalı, kaliteyi çağrıştırmasıyla.bahsettiğiniz diğer markaları daha önce duymadım fakat kesinlikle seçeneklerim arasına aldım.bulunabilirlikleri hakkında fikrim yok.yeni saatimi de türkiye'den alacağım.yetkili satıcı önerebilirseniz harika olur.
pink floyd - time
Kullanıcı avatarı
hlmlns

Mesaj nickynick » 08 May 2010, 00:26

Siz bu markaların sitelerine göz gezdirin, beğendiniz modelleri burada paylaşırsınız, ona göre sonuçlandırırız size güzel bir saat alma işlemini :)
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj herofb » 08 May 2010, 08:30

Seiko tabiki iyi bir seçim fakat Nicky Nick'in tavsiyelerini de yabana atmamak gerekir.Özellikle bir Oris sahibi olarak 1904'ten beri var olan ve sadece mekanik saat üreten Oris'i tavsiye edebilirim

Bu arada romantizm konusuna kesinlikle katılmakla beraber benim gibi daha da ileride giden arkadaşlarımız var. I'm obsessed :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj sosyalcan » 08 May 2010, 18:24

Şu anda elimde olmasada sünnetimde takılan ve sahip olmak istediğim bir saat olarak Orisi ben de önerebilirim. Seikonun marka tanılırlığı konusunda haklısınız. Ama emin olun Oriste dünyada saygın ve bilinen bir marka olarak yerini alır. Ama ben de hiç Seiko 5 sahibi olmadığım için bir Türkiye klasiği olarak değişik bir spor Seiko 5 bulursam alacağım.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 105 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners