Çoktandır sitede aktif değildim ancak son zamanlarda aklımdaki bir mevzuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Çoğumuz gibi bende mekanik saatlere (kurmalı - otomatik) meraklıyım ve yıllardır hiçbir kuartz saate gözümüm ucuyla bile bakmadım

Ancak geçenlerde farkettim ki saatleri darbe alabilecekleri bir durum olduğunda takmıyorum. Mesela ormanda yürüyüşe çıkarken yada ağır bavul taşımak zorunda olduğumda güzelim saatlerin darbe alması riskine giremiyorum. Düşümdüm bu şartlarda kullanmak için dayanıklı bir saat alayım dedim. Dayanıklı saat denince akla G-shock lar geliyor, ancak yıllardır G-shock ların abartılı tarzlarından hiç hoşlanmam. Bende biraz saade bir model varmı diye bakmaya başladım. 5600 serisi var ancak biraz basit mi duruyor bilemedim. Çok dükkan gezdim gözümlede göremeyince emin olamadım. "Tough solar serisi" (G-shock olmayan) hoş saatler var, adlarında anlaşılacağı üzere oldukça sağlam olsalar gerek. Tabi mekanik saatlerden gelen pil ile uğraşmama alışkanlığı da olunca güneş enerjisi çekici geldi. G-shock ların güneş enerjili modelleri var ancak genelde çok kabalar, sade olanlarının fiyatları hoşlanıp hoşlanmaycağımı bilemdiğim bir saate vermek için biraz yüksek. Casio Sgw-100 (G-shock değil, outgear serisi) var, pusulalı termometreli, görümüşü abartılı da olsa işlevselliği güzel. Ancak iki yıl pil ömrü hoşuma gitmedi. Senede bikaç kere takacağım pili bitmiş olacak. Bende g-shock ların uzun pil ömürlü olanlarına yöneldim. Zaten pilin genelde Casio nun belirttiğinden daha uzun gittiği söyleniyor. 5-7-10 yıl ömrü olanlar var. Bunların içinden sade-ekonmik ve 5 yıl ömürlü 7710 serisi dikkatimi çekti. Başka birşey bulamaz isem bunu almayı düşünyorum. Analdığım kadarı ile ışığını ve alarmını fazla kullanmaz isem 10 yıl yada daha fazla dayanır gibi. Pile niye taktın kardeşim demeyin taktım işte

Konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada burada geçen tarzda saatleden ikinci el tekliflere açığım