TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mako vs Seiko 5

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mako vs Seiko 5

Mesaj fasakasa » 10 Eyl 2016, 11:09

Arkadaşlar tekrar merhaba. Daha önceki konudan hatırlarsınız belki nispeten daha düşük bütçe vardı. Bütçemi 0-499 TL olarak ayarlamış bulunuyorum. Elimdeki Tommy Hilfigerı 250ye, Daniel Klein'ı 50ye sattım üzerini de ben tamamlayacağım :)

Bütçeme uygun olarak 2 model var önerilen. Forumda özellikle mako öneriliyor. Ancak biraz daha ekleyerek 160dolar civarına seiko snzg13 getirtebiliyorum sıfır olarak.(TR fiyatları yüksek) Yani Mako olursa ikinci el, Seiko olursa sıfır olacak.
Benim sormak istediklerim şunlar ;
Bu iki saat karşılaştırıldığında saat tutma açısından hangisi öndedir ?
İkinci elde beni hangisi üzmez ?
Kullanım ömrü ikisinde de uzun olacaktır sanırım.
Kalite algısı olarak hangisi ön plandadır ?
Deri ya da diğer kordonlardan da alıp değişimli kullanmayı düşünüyorum buna uygunlukları da önemli.
Cevaplarınız çok yardımcı olacaktır.
Mako-Seiko Snzg13
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Re: Mako vs Seiko 5

Mesaj tt59 » 10 Eyl 2016, 11:18

İki saatinde kullanıcısı olarak,aralarında malzeme kalitesi olarak fazla fark olduğunu düşünmüyorum ama seiko 1 tık önde diyebilirim,mekanizmaları da fiyatlarına bakıldığında iyi ve uzun yıllar kullanıcısını üzmeyecek cinsten.ikinci elde de ikisi arasında fark göremiyorum beğenilen saatler.burada sizin isteğiniz önemli,seiko military,mako diver bir saat.mako biraz daha spor tarza uygun.hangisine karar verirseniz verin çelik bilezikli modelini tercih edin,seikonun kanvas kordonları çabuk yıpranıyor,çelik kordonlu aldıktan sonra kanvas ya da nato kordon temin etmeniz daha kolay :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj fasakasa » 10 Eyl 2016, 11:48

tt59 yazdı:İki saatinde kullanıcısı olarak,aralarında malzeme kalitesi olarak fazla fark olduğunu düşünmüyorum ama seiko 1 tık önde diyebilirim,mekanizmaları da fiyatlarına bakıldığında iyi ve uzun yıllar kullanıcısını üzmeyecek cinsten.ikinci elde de ikisi arasında fark göremiyorum beğenilen saatler.burada sizin isteğiniz önemli,seiko military,mako diver bir saat.mako biraz daha spor tarza uygun.hangisine karar verirseniz verin çelik bilezikli modelini tercih edin,seikonun kanvas kordonları çabuk yıpranıyor,çelik kordonlu aldıktan sonra kanvas ya da nato kordon temin etmeniz daha kolay :thumbup:

Dün 129$ + vergi olarak satılıyordu seiko, şuan 159$ olmuş. Yani Seiko tarafında karar verirsem beklemem gerekecek.

Mako ile ilgili çizilmeye elverişli demişler ama kimi yerlerde ne kadar doğru ?
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj tt59 » 10 Eyl 2016, 11:57

fasakasa yazdı:
tt59 yazdı:İki saatinde kullanıcısı olarak,aralarında malzeme kalitesi olarak fazla fark olduğunu düşünmüyorum ama seiko 1 tık önde diyebilirim,mekanizmaları da fiyatlarına bakıldığında iyi ve uzun yıllar kullanıcısını üzmeyecek cinsten.ikinci elde de ikisi arasında fark göremiyorum beğenilen saatler.burada sizin isteğiniz önemli,seiko military,mako diver bir saat.mako biraz daha spor tarza uygun.hangisine karar verirseniz verin çelik bilezikli modelini tercih edin,seikonun kanvas kordonları çabuk yıpranıyor,çelik kordonlu aldıktan sonra kanvas ya da nato kordon temin etmeniz daha kolay :thumbup:

Dün 129$ + vergi olarak satılıyordu seiko, şuan 159$ olmuş. Yani Seiko tarafında karar verirsem beklemem gerekecek.

Mako ile ilgili çizilmeye elverişli demişler ama kimi yerlerde ne kadar doğru ?

Cam olarak ikiside aynı şekilde çizilmeye müsait,safir camları yok.makonun bu konudaki dezavantajı bezelinin olması,bezelini kollaman gerekecek.Çizilme takıntın varsa bütçeni arttırıp safir camlı bir model bakıcaksın,bezelli düşünüyorsan seramik bezelli modellere bakabilirsin.onlarında fiyatları yüksek :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj fasakasa » 10 Eyl 2016, 12:03

Bütçe daha çok artamaz şuan için. Bu bütçeye de yaptığım incelemeye göre Mako ve Seiko 5 yarışıyor.

Karpa garantili mako lar varmış onlar daha ucuzmuş sanırım, nedir ne değildir acaba sıfır fiyatları bilginiz var mı ?
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj tt59 » 10 Eyl 2016, 12:15

fasakasa yazdı:Bütçe daha çok artamaz şuan için. Bu bütçeye de yaptığım incelemeye göre Mako ve Seiko 5 yarışıyor.

Karpa garantili mako lar varmış onlar daha ucuzmuş sanırım, nedir ne değildir acaba sıfır fiyatları bilginiz var mı ?

Karpa garantili olanlar 400tl civarı sanırım pek bilgim yok,ama Aslan saat garantili almanı tavsiye ederim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj fasakasa » 11 Eyl 2016, 00:21

Orient Mako Pepsi de karar kıldım arkadaşlar. Bayramdan sonra kolumda olacak inş :)
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj ozbugday » 11 Eyl 2016, 08:17

Hayırlı olsun şimdiden. Her ne kadar başlangıçta tavsiye etmemiş olsam da mekanik saat dünyasına giriş yapmaya karar vermenize sevindim. Devamı da gelecektir eminim.
Kullanıcı avatarı
ozbugday

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners