Arkadaşlar merhaba.
Bir saatçi vitrininde görüp çok beğendiğim Tissot Visodate modelini araştırırken keşfettiğim forumu yaklaşık 4-5 aydır sürekli takip ediyorum. Aslında 1000-1500 arası bir saat alma niyetim vardı, hatta ilk önce quartz bir model düşünüyordum. Fakat bu saati araştırırken forumda şiddetle otomatik modellerin tavsiye edildiğini ve bütçeyi biraz daha artırınca alabileceğim modellerin çok çeşitlendiğini gördüm. Önce 600 euro civarına Steinhart Ocean düşündüm, sonra forumda en çok tavsiye edilen modellerden birinin Longines Hydroconquest olduğunu ve bütçeyi biraz daha artırıp bu saati almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Bu saat için alwaysfashion sitesinden 2686 lira teklif aldım. Bu sefer o fiyatın üzerine biraz daha çıkıp ikinci el Tag Heuer Aquaracer veya Omega Speedmaster gibi modellerin de alınabileceğini gördüm. Velhasılı kelam bütçe artırmanın sonu yok ve ben bu işi bir noktada sonlandırmak istiyorum.
İşin doğrusu bütçe açısından bu rakamlara çıkmakta çok sıkıntım yok ama henüz kendimi bir saat için bu bütçelerin verilmesi fikrine tam olarak alıştıramadım maalesef. Bu noktada sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Alacağım saat ilk otomatik saatim olacak ve çok çok zorda kalmazsam satmayı da düşünmem, fakat her türlü ihtimale binaen ikinci elde de çok zarar ettirmeyecek bir saat olsa iyi olur tabii. 1000-1500 liraya bir saat almak için çıktığım bu yolda bütçeyi 3000-3500 tl civarında sınırlandırmak istiyorum. İkinci el almakla ilgili bir sorunun yok, hatta ikinci el öncelikli tercihim diyebilirim. Ayrıca saatin çapı maksimum 42 mm olmalı.
Bu bütçeler dahilinde ne almamı tavsiye edersiniz? Verdiğim örnekler aradığım model hakkında sizlere ipucu verecektir sanırım. Bütçemin alt ve üst sınırlarındaki saatler arasında, yani 1500 liraya alabileceğim bir saat ile 3500 liraya alabileceğim saat arasında verdiğim paraya değecek bir kalite farkı olur mu? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılar.