TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 - 3500 TL Arası Bütçeli Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1500 - 3500 TL Arası Bütçeli Saat Tavsiyesi

Mesaj thistle » 13 Nis 2016, 13:37

Arkadaşlar merhaba.

Bir saatçi vitrininde görüp çok beğendiğim Tissot Visodate modelini araştırırken keşfettiğim forumu yaklaşık 4-5 aydır sürekli takip ediyorum. Aslında 1000-1500 arası bir saat alma niyetim vardı, hatta ilk önce quartz bir model düşünüyordum. Fakat bu saati araştırırken forumda şiddetle otomatik modellerin tavsiye edildiğini ve bütçeyi biraz daha artırınca alabileceğim modellerin çok çeşitlendiğini gördüm. Önce 600 euro civarına Steinhart Ocean düşündüm, sonra forumda en çok tavsiye edilen modellerden birinin Longines Hydroconquest olduğunu ve bütçeyi biraz daha artırıp bu saati almanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Bu saat için alwaysfashion sitesinden 2686 lira teklif aldım. Bu sefer o fiyatın üzerine biraz daha çıkıp ikinci el Tag Heuer Aquaracer veya Omega Speedmaster gibi modellerin de alınabileceğini gördüm. Velhasılı kelam bütçe artırmanın sonu yok ve ben bu işi bir noktada sonlandırmak istiyorum.

İşin doğrusu bütçe açısından bu rakamlara çıkmakta çok sıkıntım yok ama henüz kendimi bir saat için bu bütçelerin verilmesi fikrine tam olarak alıştıramadım maalesef. Bu noktada sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Alacağım saat ilk otomatik saatim olacak ve çok çok zorda kalmazsam satmayı da düşünmem, fakat her türlü ihtimale binaen ikinci elde de çok zarar ettirmeyecek bir saat olsa iyi olur tabii. 1000-1500 liraya bir saat almak için çıktığım bu yolda bütçeyi 3000-3500 tl civarında sınırlandırmak istiyorum. İkinci el almakla ilgili bir sorunun yok, hatta ikinci el öncelikli tercihim diyebilirim. Ayrıca saatin çapı maksimum 42 mm olmalı.

Bu bütçeler dahilinde ne almamı tavsiye edersiniz? Verdiğim örnekler aradığım model hakkında sizlere ipucu verecektir sanırım. Bütçemin alt ve üst sınırlarındaki saatler arasında, yani 1500 liraya alabileceğim bir saat ile 3500 liraya alabileceğim saat arasında verdiğim paraya değecek bir kalite farkı olur mu? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
thistle

Re: 1500-3500 tl arası saat tavsiyesi

Mesaj Clk » 13 Nis 2016, 19:38

Baslangic saati olarak bu fiyatlara bir Omega güzel secim olacaktir. 1000 Euro civarlarina güzel bir speedmaster bulunup alinir.

Ayni sekilde Breitling colt serisi de cok güzel bir secim olur. Kendine özgü dizayni ile her zaman bir Eyecather olacaktir. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 13 Nis 2016, 22:22

1000 euro'ya moonwatch varsa, ben direkt alıyorum.

Var mı link sağlayabilecek ?
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Clk » 13 Nis 2016, 22:28

Büyük konusmak tehlikeli olabilir kimi zaman :D

http://www.chrono24.de/omega/speedmaster-automatic--id4319002.htm

Bunun gibi 50 tane vardir sadece Chrono'da ki Türkiye'de daha ucuza bulunur ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 13 Nis 2016, 22:31

Clk yazdı:Büyük konusmak tehlikeli olabilir kimi zaman :D

http://www.chrono24.de/omega/speedmaster-automatic--id4319002.htm

Bunun gibi 50 tane vardir sadece Chrono'da ki Türkiye'de daha ucuza bulunur ;)

Clk, sen yapma bare bu moonwatch mı :D

Amabu fiyata bence çok mantıklı seçim,mekanizma ne bilmiyorum ama?
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Clk » 13 Nis 2016, 22:34

Nerede yaziyor moonwatch? Ben Moonwatch demedim ki zaten speedmaster yazdim. O linkte ki saatte speedmaster ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 13 Nis 2016, 22:35

mertk yazdı:1000 euro'ya moonwatch varsa, ben direkt alıyorum.

Var mı link sağlayabilecek ?

Tamam canım ben demiştim ama kendim alıntı yapıyorum :D
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 13 Nis 2016, 22:38

Bence bu fiyatlara sıfır bir Tag kovalayın olmadı biraz arttırabiliyorsanız.

Onun dışında Oris'lere bakın derim.

Longines Hydro'da güzel seçim olur.

Omega Speedmaster'a ben bu görseli pek yakıştıramadım tabi tercih meselesi ama bence diğer markaların 0 seçenekleri daha mantıklı gibi.
Kullanıcı avatarı
mertk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners