Toroman ben,
İlk otomatik saatimi (Victorinox Officer Day Date) saatimi siz değerli saat severlerin sayesinde aldım ve severek kullanıyorum ama saat sevdası işte bu ele bi miktar para geçince tekrar körükleniyor, kolundaki saat kesmemeye başlıyor insanı..
Müsadenizle kriterlerimi tek tek sıralıyorum:
- Nakit fiyatı maksimum 5.000 TL olacak.
- Mutlaka Day-Date olacak. (Ay da gösterse fena olmaz hani)
- Yaşıma, giyimime ve tarzıma uygun olacak. (26 yaşındayım, işim gereği smart-suit giyiniyorum, saatimi iş dışı günlük kullanımda da takmak istiyorum, çok klasik modellerden hoşlanmıyorum.)
- Önceliğim kesinlikle çelik bilezik, ama kasa çok hoşuma giderse ikinci olarak silikon ya da deri de gönülsüz de olsa tercih ederim.
- Kolumdaki saatin 38 saat güç rezervi var, sapma değerleri muazzam derecede hatta üst segment saatlerle kapışacak derecede iyi.(test verileri elimde mevcut, ilgilenen olursa pm atabilir) amma velakin saati haftasonları takmadığım için 38 saat yetersiz kalıyor, saatimin durmasından nefret ediyor yeni saatimin +48 saat rezervi olmasını istiyorum.
- Swiss Made olmalı.
- Merkezi saniye mutlaka olmalı, Panerai tarzı minik bir saniye göstergesi beni kesmeyecektir, saate baktığımda ana saniyenin aktığını görmem lazım.
- Saatin arka kasası cam olacak ve saati elime aldığım zaman mekanizmasını seyredebileceğim. Hatta kadranın bi kısmı da open heart olabilir ama olmaya da bilir.
- Ve son olarak aslında benim için yeni saatimde en çok istediğim özellik "perpetual celendar/tam otomatik takvim" olması. Bunu gerçekten çok istiyorum ama 5 bin TL limitinde böyle bir mekanızmayı bulabileceğimi pek düşünmediğim için sona yazıyorum.Ama varsa da çok mutlu olurum.
Evet beyler ben gönlümde yatan Aslanı böyle tarif ediyorum, var mı senin aradığın saat bu, ya da buna yakın diyen? Varsa ve fiyat limitimin dışındaysa bile, ütopik olmamak şartıyla, marka model bilmek ilerleyen yıllarda alabilmek adına hayallerime sokmak isterim

Şimdiden teşekkürler, saygılar..
Dipnot: Pimpirikli ve detaycı bi insanı napıyım, kızmayın bana, Allah da beni böyle yaratmış