TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNZG15K1 & SNN231P2 Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SNZG15K1 & SNN231P2 Seçim Önerisi

Mesaj soulman » 19 Şub 2015, 01:12

ResimResim

Araştırmalarım sonucunda Seiko'da karar kıldım. Gönlümde yatan Mako'nun pahalı olması ve bütçemin 250-300 TL arası kısıtlı olması nedeniyle bu iki model arasında kaldım. Birisi efsane model seiko 5 otomatik, diğeri chronograph model. Sizce hangisinden yana seçim yapmalıyım? Sapma olmaması ve deri kayışı nedeniyle 2.modele gönlüm kayıyor ama efsaneden de geri duramıyorum. Görüşleriniz önem taşıyor, şimdiden teşekkür ederim mesajlarınız için.
Kullanıcı avatarı
soulman

Re: Seiko SNZG15K1 & SNN231P2 Seçim Önerisi

Mesaj zgnclskn » 19 Şub 2015, 01:29

Bence bir otomatik alın tadına varın, ben de bu konuda kararsızdım sapmaydı falan düşündürücüydü ilk aşamada, ama alınca iyi ki aldım dedim, gerçekten ayrı bir keyif otomatik
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj soulman » 19 Şub 2015, 01:42

zgnclskn yazdı:Bence bir otomatik alın tadına varın, ben de bu konuda kararsızdım sapmaydı falan düşündürücüydü ilk aşamada, ama alınca iyi ki aldım dedim, gerçekten ayrı bir keyif otomatik

Görüşünüz için teşekkür ederim. İfade etmiş olduğunuz bu durum diğer modeli almamı engelliyor. Hayatımda otomatik bir saat hiç kullanmadığım için biraz mesafeliyim fakat merakım beni rahat bırakmıyor. :)
Kullanıcı avatarı
soulman

Mesaj zgnclskn » 19 Şub 2015, 02:09

Aynı durumu ben de yaşıyordum çok kısa bir süre önce. İlk otomatik saatimi alalı yaklaşık 2 hafta oldu :) Çok yüksek bütçeli bir girizgah değildi benimki de, sizinkinden biraz daha yüksek fiyatlı bir Orient aldım. Keyifle kullanıyorum, sapma olayı ve takmadığım zamanlar sonrası yeniden ayar yapma konusu falan beni de biraz düşündürüyordu, ama şimdi tereddütün yersiz olduğunu düşünüyorum(zaten henüz saatin durma fırsatı da olmadı açıkçası :) ) Sizi rahat bırakmayan merakınız sanıyorum yol gösterici olacak :) Güzel de bir Seiko seçmişsiniz bu arada :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 19 Şub 2015, 02:12

Deri kayış konusunu da dert etmeyin bence, benimki çelik bilezikliydi, daha ilk gün deriye geçtim, sonra 2 tane de nato kayış edindim, hepsi de gayet yakışıklı oldu, sizin saatiniz de hepsini kaldırır nitelikte
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj raven » 19 Şub 2015, 02:20

İlk fotoğraftaki seiko yerinde bir seçim olur. "made in japon" olanlarından alın :thumbup: otomatik saat kullanmaktan çekinmenize gerek yok uçak değil :D keyifle kullanırsınız aynısının yeşil olanını kullanıyorum özellikle fosforu çok güçlü ve net :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj soulman » 19 Şub 2015, 02:22

zgnclskn yazdı:Aynı durumu ben de yaşıyordum çok kısa bir süre önce. İlk otomatik saatimi alalı yaklaşık 2 hafta oldu :) Çok yüksek bütçeli bir girizgah değildi benimki de, sizinkinden biraz daha yüksek fiyatlı bir Orient aldım. Keyifle kullanıyorum, sapma olayı ve takmadığım zamanlar sonrası yeniden ayar yapma konusu falan beni de biraz düşündürüyordu, ama şimdi tereddütün yersiz olduğunu düşünüyorum(zaten henüz saatin durma fırsatı da olmadı açıkçası :) ) Sizi rahat bırakmayan merakınız sanıyorum yol gösterici olacak :) Güzel de bir Seiko seçmişsiniz bu arada :thumbup:

Aklımı çok fena çeldiniz, teşekkür ederim. :P

raven yazdı:İlk fotoğraftaki seiko yerinde bir seçim olur. "made in japon" olanlarından alın :thumbup: otomatik saat kullanmaktan çekinmenize gerek yok uçak değil :D keyifle kullanırsınız aynısının yeşil olanını kullanıyorum özellikle fosforu çok güçlü ve net :thumbup:

Japon üretimler 25-30 dolar daha pahalı, forumda fark olmadığını söylediler. O konuda sizce problem olur mu?
Kullanıcı avatarı
soulman

Mesaj raven » 19 Şub 2015, 02:37

Problem olacağını zannetmiyorum fakat yine de bilmenizi istedim. ayrıca uygun fiyatlı Japon üretimler bulunabilir isterseniz aldığım kişinin telefonunu verebilirim :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hasankzc, hellamer, kesikparmak ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners