TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis Date Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Aquis Date Hakkında Bilgi

Mesaj cominghome » 23 Ara 2014, 23:03

Merhaba arkadaşlar

http://www.oris.ch/tr/watches/oris-aquis-date/01-733-7653-4154-07-4-26-34eb

Bu saat hakkında araştırma yapıyorum. Yurtdışında fiyatı 1000 dolar civarında fakat Türkiye fiyatını malesef bulamadım.

Bu saatin ergonomisi, fiyat-performansı hakkında bilgi verebilecek birisi varsa çok sevinirim.

Bir de saatin günlük sapmasının 9-10 saniye olduğu söyleniyor, bu bütün otomatiklerde olan bir sorun mudur ve çok önemli midir?

Eğer aklıma yatarsa 21 yaşında ilk otomatik saatim olacak :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
cominghome

Re: Oris Aquis Date Hakkında Bilgi

Mesaj Tolgi06 » 23 Ara 2014, 23:24

Sapma miktari tamamen sansiniza kalmis ama her otomatik saat sapma yapar. Otomatik saatler hakkinda forumda oldukca fazla baslik bulabilirsiniz. Dediginiz model ise fiyat/performans orani oldukca yuksek bir urun. Son derece kaliteli urunler yapan bir markadir Oris. Fiyat ise, burada bayide iui bir pazarlikla yurtdisi fiyati ile ayni fiyata alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj kilimanjaro » 23 Ara 2014, 23:25

Bu saatı daha bu akşam ankara cepa pırlantta inceledim.Satıcı zaman tutuşunun ayda + yada - 2 saniye olduğunu söyledi.Demekki iyi sallamış. Yazdığınız 9- 10 sn günlük sapma çok geldi bana ... üstadlar daha doğru şeyler söyleyecektir.Bunların dışında koluma oturan şık bir saat olduğunu söyleyebilirim.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj cominghome » 23 Ara 2014, 23:34

kilimanjaro yazdı:Bu saatı daha bu akşam ankara cepa pırlantta inceledim.Satıcı zaman tutuşunun ayda + yada - 2 saniye olduğunu söyledi.Demekki iyi sallamış. Yazdığınız 9- 10 sn günlük sapma çok geldi bana ... üstadlar daha doğru şeyler söyleyecektir.Bunların dışında koluma oturan şık bir saat olduğunu söyleyebilirim.

Bizim ülkemizde satıcıları karşı "he de geç" modunda olmak gerekiyor malesef :D
Kullanıcı avatarı
cominghome

Mesaj eraslani » 24 Ara 2014, 00:49

Benimde almak istedigim bir model...silikon yerine celik bilezikli alinmasi taraftariyim..saatin karakteri daha net ortaya cikiyor..
Sapma olarak 10 sn bile cok sorun degil esasinda..oris tt1 kullaniyorum sapmasi -4 sn..
Gectigimiz yaz bu saat icin 3200 tl gibi fiyat almistim..belki biraz daha asagi cekilirdi..ama 1000 usd alinabilecegini sanmiyorum (tr)..
Birde siyah-turuncu kadranli versiyonu var..small second...
Ama benim icin asil soru,aquaracer mi yoksa aquis date mi ?
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj cominghome » 24 Ara 2014, 12:06

eraslani yazdı:Benimde almak istedigim bir model...silikon yerine celik bilezikli alinmasi taraftariyim..saatin karakteri daha net ortaya cikiyor..
Sapma olarak 10 sn bile cok sorun degil esasinda..oris tt1 kullaniyorum sapmasi -4 sn..
Gectigimiz yaz bu saat icin 3200 tl gibi fiyat almistim..belki biraz daha asagi cekilirdi..ama 1000 usd alinabilecegini sanmiyorum (tr)..
Birde siyah-turuncu kadranli versiyonu var..small second...
Ama benim icin asil soru,aquaracer mi yoksa aquis date mi ?

Çelik bileziğin sıradan olmaması çok güzel ve saate de gerçekten çok yakışıyor. Fakat saat merakım yakınımda olan birinin kolunda silikon kayışlı bir Bvlgari Diagono görmemle başladı. Onun için silikon kayışın bende yeri başka :D

Fiyat bilgisi için de teşekkür ederim :champ:
Kullanıcı avatarı
cominghome

Mesaj kilimanjaro » 24 Ara 2014, 13:02

Sanırım pırlant 4.500 TL civarı gibi birşey söyledi ... tam olarak hatırlayamadım.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Merdo » 24 Ara 2014, 13:13

Oris Aquis için değil ama Divers Date için Ankara Panora Avm'deki Pırlant'a sormuştum.Nakitte peşin 4000 TL'nin az altına çekebileceklerini - 3900 Tl civarı- ilettiler.Bende açıkçası Oris'e 4000 TL vermeyi göze alamadım 1000 TL daha verip ikinci el temiz omega seamaster 300m almak daha akıllıca gibi eğer ikinci el takıntınız yoksa.Çok güzel saat fakat 4000 Tl'de çok bence hele ki nakit alımda.
Kullanıcı avatarı
Merdo

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners