Yakın zamanda ben de benzer bir ikilemde kalmıştım. Tudor hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Hiç bir zaman takip ettiğim bir marka olmadı. Breitling 42mm'de biraz kadran sıkışıklığı var. Fakat arabic rakamlar bununla beraber saate ayrı bir hava veriyor. Zevkinize bağlı. Bence 44mm superocean'a da bir bakın derim

Ben Omega PO ile Breitling 42mm arasında gidip gelip en son pek de eşdeğer bir seçim olmayan Omega Speedmaster'da karar kıldım ve aldım.
Evet 7000 TL bütçe ile inhouse zor. Aslında şöyle bir seçenek var.. Raven'in de dediği gibi Omega olabilir. Co-axial ya da PO (ikinci el olmak koşuluyla) doğru bir tercih olacaktır. PO'larda 8500 calibre in house üretimler bütçe üstü kalsa da, 2500 calibreler bütçe dahilinde ve bence tercih edilebilir. Ayrıca 8500'ler ağır ve bilek ayarı sıkıntılı olabiliyor.
Toparlarsak; bence Co-Axial ya da 2500 calibre Omega PO -ikinci el olmak kaydıyla- doğru seçim olacaktır. Diver şart değilse, bu bütçe speedmaster için biçilmiş kaftan.. Birazcık katkıyla sıfırını dahi bulabilirsiniz