TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Victorinox Swiss Army Maverick GS Quartz V241605 Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Victorinox Swiss Army Maverick GS Quartz V241605 Tavsiye

Mesaj Tgm » 17 Mar 2014, 15:30

Herkese merhaba arkadaşlar. TSF ailesine katıldıktan sonra açtığım ilk başlıkta çok yakın zamanda almayı düşündüğüm Victorinox Swiss Army Maverick GS Quartz V241605 referans numaralı saat konusunda tavsiyelerinizi almak istiyorum.

http://www.tevfikaydin.com/victorinox-swiss-army/maverick241605.html

Referans Numarası: V241605
Mekanizma : Ronda 715 Quartz
Kasa : PVD Paslanmaz Çelik
Kasa Çapı : 43 mm
Cam : Safir
Su Geçirmezlik : 100mt
Göstergeler : Tarih

Mekanizması Ronda 715 Quartz arkadaşlar. Öncelikle Ronda mekanizmanın küçük bir değerlendirmesini yapabilir misiniz? Victorinox'un malzeme kalitesine diyecek yoktur kanımca. Özellikle kullandıkları çeliğin kalitesi neredeyse bir numara heralde. Benim çekincem quartz olması ve Ronda mekanizmasının kalitesi. Nihayetinde uzun yıllar kullanmak amacındayım. Şu anda yeterince mekanik saatim var. Onların yanına bir tane de Swiss Made quartz saat eklemek istiyorum. Fiyatta da sıkı bir pazarlık yaptım :D 1050 tl'ye bıraktılar. Fiyatıyla da değerlendirdiğinizde saat için yorumları alabilir miyim?

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Re: Victorinox Swiss Army Maverick GS Quartz V241605 Tavsiye

Mesaj tachyon » 17 Mar 2014, 17:49

Quartz mekanizmaların Ronda ya da Eta olması hatta Miyota olması arasında pek bir fark yok. Paranın büyük bir kısmını markaya ödüyorsunuz. Tasarımını beğendiniz diye Chrono özelliği bile olmayan pilli bir saati sırf çeliği iyi diyerek satın almak pek mantıklı değil. Marka değeri olarak ta kayda değer olmadığı kesin.

Bir de quartz saatlerden çabucak sıkılma gibi negatif bir durum var. Özellikle yüzen saniye kolundan sonra adım adım giden saniye kolu mekanik saatlere alışan birinin gözüne çabuk batıyor. Bir de pilli saatler satarken çok fazla değer kaybına uğrarlar. Farklı bir marka da olsa, ben aynı ya da benzer bir tasarımın otomatik olanını her zaman daha tercih edilebilir bulurum. Aşağıda linki bulunan saat gibi.

http://www.ebay.com/itm/360855554504?ss ... 1423.l2649
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Tgm » 17 Mar 2014, 19:04

Tachyon öncelikle ilgin ve değerlendirmen için çok teşekkürler. Özellikle yüzen saniye mekanikten sonra böyle bir Quartz'a alışmak zor olacaktır. Linkteki saati de ayrıca beğendim. Sanırım bir süre daha düşüneceğim
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Eterna » 03 May 2014, 17:10

Pilli veya otomatiktercihine yprum yapmayacağım. Sizin tercihinizdir. Ama Victorinox bence iyi bir marka.

Çelik olarak 316L kullanıyorlar ve çokiyi. Benim cildim hassastır. Kulandığım onlarca Victorinox tan asla biri bile rahatsız etmemiştir. Kolda konforlu bir saat olduğunu düşünüyorum. Benim kolumda deri kordunlu ve otomatik bir modeli var çok memnunum.

Tachyon üstad marka değeri olarak kayda değer değil diyerek ezmiş geçmiş ama benim bütçeme göre çoğu zaman tercih ettiğim ve çok sevdiğim markadır.

Bir artısıda 3 sene garanti vermesidir.

İyi forumlar,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Tgm » 03 May 2014, 18:11

Eterna öncelikle yorumun ve ilgin için teşekkür ederim. Tacyhon üstad önermedi fakat saati alalı 1,5 ay oldu, keyifle kullanıyorum :thumbup: dediğiniz gibi malzeme kalitesi çok iyi :champ:
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj tachyon » 04 May 2014, 00:15

Tgm yazdı:Eterna öncelikle yorumun ve ilgin için teşekkür ederim. Tacyhon üstad önermedi fakat saati alalı 1,5 ay oldu, keyifle kullanıyorum :thumbup: dediğiniz gibi malzeme kalitesi çok iyi :champ:

Saatiniz hayırlı olsun :thumbup:
Oldukça şık bir saat.
Saati önermememin sebebi Victorinox markasından ziyade pilli olmasından kaynaklanmakta.
Takdir edersiniz ki forumda herkesin olduğu gibi benim de alt, orta, üst ve lüks sınıf diyerek kafamda oluşturduğum bazı markalar var. Tabi Swiss Made için konuşuyorum. Benim kafamda Tissot, Hamilton, Certina, Mido ve Victorinox alt sınıf markaya giriyor. Bu marka algısı elbette subjektif olduğu için o yönde yorum yapıyorum.

Saat pilli olduğu için Victorinox yerine Örneğin Hamilton da olsaydı yorumum değişmez birebir aynı olurdu. Bu bakış açsının doğruluğundan çok insan zihninde oluşturduğu ön yargılar önemli. Bu önyargı da saatin pilli olmasından kaynaklanıyor. Saati aldığınız fiyat dolar bazında baktığımızda 750 dolar'a denk geliyor ki o saat otomatik olsaydı ilk yorumum kesinlikle olumlu olurdu.

Mekanik bir saatin meşakkatli üretim süreci ve özellikle Swiss Made markaların maliyeti göz önünde bulundurulduğunda her nekadar kızsak da bu saatlerin bazı markalarda fiyatları hakettiğini düşünüyorum. Pilli saatler için ise tam tersi bir düşünceye sahibim. Daha çok fabrikasyon, daha az insan gücü ve düşen maliyete rağmen hangi üretim ve ne marka olursa olsun bu saatlerde yüksek fiyatlandırmanın anlaşılır bir tarafı yok.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Modern60 » 04 May 2014, 00:52

VICTORINOX ve yeşil kadran...güzel bir seçim. İyi günlerde güle güle kullanmanızı dilerim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj lucifer666tr » 06 May 2014, 21:03

bende bu saati incelemiştim bir ara. yeşil kadranı çok hoş duruyor. markayı da beğeniyorum ben. fakat pilli olması ve fiyatının biraz yüksek olması ile vazgeçip başka alternatiflere kaydım. güle güle kullanın. çok yakışıklı bir saate sahipsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
lucifer666tr

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ota ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners