Artıları:
- Saatte Alman ekolünü çok beğeniyorum, kibarlık-zarafetten çok mühendislik ve işçilik ilgimi çekiyor.
- GO markasıyla ilgili videolar izleyip yazılar okudukça ve saatlere gösterdikleri ilgiyi gördükçe firmanın aşığı oldum.
- Lange modellerini de çok beğeniyorum, ancak hemen hemen aynı efor ve titizlikle üretilmiş GO ürünleri çelik opsiyonun sunulmasıyla da birlikte kalitesine göre oldukça uygun fiyatlı görünüyor. Yine kıyas yapılabilecek VC, Blancpain, JLC gibi markaların çelik versiyonlarına oranla da oldukça uygun fiyatlı.
- Herkestekinden farklı olması fikri çok hoşuma gidiyor, acaba toplamda Türkiye'de kaç tane GO vardır? 1000'i geçmez gibime geliyor ki firmanın toplam yıllık üretimi 5K-10K arasında.
- Beyaz kadran ve mavi kollu saatleri oldum olası çok seviyorum.
Eksileri
- Türkiye'de hiçbir yerde bulamadım. Sanırım eski distribütörü LPI idi, onların sitesi çalışmıyor. Yurtdışı seyahatlerimde ayrı ayrı benzerlerini gördüm ama markanın çok az sayıdaki üretiminden dolayı aynı anda aynı yerde ya da istediğim renk-metal kombinasyonunu görme şansım olmadı. O yüzden bir modele karar verip sipariş vermek ve yurt dışından almak işi biraz zorlaştırıyor.
- İkinci eli kötü deniyor, satmayı düşünmüyorum aslında, ama bu kadar kıymetli ve üzerine titrenerek üretilmiş bir saatin değerinin düşmesi biraz mide bulandırıyor.
- IWC Portuguese 7-day'i de çok beğeniyorum ve aralarında karar vermekte çok zorlanıyorum (fiyatları birbirine oldukça yakın).
- Saatlerin üçü de 40mm. Keşke 42mm olsalardı, PML modelinin XL versiyonu var ama onun dizaynını beğenmediğim için sadece normal PML'e bakıyorum. Bu arada PML'in bezeli dar olduğundan ve kendisi çok kalın olduğundan (12.7mm) olduğundan daha büyük göründüğü söyleniyor.
Daha fazla uzatmadan modelleri ve ABD liste fiyatlarını vereyim:
Panomatic Lunar ($11,000)

Senator Panorama Date Moonphase ($11,000)

Senator Panorama Date ($9,800) (aslında moonphase varken bu mantıksız geliyor ama moonphase olmadığından logoyu tepeye koymaları hoşuma gitti)