TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

6.000 USD Bütçeli Çelik Bilezikli Büyük Çaplı Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

6.000 USD Bütçeli Çelik Bilezikli Büyük Çaplı Saat Tavsiyesi

Mesaj truva » 29 Haz 2013, 20:07

Merhaba arkadaşlar;

Tanışma kısmında kendimi tanıttım. Şimdi sıra geldi danışmaya. Konuyu yanlış yere açmışım Yetkili Moderatör SeRxx'in yönlendirmesiyle konuyu buraya tekrar açıyorum.

Bütçem 5000-6000 dolar civarında. Daha doğrusu şöyle: Bütçemi ilk başta 3000 dolarla sınırlamıştım. Fakat forumda yaptığım okumalar arttıkça saatçi dükkanlarına yaptığım ziyaretler de arttı ve bunlara paralel olarak zevklerim zaman içinde değişti. Tahmin edileceği üzere de 3000 dolar limitindeki saatlerin benim nazarımdaki cazibeleri azaldı.Bu yüzden bütçeyi artırmak zorunda kaldım.

Forumları okumamın diğer bir sonucu da kafamın acayip karışmış olması ve hiçbir saate "işte budur" diyemiyor olmam. İşte tam da bu noktada saatler konusunda bilgili arkadaşların görüş ve tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorum.

Bütçemi Türkiye fiyatları üzerinden değerlendirmeyin lütfen.Bulunduğum ülkedeki fiyatlar Türkiye fiyatlarına yakın olduğu için (vergi avantajımdan dolayı) Amazon veya sizin önereceğiniz başka bir online satış mağazasından alacağım.

Bunların saat seçiminde etkisi olur mu bilemiyorum ama yaşım 35, boyum 178cm ve vücut yapım da hafif kilolu (95 kg).

İstediğim özelliklere gelince:

Bileklerim kalın olduğundan 45mm veya biraz daha üstünde bir ebat.

Kilom nedeniyle normalden biraz daha fazla terlediğimden deri kayışlarlar biraz rahatsız ediyor. Dolayısıyla çelik kordon.

Mümkünse kronometresiz bir model.
Kullanıcı avatarı
truva

Re: 6.000 USD Bütçeli Çelik Bilezikli Büyük Çaplı Saat Tavsi

Mesaj Wwtr » 29 Haz 2013, 20:25

Şahsi önerim:
Maxi Marine Diver 263-33-3-3C/82
http://www.ulysse-nardin.ch/en/swiss_watch_manufacturer/Collection/Marine_Collection/Maxi_Marine_Diver.html
Yurtdışı fiyatları bütçeniz dahilinde diye düşünüyorum.
Yalnız silikon kayış ve çap 42.7 mm.
En son Wwtr tarafından 29 Haz 2013, 21:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj truva » 29 Haz 2013, 20:42

Wwtr yazdı:Şahsi önerim:
Maxi Marine Diver 263-33-3-3C/82

http://www.ulysse-nardin.ch/en/swiss_wa%20...%20Diver.html

Yurtdışı fiyatları bütçeniz dahilinde diye düşünüyorum.

Yalnız silikon kayış ve çap 42.7 mm.

Silikon kayış ve çapın yanısıra kronometresi de var bu saatin.

Zamanında epeyce hayat tecrübesi olan bir arkadaşla (60 yaşındaydı) sohbetimizde bana şöyle birşey söylemişti:

"Ben uzun boylu, sarışın ve ince belli bayanlardan hoşlanıyorum. Ama eşim kısa boylu, esmer ve kilolu. İşte bunun adı aşk" demişti.

Bu da biraz ona benzedi :D Yani benim bu saati almam için aşık olmam lazım üstat.

Zaman ayırıp öneride bulunduğunuz için çok teşekkürler. İsteklerimi karşılamasa da kesinlikle güzel saat. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
truva

Mesaj Wwtr » 29 Haz 2013, 20:44

Yorumunuz ve anekdotunuz için ben teşekkür ederim. :thumbup:
Daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Re: Ynt: 6.000 USD Bütçeli Çelik Bilezikli Büyük Çaplı Saat

Mesaj Baran » 30 Haz 2013, 04:15

Breitling lere bakabilirsiniz 44-45 hatta 46 lik saatleri mevcut ki su anda 46lik superocean sahibiyim ve cok memnunum.kronometresiz modelleride mevcut.Kalin etli iri ve cok gosterisli saatlerdir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj SeRxx » 30 Haz 2013, 18:24

Merhaba, kronometre olarak nitelendirdiğini kronograf sanırım; ikisi arasındaki fark için :arrow: viewtopic.php?f=12&t=4306&p=50696#axzz2X62rygwn

Bütçenize uygun büyük çaplı model sayısı biraz kısıtlı olsa da bu modeller uygundur :thumbup:

Omega Seamaster Planet Ocean 45.5mm Ref. 232.30.46.21.01.001
Breitling Super Ocean Heritage 46mm
IWC Aquatimer Automatic IW356801
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj truva » 16 Tem 2013, 18:04

Arkadaşlar Türkiye'ye dönüşte alacağım arabanın bütçesinden aktarmak suretiyle saat bütçemi biraz daha yükseltmiş durumdayım :)

Tanışma bölümünde mlm nickli arkadaşın tavsiyesi üzerine (Kendisine tekrar teşekkür ediyorum) Paneria modellerine daha bir alıcı gözle baktım. İnternette çelik bilezikli Panerai 'lere hiç rastlamamıştım. Haftasonu gittiğim yetkili satıcıda da toplam 3 tane çelik bilezikli model vardı. Bir tanesi ETA mekanizmalıydı ve diğerlerine kıyasla daha ucuzdu. Diğerleri PAM00347 ve PAM00328. Fiyatlar vergi indiriminden sonra PAM 347: 10.200 USD PAM 328: 8.670 USD. Satıcı hiçbir şekilde indirim yapmayacaklarını, bunun Paneria'nin satış politikası olduğunu söyledi. Ben bütçeme daha uygun olan PAM 328'i almayı düşünüyorum. Sizlere sormak istediklerim:

1- Sizce seçimim nasıl? Paneria'de çelik bilezikli başka modeller var mı?
2- Sizce satıcının söylediği doğru mu? ve fiyat normal mi?
Kullanıcı avatarı
truva

Mesaj Bg17 » 16 Tem 2013, 19:07

Celik bilezikte panerai den farkli markalara da bakmanizi oneririm, panerai nin dna sinda farkli kayislar mevcut...

Panerai de indirim olur, sadece iyi arastirmak gerekir. Ayrica tax free avantajini da gozardi etmeyin.

Bu fiyatlara cikmisken rolex explorer yada submariner iyi bir alternatif olabilir.

Chronometer ile choronograf i karistiriyor olmayin sakin?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners