TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SRQ007 Auto Limited Edition Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Sportura SRQ007 Auto Limited Edition Yorum ve Öneri

Mesaj Cct » 26 Haz 2013, 02:56

Merhabalar,

Babamda da bulunan ve forumda da bilinen Seiko'nun Sportura kasasını her zaman beğenmişimdir. Bugün elimdeki vintage saatleri Sirkeci'de bakıma vermeye gittiğimde vitrinde bir bebeğe rastladım :D Daha önce otomatik bir sportura olduğunu bilmiyordum bile..

Hemen dükkana daldım ve saati inceledim. Limited Edition bir modelmiş ve az sayıda üretilmiş (Sanırım 1000 adet) Saat çok kaliteli. Ama öyle böyle değil :shock: Daha önce tüm Ananta modellerini incelemiştim ve oldukça kaliteli bulmuştum fakat bu model Ananta'ları Seiko 5 gibi gösteriyor! Kesinlikle abartmıyorum, saatin işçiliği, malzemesi ve kadranı inanılmaz güzellikte.

Üzerindeki etikette 9000 TL yazıyordu ve çok sıkı bir pazarlıkla 5000 TL gibi rakamlara indirebildim :shock: Bir an neredeyse alacaktım fakat emin olamadım..

Tabiki "Bir Seiko için bu kadar para verilir mi?" diyenleriniz olacaktır, haksız da değilsiniz ama benim için saat çok kişisel ve özel bir harcama. Ayrıca saatlerimi hiç elden çıkartmadığım için pişman olur muyum, olmaz mıyım pek emin olamadım.

Daha önce bu modeli inceleyeniniz ve kullanınız oldu mu?

Siz ne düşünüyorsunuz?

Fotoğraflar:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Seiko Sportura Automatic Limited Edition

Mesaj SeRxx » 26 Haz 2013, 03:40

SRQ007 uzun yıllardır satışta olan bir model; demek 1000 adeti tüketmediler bir türlü :)
Sahip olduğu 8r28, tartışmasız kendini kanıtlamış bir kronograf mekanizmadır.
Tasarımını diger Sportura'lara göre biraz zayıf bulsam da siz beğendiyseniz sorun yok. Kendi fiyat aralığında ML ve Tag Heuer gibi alternatifler var; fakat bu Sportura'yı bırakıp onlara yönelin demeye dilim pek varmıyor :?

Özet olarak beğendiyseniz alın derim :thumbup: Zorlanırsa 5000 liranın altına alınabilir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Archimed » 26 Haz 2013, 13:31

Bence en değerli saat; beğenimize hitap eden saattir ve böyle saatler için paranın fazla önemi yoktur. Bu açıdan değerlendirirsek; resimdeki Sportura sizin için ML veya Tag Heuer gibi saatlerden daha değerli olabilir.

Benim tek önerim; satıcı saatin fiyatını 9.000 TL'den 5.000 TL'ye indirip yine de kar ediyorsa; saati ne kadar beğenseniz de acele etmemenizdir. Zira saatin bütün güzelliğine rağmen acele etmeden biraz daha araştırırsanız daha uygun fiyata aynı saati bulabileceğinizi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Cct » 26 Haz 2013, 15:10

SeRxx, Archimed internette yaptığım araştırmalarda (yerli, yabancı) en düşün 4600 gibi rakamlara bulunabiliyor. Sanırım bunun birazcık daha aşağısına alabilirim :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Seiko Sportura Automatic Limited Edition Yorum ve Öneri

Mesaj mhduysak » 26 Haz 2013, 16:16

Beğendi iseniz kaçırmayın, alın... İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
Veritas Vos Liberabit
Kullanıcı avatarı
mhduysak

Re: Seiko Sportura SRQ007 Auto Limited Edition Yorum ve Öner

Mesaj Bg17 » 26 Haz 2013, 18:41

Ben bir saat konusunda karar verirken en az bir hafta beklerim, hala ayni sekilde hissediyorsam aliyorum.
Bahsettiginiz rakam oldukca yuksek bir butce. Seiko o kadar eder etmez ayri konu, ama ayni derecede hosunuza gidecek farkli saatlerde bulmaniz gayet olasi.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj serdarfb » 26 Haz 2013, 21:18

Bg17 yazdı:Ben bir saat konusunda karar verirken en az bir hafta beklerim, hala ayni sekilde hissediyorsam aliyorum.
Bahsettiginiz rakam oldukca yuksek bir butce. Seiko o kadar eder etmez ayri konu, ama ayni derecede hosunuza gidecek farkli saatlerde bulmaniz gayet olasi.

Bakmayın siz ona.. Daha saat almışlığı yok bu yüzden.. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Bg17 » 26 Haz 2013, 22:25

Bende hanima her saat konusu acildiginda aynen boole diyorum... :lol:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners