TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz Neden Bu Kadar İkinci Planda

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Quartz Neden Bu Kadar İkinci Planda

Mesaj gurhankeskin » 29 Mar 2013, 13:57

Merhaba arkadaşlar;

Aranıza yeni katıldım. Herkese verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. Saat hakkında çok yararlı ve seviyeli bir forum. Bilmediğim birçok şeyi burda öğrenme fırsatım oldu ve daha da öğreneceğimi düşünerek birkaç sorum olacak.

Quartz olarak hiç iyi bir saat yokmudur ? Quartz mekanızmaya verilen para gerçekten boşamı gidiyor ? Forumda çoğu yerde o paralara otomatik saat alınır mı? denildiği ve quartz ın ömrünün kısa olduğu söylendiği için soruyorum.

Tissot Trace T048 Rose Gold olan saati beğenmiş bulunmaktayım ama aklım çok karıştı fiyatı gayet yüksek bir rakam olduğundan bu saate verilen para söylendiği gibi değmez mi? Yoksa her quartz için bu geçerli değilmidir?
Bu saatin otomatik olanıda mevcut tabi fiyatıda diğerinden daha pahalı para biriktirip otomatik mi alınmalı ? Yoksa bu saat te uzun yıllar boyunca beni üzmeden çalışırmı. Aslında benim istediğim iyi bir saat olsun benden sonra da başkalarına hizmet etsin çalışır durumda olsun ki geride bir mirasımız kalsın istiyorum. Deri yada çelik kayış istemiyorum kauçuk veya slikon birde klipsli olursa tadından yenmez :D deri ve çelik cildimde sorun çıkarıyor. Aşağıdaki fotoğraflardaki renk ve modellerde saatlerin dışındakilere nedense ısınamıyorum.
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
gurhankeskin

Re: Quartz Neden Bu Kadar İkinci Planda

Mesaj onuratamer » 29 Mar 2013, 15:08

Merhaba. Quartz - mekanik tartismasi TSF de dahil olmak uzere dunyanin her yerindeki forumlarca defalarca yapilmis, periyodik olarak da yapilmakta. Arama motorunu kullanarak her iki mekanizmanin sayisiz karsilastirmasini, avantaj ve dezavantajlarini bulabilirsiniz. Lafi uzatmamak adina, sayet bahsettiginiz gibi miras birakabileceginiz bir saat istiyorsaniz mekanik ve mumkunse az ozellikli (ozellikle giris segmentinde ne kadar cok fonksiyon, o kadar risk var diyebilirim) bir saat markasina yatirim yaparsaniz, bakimlarini da 3-5 yillik araliklarla yaptirirsaniz size senelerce hizmet edecek, belki sizden sonrakilere miras kalacaktir.

Kaucuk kayis, otomatik mekanizma kombinasyonu giris seviyesinde daha ziyade diver saatlerde bulunuyor. Orient, Seiko gibi markalara yonelebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj rj2k » 29 Mar 2013, 15:17

mekanik saatlerin saglamlik olarak avantaji var ama bozulmayacagi mutlaka tamir olacagi anlamina da gelmiyor.

aile yadgari olabilecek ust duzey saatlerde fazla dusunmeye gerek yok hepsi zaten otomatik-mekanik

bu durumda normal rotasyonda takilacak saatler icin ben quartz tercih ediyorum,

yil olmus 2013 her taktiginda saati kurma ayarlama sallama falan ilkel geliyor :D

karar sizin
rj2k

Mesaj fsinan » 29 Mar 2013, 15:24

Eyvah eyvah... :D
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj serdarfb » 29 Mar 2013, 16:29

Kapanır bu forum. :thumbup: :) :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj buTa » 29 Mar 2013, 16:40

Antalya Belek'te 5 günlük bir toplantının 2. gunünde saatimin pilinin bitmesi üzerine pilli saatlere karşı önyargı oluştu bende. Belek'te saat pili bulamadım, Antalya'ya gitmeyide gereksiz gördüm ve toplantıya saatsiz devam etmiştim..sene olmuş 2000 ler olmayacak yerde ve zamanda piliniz bitiyor, olacak işmi ya.. :D Şimdi sallıyorum çıkıyorum.. :)
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj rj2k » 29 Mar 2013, 17:33

boye buyuk bir faciayi ucuz atlatmisiniz, gecmis olsun :D
rj2k

Mesaj gurhankeskin » 29 Mar 2013, 17:44

Çoğu beğendiğim modeli ithalatçısı Türkiye ye ithal etmiyor burda arıyorum bulamıyorum.

Bulduğum ve beğendiğim modellerinde fiyatları uçuk :D otomatik olsun istiyorum ama sağlam diyorsanız quartz da olabilir.
Kullanıcı avatarı
gurhankeskin

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners