TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 Liraya Kadar Orient Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

500 Liraya Kadar Orient Tavsiyesi

Mesaj SeRxx » 21 Oca 2012, 09:50

Metal bilezikli tavsiye etmemin iki nedeni var: metal bileziğin deri kayıştan çok çok daha uzun ömürlü olması ve metal kayısın Chronograph modellere daha çok yakışması . Tabi metal-deri arasındaki seçim yine size kalmış ;)
Casio Edifice modellerinde iyidir ama yeterli bütçeniz varsa kesinlikle Seiko ..
Alım sürecinde acele etmeyin biraz daha araştırın zaten geçenlerde yeni bir saat aldınız herhalde .. Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: 500 Liraya Kadar Orient Tavsiyesi

Mesaj mucadeleci » 21 Oca 2012, 19:33

MertDeniz yazdı:Seiko'lara baktım öneriniz üzerine. Altın kaplamalıları çıkartınca bir model kaldı şimdilik beğendiğim. Nasıl sizce?
Resim

Bu modeli beğeniyorum hem vintage bir havası var hemde ömürlük bir mekanizması, yanılmıyorsam 7t62 mekanizma. Bu renk kombinasyonu çok hoş, bu mekanizmanın kullanıldığı bir çok modelden çok daha şık bence, fiyatı nedir bu modelin?
Not: karşılaştırma yapmak gerekirse bu modelin yanında Casio yu hiç düşünmezdim.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj MertDeniz » 21 Oca 2012, 23:45

Bu modeli beğeniyorum hem vintage bir havası var hemde ömürlük bir mekanizması, yanılmıyorsam 7t62 mekanizma. Bu renk kombinasyonu çok hoş, bu mekanizmanın kullanıldığı bir çok modelden çok daha şık bence, fiyatı nedir bu modelin?
Not: karşılaştırma yapmak gerekirse bu modelin yanında Casio yu hiç düşünmezdim.

Fotoğraftaki Seiko'nun Türkiye sitelerinde satışını görmedim. Sadece gittigidiyor.com dan kapatılmış bir ilan linki gördüm. Linkteki ilanda 680 liradan 360 liraya düşürüldüğü söyleniliyor. Türkiye'de bulabilir miyim bilmiyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/sevgili-gunu-ozel-seiko-sndc31-erkek-1yeni-35812485
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Mesaj MertDeniz » 21 Oca 2012, 23:52

serxx yazdı:Metal bilezikli tavsiye etmemin iki nedeni var: metal bileziğin deri kayıştan çok çok daha uzun ömürlü olması ve metal kayısın Chronograph modellere daha çok yakışması . Tabi metal-deri arasındaki seçim yine size kalmış ;)
Casio Edifice modellerinde iyidir ama yeterli bütçeniz varsa kesinlikle Seiko ..
Alım sürecinde acele etmeyin biraz daha araştırın zaten geçenlerde yeni bir saat aldınız herhalde .. Kolay gelsin..

O hâlde uzun ömürlü bir saat istememle paralel olarak metal bilezik tercih etmem yerinde olacaktır. :) Ben aslında şu nedenle deri kayışlara daha sıcak bakıyorum; metal bilezikli saatlerde ön planda olan bilezik bölümü bence, ama deri kayışlılarda ise tam tersine kasa ön plana çıkıyor. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum.

Evet yakın zamanda bir JL aldım. Bu yüzden şimdiki saati aceleye getirmek istemiyorum. Dediğiniz üzere bütçeme nazaran 'iyi' bir saat almak için Seiko'da yoğunlaştım. Bu arada sizden de model önerileri bekliyorum. :)
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Mesaj mucadeleci » 22 Oca 2012, 00:16

benim 1 tanesi hariç bütün saatlerim metal bileklikli ama deri daha kullanışlı bence kafanıza çok takmayın kayış değiştirmek kolay bir iş internette kaliteli çok güzel uygun fiyatlı deri kayışlar bulunuyor. eğer yurt dışından alışveriş edecekseniz aşağıdaki Seiko yu tavsiye ederim.
fiyatı 290$ civarı.
Resim
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Flightmaster-Chronograph-Watch-SNAB71-SNAB71P1-/130633252014?pt=Wristwatches&hash=item1e6a593cae#ht_3181wt_1367
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj MertDeniz » 22 Oca 2012, 00:26

mucadeleci yazdı:benim 1 tanesi hariç bütün saatlerim metal bileklikli ama deri daha kullanışlı bence kafanıza çok takmayın kayış değiştirmek kolay bir iş internette kaliteli çok güzel uygun fiyatlı deri kayışlar bulunuyor. eğer yurt dışından alışveriş edecekseniz aşağıdaki Seiko yu tavsiye ederim.
fiyatı 290$ civarı.
Resim
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Flightmaster-Chronograph-Watch-SNAB71-SNAB71P1-/130633252014?pt=Wristwatches&hash=item1e6a593cae#ht_3181wt_1367

Saatin tasarımı çok hoşuma gitti. Ancak Türkiye'den almak istiyorum. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners