TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Akarak İlerleyen Saniye Özellikli Seiko Chrono Modeli Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Akarak İlerleyen Saniye Özellikli Seiko Chrono Modeli Ön

Mesaj SeRxx » 15 Oca 2012, 13:40

Bulova Precisionist modellerinin saniye kolları akarak ilerliyormuş :thumbup: bu modelin tasarımını çok beğenmiştim videosunu 1 ay önce de izlememe rağmen hiç dikkat etmemişim, herhalde hep otomatik modellerin videosunu izlediğim için sıradan gelmiş :D

Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mucadeleci » 15 Oca 2012, 16:21

Maksat akarak ilerleyen saniyeli saat aramaksa, en akarak ilerleyen saniye Seiko Spring Drive saniyesidir :) Spring Drive zamanın akışını en doğru gösteren saniye kolu gibi bir şey diyordu bir tanıtımında. 24*60*60=86400saniye 1/86400 ün akışını en doğru gösteren saniye. yabancı bir forumdan okuduğum kadarı ile 72.000 üzeri diyordu vph si için. yani gördüğümüz akış aslında 1/86400 değil 1/86400*10 yani 1/864000 oluyor. hesapta yada anlatımda yanlışım varsa düzeltiniz...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj onuratamer » 17 Oca 2012, 19:34

Arkadaslar, pilli olup da Chronograph'inin saniyesi akarak ilerleyen Seiko var. Yaklasik 7-8 sene once Ebay'den aldigim bir Seiko bu sekildeydi. Ustelik Kinetic modeli de degil, bildiginiz pilli quartz makineye sahipti. Cok az kullanip saat bollugundan satmistim, ama simdi olsa asla satmazdim, mavi kadranlisi da vardi ayni modelin. Yalniz kronometresinin sifirlanmasi otomatikler gibi aninda degil normal quartz saatler gibi gerceklesiyordu.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj razz » 17 Oca 2012, 20:12

onuratamer yazdı:Arkadaslar, pilli olup da Chronograph'inin saniyesi akarak ilerleyen Seiko var. Yaklasik 7-8 sene once Ebay'den aldigim bir Seiko bu sekildeydi. Ustelik Kinetic modeli de degil, bildiginiz pilli quartz makineye sahipti. Cok az kullanip saat bollugundan satmistim, ama simdi olsa asla satmazdim, mavi kadranlisi da vardi ayni modelin. Yalniz kronometresinin sifirlanmasi otomatikler gibi aninda degil normal quartz saatler gibi gerceklesiyordu.

Bahsi geçen özelliğe sahip Seiko kalibreleri 7T32 ( 5 butonlu - artık üretilmiyor ) ve 7T62 ( güncel ) kodlu quartz ve alarm/kronograf kalibrelerdir.. Krono saniye kolu aktive edildiğinde akarak ilerler ancak durdurup sıfırlandığında kol başlangıç noktasına otomatikler gibi sert ve tek hamlede değil yine akarak gider.. Krono fonksyonunu açık tutarak süreklilik sağlanabilir ancak maksimum ölçüm süresine varıldığında krono saniye kolu fikslendiği noktada tekrar durur.. Basitçe her saat başı krono fonksyonunu tekrar çalıştırmanız gerekir.. Alt kadran içinde bulunan ve krono fonksyonundan ayrı ve sürekli çalışan küçük saniye kolunun hareketi ise sekme şeklindedir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj uzbey33 » 18 Oca 2012, 15:58

mekanik saatlere merak sarmadan önce seiko premier kinetic chronograph saat kullandım. kronometresinin saniyesi akarak ilerliyordu ve sıfırlandığıda da sert bir şekilde aniden sıfıra gidiyordu. 7L22 mekanizmaya bu özelliği de eklemişler sanırım.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj selim160 » 18 Oca 2012, 19:06

Benim sorduğum saatin kendi saniyesi kronometrenin saniyesi değil ama bilgileri veren arkadaşlara da teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
selim160

Mesaj karaelci » 19 Oca 2012, 13:27

Razz yazdı:
onuratamer yazdı:Arkadaslar, pilli olup da Chronograph'inin saniyesi akarak ilerleyen Seiko var. Yaklasik 7-8 sene once Ebay'den aldigim bir Seiko bu sekildeydi. Ustelik Kinetic modeli de degil, bildiginiz pilli quartz makineye sahipti. Cok az kullanip saat bollugundan satmistim, ama simdi olsa asla satmazdim, mavi kadranlisi da vardi ayni modelin. Yalniz kronometresinin sifirlanmasi otomatikler gibi aninda degil normal quartz saatler gibi gerceklesiyordu.

Bahsi geçen özelliğe sahip Seiko kalibreleri 7T32 ( 5 butonlu - artık üretilmiyor ) ve 7T62 ( güncel ) kodlu quartz ve alarm/kronograf kalibrelerdir.. Krono saniye kolu aktive edildiğinde akarak ilerler ancak durdurup sıfırlandığında kol başlangıç noktasına otomatikler gibi sert ve tek hamlede değil yine akarak gider.. Krono fonksyonunu açık tutarak süreklilik sağlanabilir ancak maksimum ölçüm süresine varıldığında krono saniye kolu fikslendiği noktada tekrar durur.. Basitçe her saat başı krono fonksyonunu tekrar çalıştırmanız gerekir.. Alt kadran içinde bulunan ve krono fonksyonundan ayrı ve sürekli çalışan küçük saniye kolunun hareketi ise sekme şeklindedir..

Ben Nacar' ın böyle bir saatini görmüştüm. Çalışma arkadaşlarımdan birisi kolundan çıkarıp masasına bırakmış, bende yanına gittiğimde elime alıp tek tek ilerleyen küçük saniye kadranını görünce içimden "hmm, pilliymiş" demiştim. Daha sonra kurcalarken kronometresini başlatınca saniyenin kayarak ilerlediğini görüp şaşırmıştım :) Hatta kulağıma tuttuğumda mekanik saatlerdeki "tıkırtıyı" duymuştum. İlginç bir saatti vesselam. 8-)

Bu 7T32 yada 7T62 kalibreler sadece Seiko' nun kendi saatlerinde mi var? Ya da Nacar benzer bir mekanizma mı üretiyor/satın alıyor?
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj razz » 19 Oca 2012, 14:59

@karaelci; Bahsettiğim kalibreler tüm Seiko Group markalarında kullanıldığı gibi farklı pek çok marka tarafından da tercih ediliyor.. Konyalı Saat sahipliğinde üretilen Nacar'larda kullanılmış olması da mümkün haliyle..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners