onuratamer yazdı:Arkadaslar, pilli olup da Chronograph'inin saniyesi akarak ilerleyen Seiko var. Yaklasik 7-8 sene once Ebay'den aldigim bir Seiko bu sekildeydi. Ustelik Kinetic modeli de degil, bildiginiz pilli quartz makineye sahipti. Cok az kullanip saat bollugundan satmistim, ama simdi olsa asla satmazdim, mavi kadranlisi da vardi ayni modelin. Yalniz kronometresinin sifirlanmasi otomatikler gibi aninda degil normal quartz saatler gibi gerceklesiyordu.
Razz yazdı:onuratamer yazdı:Arkadaslar, pilli olup da Chronograph'inin saniyesi akarak ilerleyen Seiko var. Yaklasik 7-8 sene once Ebay'den aldigim bir Seiko bu sekildeydi. Ustelik Kinetic modeli de degil, bildiginiz pilli quartz makineye sahipti. Cok az kullanip saat bollugundan satmistim, ama simdi olsa asla satmazdim, mavi kadranlisi da vardi ayni modelin. Yalniz kronometresinin sifirlanmasi otomatikler gibi aninda degil normal quartz saatler gibi gerceklesiyordu.
Bahsi geçen özelliğe sahip Seiko kalibreleri 7T32 ( 5 butonlu - artık üretilmiyor ) ve 7T62 ( güncel ) kodlu quartz ve alarm/kronograf kalibrelerdir.. Krono saniye kolu aktive edildiğinde akarak ilerler ancak durdurup sıfırlandığında kol başlangıç noktasına otomatikler gibi sert ve tek hamlede değil yine akarak gider.. Krono fonksyonunu açık tutarak süreklilik sağlanabilir ancak maksimum ölçüm süresine varıldığında krono saniye kolu fikslendiği noktada tekrar durur.. Basitçe her saat başı krono fonksyonunu tekrar çalıştırmanız gerekir.. Alt kadran içinde bulunan ve krono fonksyonundan ayrı ve sürekli çalışan küçük saniye kolunun hareketi ise sekme şeklindedir..
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 119 misafir
|