TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hydroconquest Tag Heuer Aquaracer Omega Seamaster

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines Hydroconquest Tag Heuer Aquaracer Omega Seamaster

Mesaj Archimed » 15 Kas 2011, 17:31

Değerli arkadaşlar,

İlerleyen zamanlarda bir Rolex Submariner hayalim var. Ancak farklı bir topic altında belirttiğim üzere; Submariner hayalimi ertelemek durumundayım. Bu durumda karşıma çıkan alternatifler: Ya bayağı bir süre bekleyip Submariner'e kavuşmak, ya da en azından görüntüsü Submariner'e benzeyen başka bir saat almak.

İkinci alternatif üzerinde yoğunlaştığımda Longines Hydroconquest, Tag Heuer Aquaracer veya Omega Seamaster ön plana çıkıyor. Dalgıç falan değilim ve deniz/havuza gittiğimde Swatch kullanıyorum. Elimi yıkarken bile saatimi çıkartıyorum. Benim için saatin görsel kalitesi ön planda. Quartz veya otomatik makina olması da çok fark etmiyor. Yani henüz bir otomatik saat tutkunu olmadım :)

Bu faktörleri göz önüne aldığımızda bana önerileriniz ne yönde olacaktır? Otomatik Tag Heuer Aquaracer'ı yaklaşık 2.100 TL'ye http://www.hizlisaat.com/Tag-Heuer-WAP1112BA0831,PR-40431.html yine otomatik Longines Hydroconquest'i yaklaşık 2.278 TL'ye http://www.hizlisaat.com/Longines-L36424566,PR-41338.html almak mümkün. Pilli Omega Seamaster da yaklaşık 3.557 TL ( http://www.hizlisaat.com/Omega-22218000,PR-39787.html ). Diğer taraftan daha yüksek fiyatlı Seamaster'lerin ( http://www.hizlisaat.com/Omega-25518000,PR-38943.html ve http://www.hizlisaat.com/Omega-22228000,PR-38950.html ) otomatik mekanizmalı olduklarını tahmin ediyorum.

Gönlüm aslında Submariner istiyor. Ama 2.100-2.300 TL fiyat aralığında en azından benzer görüntülü ve belli bir kaliteye sahip olan Longines veya Tag Heuer gözüme şık görünüyor. Fiyatı 2 katına çıkarttığımda Omega'ya ulaşamıyorum. Omega bir Rolex değil; ama beni mutlu edeceğine ve bileğimi şenlendireceğine inanıyorum. Oris'in de güzel modelleri var; ama bana biraz kaba geliyor. Diğer taraftan bir Submariner'e verilecek para ile bir adet Seamaster, bir adet de iyi bir markanın Moonphaser modelini alabileceğimi, artan para ile de ikinci el bir pilot saati alabileceğimi düşünüyorum.

Konuyla ilgili her tür değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Re: Longines Hydroconquest Tag Heuer Aquaracer Omega Seamast

Mesaj Ozgur » 15 Kas 2011, 18:24

Aklinda herzaman submariner olacaksa benim tavsiyem saat almayip parayi biriktirmen ve submariner alman aksitaktide bu kucuk mutluluklar kisa surer ve cok para harcarsin.

Simdiden hayirli olsun :champ:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj onuratamer » 15 Kas 2011, 19:07

Archimed, seninle ayni yollardan gecmis bir kisi olarak gercekten iyi anliyorum icinde bulundugun durumu. Ben de dalgic degilim, hatta 5 metreden derine de dalabilecegimi sanmiyorum, ama diver saatlere ozel bir ilgim var. Submariner da tum diver saatlerine ilham veren bir tasarima sahip oldugundan benim icin herzaman ozel olan bir saat. Normal sartlar altinda forum disinda bu soruyu birisine sorsan, bir saate o kadar para verilir mi, git kapalicarsida 100 USD'ye satiliyor cakmasi derler, veya italyan yapimi replicasi var, kimse gerceginden ayirt edemiyor, git onu al derler. Soruyu sordugun yer itibariyle, ve almayi dusundugun modellere bakinca dogru yolda oldugunu soyleyebilirim :)
Oncelikle, saat isi kesinlikle butceyle alakali. Dolayisiyla bu ise ayirdigin butceyi tam olarak bilmemiz gerekir. Cunku onerdigin saatler arasinda da ciddi fiyat farki var. Bahsettigin saat model ve markalarinin tumune saygi duymakla beraber, Submariner hayalini (bir sureligine) unutturacak saat Omega Seamaster'dir. Bahsettigin modeller arasinda yok, ama 2254.50.00 modeline bakmani siddetle tavsiye ederim. Artik uretimi yok, fakat sahibinden.com'da gordum gecenlerde. Varsa imkanin yurtdisindan da getirtebilirsin. Bu modelin pillisi de mevcut, ozellikle ikinci elde cok uygun fiyatlara bulabilirsin. Sub'a benzemesinin yaninda kalitesi tartisilmaz. Onerdigin pilli Bond versiyon da gayet guzel, ama kayisi biraz eski tip kaliyor. Ikinci alternatif olarak dusunebilirsin. Ama full size olan 41mm olmasina dikkat et. Ikinci el saatten korkma, bilen biriyle aldigin surece, veya en azindan saticiyi taniyorsan sorun yasamazsin. Ikinci siraya Tag Heuer Aquaracer WAN2110.BA0822 koyarim, Submariner'a benzemesi acisindan bu modeli oneririm. Longiness benim icin ancak 3. sirayi alir. Bunlarin hepsi kisisel dusuncem tabii, son olarak zamani geldiginde, butceni ayarladiginda iki uc farkli saat yerine bir tek Submariner almani tavsiye ederim. Asla pisman olmazsin. Sonrasinda digerlerine sira gelir, ama hicbiri sana Sub'daki hazzi vermeyecektir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj msturan » 15 Kas 2011, 20:54

Archimed, benim tercihim "uğruna bir değil on yıl beklenebilecek saat" olurdu:

Resim
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj drk » 15 Kas 2011, 22:12

Archimed yazdı:...İlerleyen zamanlarda bir Rolex Submariner hayalim var...Ya bayağı bir süre bekleyip Submariner'e kavuşmak, ya da en azından görüntüsü Submariner'e benzeyen başka bir saat almak...Gönlüm aslında Submariner istiyor...Omega bir Rolex değil...

Daha bize diyecek birşey kalmamış :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SeRxx » 16 Kas 2011, 00:03

Ben Omega alma derim çünkü büyük para vereceksin ve seni kesmeyecek. Canın hep submariner isteyecek 8-)
Ama submariner'i alabilecek bütçen olana kadar Longines HydroConquest'le idare edebilirsin diye düşünüyorum. iyi bir pazarlıkla 2250 TL'ye alabilirsin.
Submariner'lerin yurtdışında temiz ikince el piyasası ne aralıkta acaba?

*Bu arada verdiğin ilk linkteki Aquaracer için Calibre 5 yazmışlar ama yanlış o model quartz mekanizmaya sahip haberin olsun ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Archimed » 16 Kas 2011, 13:59

Öncelikle yazdığınız değerli görüşleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Görüşleriniz de aslında nihai hedefimi destekler yönde..

Bu durumda dikkatlice incelenerek alınmış ikinci el alternatifler geçici çözüm olabilir gibi görünüyor. Temiz ve sertifikalı ikinci el Tag Heuer, Omega ve Longines beni bir süre oyalayabilir. Daha sonra da büyük bir zarara uğramadan nakde çevirmek mümkün gibi görünüyor. Bu durumda Submariner'e ayıracağım fonu da ciddi anlamda yıpratmadan veya zarara uğratmadan elde tutmak mümkün.. Aslında 8.000-9.000 USD çok büyük bir rakam gibi görünmesine ve algılanmasına rağmen; orta sınıf bir arabanın deposunun 180-200 TL (yaklaşık 100 USD diyelim) dolduğu bir ortamda gerçek bir Rolex için çok da uçuk değil. Zaten pek çok saat tutkununun koleksiyon değeri taşıyan modellere yüzbinlerce USD para yatırdığını göz önüne aldığımızda 8.000-9.000 USD önemli bir rakam değil. Diğer taraftan ekonomik ve siyasal gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda elde nakit tutmak ve zorunlu olmayan ve belli meblağ tutan harcamaları ertelemek bana daha doğru geliyor.

Geçenlerde Suadiye'de tren istasyonu ile Zara kavşağının olduğu sokakta mücevher ve ikinci el saat satan bir yere girdim. Mağazanın adını hatırlamıyorum; ancak temiz, kutulu ve sertifikalı ikinci el Rolex, Cartier falan satılıyordu. Belki orayı bilen arkadaşlar vardır. İkinci el Submariner'e 5.000 USD civarında bir rakam istiyorlar diye aklımda kaldı. Yurt dışından sıfır veya ikinci el getirtmek de bir alternatif olabilir. Ancak bu alternatif çok güvenilen ve bu işten anlayan birisinin desteğiyle uygulanabilir diye düşünüyorum.

Sonuç; herhalde ilerde bir zaman kararlı bir şekilde Suadiye veya Akmerkez'deki Rhodium'a gidip Allah'ın emri Peygamber'in kavliyle sıfır bir Submariner isteyeceğim. Ancak o zamana kadar en azından görüntü olarak ikinci el muadilleriyle (Tag Heuer, Omega, Longines, vs) oyalanacağım.. Sonra Submariner'i koluma takıp uzun bir hayat mı yaşayacağım; yoksa ufkumu ve beğenilerimi genişletip Submariner'in yanına Panerai, Ulysse Nardin gibi farklı tasarımları mı hedeflerim, bilemem 8-)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners