TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Khaki X-Wind Automatic Rose Gold Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hamilton Khaki X-Wind Automatic Rose Gold Bilgi ve Yorum

Mesaj thilsim » 02 Eyl 2011, 00:16

Merhaba

HM77696793 kodlu Hamilton saatim hakkında yorumlar ve bilgiler rica ediyorum.

Resim

Hamilton sayfasından saatle ilgili genel bilgiler şunlar:

44 mm
Automatic
Chronograph
Pink Gold PVD
Lug width 22mm------->bu ne demek?
Sapphire Crystal
Screw Down Crown------>bu ne demek?
Stainless Steel
10 Bar (100m) /145 psi (328 ft)
Black Carbon Fiber Effect Leather----> satıcı yanmaz kayış demişti karbon fiberi kastederek.Kayış gerçekten yanmıyor mu?carbon fiber ayrı carbon fiber effect ayrı benim bildiğim???

Saatimin içerisindeki göstergedeki ayarlar hakkında yardım rica ediyorum ayrıca..

Chronograph özelliğini kullanmayı bilmiyorum,yardımcı olurmusunuz.

Ve saatin iç kısmında kenarlarda pilotlar için bazı gösterge ve ölçüm numaraları var,rüzgar yada hızla ilgili sanırım,yan tarafındaki 2 tane ayar yeri sayesinde ayarlanıyor ama bilmiyorum.Bilen arkadaşlar lütfen öğretici bilgi verirmisiniz.

Fotoğraf koyamadım,

Yardım,saat hakkındaki görüş öneri eleştiri ve bilgilendirici paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Not: Saat gerçekten özenli ve kaliteli bir çalışmanın ürünü..Bu herhalinden belli..İlk saatim ve çok sevdim:)
Kullanıcı avatarı
thilsim

Re: Hamilton Khaki X-Wind Automatic Rose Gold Bilgi ve Yorum

Mesaj thilsim » 02 Eyl 2011, 00:28

Birde şunu eklemek istiyorum

Saatin arkasında yazan VALJOUX 7750 ne demek?Açıklayıcı güzel bir bilgi de bunun için rica ediyorum?
Kullanıcı avatarı
thilsim

Mesaj Emre » 02 Eyl 2011, 00:40

Hosgeldiniz, ve saatiniz hayirli olsun, guzel bir secim olmus.

Lug width 22mm-------> Kayis araligi genisligi demek. Kayisinizi tutan iki tirnak'in arasindaki mesafe 22 mm'dir.
Screw Down Crown------> Saatinizi ayarlamak icin kullandiginiz tepe direk cevrilmiyor, onun yerine once vida gibi ceviriyorsunuz sonra saati ayarliyorsunuz. Genelde su gecirmezligi arttirdigi icin veya saatin tepesini darbelerden korumak icin kullanilir.
Black Carbon Fiber Effect Leather----> Kayisiniz sanirim normal deri. Carbon Fiber Effect dedigi desenlerle o efekt verilmis seklinde anladim ben.

Gostergeler, halk arasinda kronometre olarak gecen ama asil adi Chronograph olan ozellige aittir. Yani zaman tutma. Sagdaki daire saniye, alttaki dakika, ustteki de ikinci saat.

Saatinizin mekanizmasi ETA Valjoux 7750. Forumda Valjoux 7750 diye aratirsaniz mekanizma hakkinda bir cok bilgiye ulasabilirsiniz.

Daha onceki X-Wind basliklari

viewtopic.php?f=13&t=6320

viewtopic.php?f=157&t=4094

viewtopic.php?f=13&t=21

Gule gule kullanin.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj thilsim » 02 Eyl 2011, 01:02

Emre08 teşekkürler yorumun ve bilgi paylaşımın için.

Saatin kayışının iç kısmı bej rengi ve calf leather made in germany diye yazıyor.Ama iç kısmından başlayarak üstte görünen dış yüzeyide dahil plastiğimsi garip bir materyalle kaplı,yanmazdır diye düşünüyorum,test yapmaya da tırsıyorum.Umarım satıcının dediği doğrudur kayış karbon fiberdir.Bilgisi tam olan varsa rica etsem???
Kullanıcı avatarı
thilsim

Mesaj herofb » 02 Eyl 2011, 01:10

Merhaba

Kayısınız Carbon fiber efekti verilmiş yani yalnızca öyle görünüyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Emre » 02 Eyl 2011, 01:59

thilsim yazdı:Emre08 teşekkürler yorumun ve bilgi paylaşımın için.

Saatin kayışının iç kısmı bej rengi ve calf leather made in germany diye yazıyor.Ama iç kısmından başlayarak üstte görünen dış yüzeyide dahil plastiğimsi garip bir materyalle kaplı,yanmazdır diye düşünüyorum,test yapmaya da tırsıyorum.Umarım satıcının dediği doğrudur kayış karbon fiberdir.Bilgisi tam olan varsa rica etsem???

Bu biraz Levi's kotlari yakmaya calisma olayina benzemis :) Eger atese dayanikli olsaydi emin olun bunu saatin aciklamalarinda belirtirlerdi. Saatin kadranina uysun diye carbon fiber efekti verilmis deri bir kayis. Ayrica atese dayanikli olsa ne olacak anlamadim tam olarak? :) Itfaiyeci vs. degilseniz bu kadar kuruntu yapmaniza gerek yok, yani test yapacak kadar.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj magari » 19 Eki 2011, 17:07

Merhaba thilsim, saat harika görünüyor , sarı bölgeler bakır kaplama imiş , çok güzel parlıyorlar incelemelerde ama kullanımda nasıl acaba kararma matlaşma oluyormu ?
www.serkanozaydin.com
Kullanıcı avatarı
magari

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners