
Otomobil ve Saat

razz yazdı:clk yazdı:Arkadaslar merhaba,
Asagidaki resimde ki kadran tipinin ozel bir ismi varmidir? Bu kadranin 1920 ile 1940 arasinda ciddi sekilde moda oldugunu biliyorum ama internette ararken yada bir saticiya anlatirken hangi ismi kullanabilecegim konusunda bir fikrim yok.
Eger bu tarz kadrana sahip bir saate internette uygun fiyat ile rastlarsaniz beni bilgilendirmenizi rica ederim.
Not: Kadranin VC 1921 de ki gibi acili yerlestirilmis olup olmamasinin bir önemi yok.
Saygilarimla
CLK
Selamlar.
Resimde gözüken saatin kadran tipi "Split Second " diye geçer.. Vintage saatler arasında yaygındır ve merkezden farklı yerleştirilen saniye kolundan ismini alır..
Aynı zamanda büyük rakam font'a sahip kadranlar içinse " Arabic " denir..
sedir yazdı:razz yazdı:Aynı zamanda büyük rakam font'a sahip kadranlar içinse " Arabic " denir..
Küçük bir düzeltme:
Arabik rakam, kullanmaya alışık olduğumuz 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarına verilen isimdir. Saatlere özel bir isim olmayıp kullanıldıkları her yerde bu isimle anılır.
Bir diğer rakam sistemi olan Romen rakamları ise I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII şeklinde devam eder. Bu da saatçilik tabiri olmayıp, bir aritmetik deyimidir ve Arabik rakamlardan daha az kullanılır.
Arabik rakamlara bu ismin verilmesinin nedeni Arapçadan gelmesidir. Arapçada bu rakamlar alışık olduğumuz şekle çok yakın, ya da birebir aynı şekilde kullanılır.
Kbm yazdı:Doğru yerde mi soruyorum emin değilim ancak aranızda dört harfi ile alakalı ( IIII ) hikayeyi doğru bilen var mı acaba? Ben kulaktan dolma bir hikaye biliyorum ama daha teknik söyleyebilecek olan varsa harika olur... IV yazılması gerekiyorken niçin IIII şeklinde bir gelenek var?
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir
|