TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bu Kadran Tipinin Özel Bir İsmi Varmı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bu Kadran Tipinin Özel Bir İsmi Varmı?

Mesaj Bond » 27 Nis 2010, 00:07

Montrehomme teşekkürler, elbette tamamen doğru açıklamışsın. Bu pozisyon yerleşimindeki amaç direksiyon tutuş şeklinde saatin sürücüye vertical olarak doğru açıda gözükmesi amaçlı. Başka bir konuda buna değinilmişti ama şu an bulamadım. Birde gene benzer amaçla bileğe ters takılması olanak sağlayan bir model yapısına sahip bir saat daha vardı. Eğimli yapılı bu modelede başka bir konuda resimleri ile paylaşılmıştı. İlgilenenler için konu linkini ekliyorum, ayrıca genel olarak otomobil sevenler içinde hoş bir konu idi. ;)

Otomobil ve Saat :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=1698
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Bu kadran tipinin özel bir ismi var mi?

Mesaj Archezia » 20 Oca 2011, 10:43

razz yazdı:
clk yazdı:Arkadaslar merhaba,

Asagidaki resimde ki kadran tipinin ozel bir ismi varmidir? Bu kadranin 1920 ile 1940 arasinda ciddi sekilde moda oldugunu biliyorum ama internette ararken yada bir saticiya anlatirken hangi ismi kullanabilecegim konusunda bir fikrim yok.

Eger bu tarz kadrana sahip bir saate internette uygun fiyat ile rastlarsaniz beni bilgilendirmenizi rica ederim.

Not: Kadranin VC 1921 de ki gibi acili yerlestirilmis olup olmamasinin bir önemi yok.

Resim

Saygilarimla
CLK

Selamlar.
Resimde gözüken saatin kadran tipi "Split Second " diye geçer.. Vintage saatler arasında yaygındır ve merkezden farklı yerleştirilen saniye kolundan ismini alır..
Aynı zamanda büyük rakam font'a sahip kadranlar içinse " Arabic " denir..

Tekrar okudum da yazılanları, koca 1 yılı devirmişiz :) :champ:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Kbm » 10 Eki 2011, 23:35

sedir yazdı:
razz yazdı:Aynı zamanda büyük rakam font'a sahip kadranlar içinse " Arabic " denir..

Küçük bir düzeltme:
Arabik rakam, kullanmaya alışık olduğumuz 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarına verilen isimdir. Saatlere özel bir isim olmayıp kullanıldıkları her yerde bu isimle anılır.
Bir diğer rakam sistemi olan Romen rakamları ise I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII şeklinde devam eder. Bu da saatçilik tabiri olmayıp, bir aritmetik deyimidir ve Arabik rakamlardan daha az kullanılır.
Arabik rakamlara bu ismin verilmesinin nedeni Arapçadan gelmesidir. Arapçada bu rakamlar alışık olduğumuz şekle çok yakın, ya da birebir aynı şekilde kullanılır.

Doğru yerde mi soruyorum emin değilim ancak aranızda dört harfi ile alakalı ( IIII ) hikayeyi doğru bilen var mı acaba? Ben kulaktan dolma bir hikaye biliyorum ama daha teknik söyleyebilecek olan varsa harika olur... IV yazılması gerekiyorken niçin IIII şeklinde bir gelenek var?
Kullanıcı avatarı
Kbm

Mesaj Thevenin » 10 Eki 2011, 23:38

Kbm yazdı:Doğru yerde mi soruyorum emin değilim ancak aranızda dört harfi ile alakalı ( IIII ) hikayeyi doğru bilen var mı acaba? Ben kulaktan dolma bir hikaye biliyorum ama daha teknik söyleyebilecek olan varsa harika olur... IV yazılması gerekiyorken niçin IIII şeklinde bir gelenek var?

Soyle guzide bir konu var :arrow: Neden Saat Kadranlarında IV Degil de IIII Kullanılıyor?
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners