TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient CEM75002D Hakkında Görüşleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient CEM75002D Hakkında Görüşleriniz

Mesaj bigwolf24 » 03 Eki 2011, 21:36

Arkadaşlar merhaba! Başlıktan da anlaşıldığı gibi orient cem75002d hakkında bilgi,tecrübe ve önerilerinize başvuracağım.
Ben bu zamana kadar hiç otomatik saat kullanmadım.İki tane quartz saatim var biri üniversite yıllarımda aldığım (2002) NACAR diğeri ise alalı yaklaşık 1 sene olan TİSSOT PRC200. Forumdan okuduğum ve takip ettiğim kadarıyla yeni başlayanlar için genelde orient, citizen tavsiye ediliyor. Ben de buna uyarak orient'in cem75002d modelini beğendim. Ankara' da 5-6 saatiçiye sordum ancak hiç birinde mevcut değildi sadece fiyat araştırması yapabildim. Aldığım en iyi fiyat 400tl oldu. Sizce verilen fiyat iyi denecek düzeyde mi?İçinizde bu modeli kullanan varsa memnun mu ve ne gibi artı ve eksiler var? Bana tavsiye edebileceğiniz 600tl aşmayacak otomatik başka bir model veya marka var mı? Çok soru sordum demi:)

Bu modelin en çok rengini beğendim bide rolex 'e biraz benziyor:) Öneri ve tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
bigwolf24

Re: Orient CEM75002D Hakkında Görüşleriniz

Mesaj Bond » 04 Eki 2011, 03:43

Merhaba Bigwolf. Sorduğun Orient modelinin TSF'de kullanıcıları ve detaylı incelemeleri mevcut. Archezia'dan alıntı mesaj bir çok sorduğun soruya yanıt bulman adına faydalı olacaktır. Ayrıca inceleme konusunda başka yorumlar ve kullanıcı fotoğrafları bulabilirsin, linki alta ekledim.

Kısacası bu fiyata mantıklı bir Japon otomatik Orient modeli. Mavi tonu oldukça güzel. :thumbup: Bu segment ve fiyat limitinde auto alternatiflerin ise genelde Seiko giriş seviyesi diver modelleridir.

600 TL vb için ise danışmada oldukça alternatifli çeşitli konular ve detaylı öneriler mevcut, bir göz atmanın faydası olabilir. Spesifik başka bir saat için karar aşamasına gelirsen bu konudan gene yardımcı olmaya çalışırız ;)

TSF Orient CEM75001B / HogRider İnceleme :arrow: viewtopic.php?f=13&t=3769#axzz1Zlk2EVmQ

Archezia yazdı:İncelemeye ben de birşeyler ekleyeyim dedim. (: Bir kısmınızın bildiği üzere geçen hafta ben de aldım bu saatten. Forum üyelerinden Eterna'dan kullanılmış olarak aldım. Saatin kondisyonu çok iyi olunca, saatte tam beklediğim gibi güzel olunca oldukça memnun kaldım diyebilirim. Buradan tekrar teşekkür ediyorum Sinan Bey'e.

Normalde bu saati alma gibi bir fikrim yoktu. Steinhart Ocean 1 serisinden almayı düşünüyordum iki üç ay içerisinde, o olmazsa da Seiko 5 sea urchin alacaktım. Ama bu saati pek araştırmamıştım. Daha önceki bir ilanda başka bir Orient'in yanında görmüştüm sadece, oradan aklımda kalmıştı. Sonra satılık ilanını görünce biraz daha araştırdım. Forumdan birkaç arkadaşa da danıştım, onlar da saati tavsiye ettiler. İyiki de dinlemişim onları diyorum şimdi.

Öncelikle saatin takma adıyla başlayalım. Saatin takma adı: "HogRider". Watchuseek'de takılmış bir isim. Bu saati alıp, çektiği fotoğraflarla birçok kişinin almasına sebep olan kullanıcının nicki normalde. Ama sonra saatin de takma adı olmuş. Çok hoş bir takma ad değil belki ama büyük kasası ve biraz kaba diyebileceğimiz yapısıyla bence çok yakışmış saate. O benim HogRider'ım!

Saatin genel kalitesinden oldukça memnunum. OrientUsa sitesindeki fiyatı $250, sitedeki fiyattan hareketle burada da 350TL civarı alınabilir diye düşünüyorum. Bu fiyata göre sunduğu kalite ve görsellik bence fazlasıyla yeterli. Bezel, index ve akrep-yelkovan-saniye üçlüsünün kalitesi beni tatmin etti fazlasıyla. Bileziği de fiyatına göre oldukça iyi ama bir önceki cümlede bahsettiğim noktalar etkileyici seviyede fiyatına göre.

Temelde submariner soyundan tabiki ama bence kendine özgü bir tasarımı var saatin. İndexleri, akrep yelkovanı, kadrandaki italik yazılar tasarımda benim en çok hoşuma giden noktalar. Saatte day-date göstergesi var. Ne yazık ki razz'ın istediği gibi siyah zemin değil beyaz zeminli. Ama bence takma adı HogRider olan bir saate laf atmadan önce biraz düşünmek lazım (: Ayrıca büyüklüğü de tam benim istediğim gibi. Ne kolumda çok sırıtacak kadar büyük ne de garip duracak kadar küçük.(Kalın bezellerinden dolayı diver saatler bazen aslında büyük olmasına rağmen kolda çok daha küçük görünebiliyor.) Tepe hariç 44-45 mm arası ölçtüm ben çapını, lug-to-lug ise ~50mm. Ama alacak kişinin bu saati yada benzer büyüklükteki bir saati takıp denemesinde yarar var diye düşünüyorum.

Saatin mekanizması Orient 46943. Saatin üç günlük sapması 20 sn. Benim beklediğime göre oldukça iyi. Her saatte aynı performansı verir mi bilemiyorum. Fakat bence 15sn'ye kadar bir sapmayı çok normal görmek lazım. Mekanizması olduğundan daha özelmiş gibi hissettiren noktası saat 2 yönündeki gün değiştirme butonu. Bunu sanki ekstra bir komplikasyonmuş gibi düşünerek daha da mutlu olmak mümkün (: Günü iki dilde gösterebiliyor; İngilizce ve Almanca. Ayarlarken hangisini seçerseniz o dil üzerinden sapmadan devam ediyor göstermeye.

Saati almadan önce lumesinin pek kuvvetli olmadığını okumuştum. Seiko 5'lere göre falan oldukça kötü olduğundan bahsediyordu herkes. Benim için ön planda olmadığı için bunu bilerek aldım saati. Ama aldıktan sonra çok da memnun kaldım lumesinden. Yataktan kalkınca çok çok rahat okuyabiliyorum saati. 4-6 arası yattığım için kalktığımda aydınlık oluyor çünkü hava :D Şaka bir yana gerçekten beğendim lume performasını. Saatin lumesi kötü diyenlere tokat gibi bir cevabı aşağıdaki lume fotoğrafında görebilirsiniz.

Bunu inceleme olarak değil de incelemeye bir ekleme olarak düşündüğümden biraz az fotoğraf çektim ama genel olarak fikir verecek seviyededir umarım. Fotoğraflar aşağıda...(Son fotoğraf çalıntı : http://www.flickr.com/photos/jstacey/4930682764/)

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bigwolf24 » 04 Eki 2011, 18:10

Sayın bond, cevap verdiğiniz ve güzel yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
bigwolf24

Mesaj Bond » 04 Eki 2011, 21:22

Rica ederim Bigwolf. Saati alırsan kendi izlenimlerinle TSF'de paylaşmayı unutma lütfen :thumbup: İyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners