TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Romanson Swiss Made?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Romanson Swiss Made?

Mesaj Eterna » 08 May 2011, 00:28

Arkadaşlar bugün bir saat mağazasının vitrinine bakarken gözüme çok güzel bir saat çarptı. Longines La Grande Classic tarzı, çok zarif bir saat. Markasına baktım Romanson yazıyordu.

Bilmişlik yapmayayım ama markayı okuyunca hemen 150 TL lik bir saat diye düşündüm. Çin de Kore de falan yapılıyordur. Genelde Romanson saatleri bu fiyatlarda görüyorum. Neyse merak ettim içeri girdim saati görmek istedim. Adam çıkardı kaç lira dedim 750 TL dedi şok oldum. Nasıl yani dedim? Arkadaş dedi ki bu tamamen İsviçre üretimi ve markanın en elit modellerinden, diğer serisi ile karıştırmayınbu saat ; Romanson Eleve serisi.

Saati aldım inceledim gerçekten çok güzel bir işçilik, zarif ve kaliteli. Kadranın altında Swiss Made yazıyor. Arka kapakta el yazısı şeklinde işleme yazı var. Orada da yine belirtilmiş swiss made diye. Saat gerçekten güzeldi. Ama işin içinden çıkamadım? Googlee de aradım ama Romanson sitesi Kore de çıkıyor :)

Romanson nedir arkadaşlar? Birisi yardım etsin lütfen. Ben bugün gerçekten swiss made zarif bir saat mi inceledim. Yoksa kötü bir tufaya mı düştüm? :)

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Romanson Swiss Made?

Mesaj Archezia » 08 May 2011, 13:10

Romanson diyince benim aklıma kuyumcularda satılan saatler geliyor. Genelde saatle pek alakalı olmayan kuyumcularda satılıyor Romanson. Ama swiss made konusunda ben de pek net birşey bulamadım. Bilen birileri vardır mutlaka...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 08 May 2011, 14:56

Fason olarak bir Isvicreli ureticiye yaptirmislardir. Verin bana da 50 bin dolar, yaptirayim punk marka isvicreli 100 adet :D
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj bengisaat » 08 May 2011, 15:24

Romanson merkezi istoç'da güner tarafından ithal ediliyor.
Kuyumcularda satılan yüzlerce markanın içinden sınıfına göre en iyilerinden.
En iyisi olması daha farklı makina falan kullandığı için değil kasayı daha kaliteli kullanmaya devam etmesi.
Ancak son zamanlarda modaya uyup kaliteyi ve işçiliği düşürünce piyasadaki yerini bilindik ve kaliteden ödün vermemeye devam eden markalara kaptırmaya başladı.
Dolayısı ile Piyasadaki isim yapmış ancak aynı sebeple batan bir çok marka gibi kendi markasını ezerek elite serisini çıkardı.
Yani Elite serisi benim görüşümce rekabet etmenin rakipleri gibi "kaliteyi düşür fiyatı düşür" olmadığını görüp hatasını anlayarak özüne döndüğünün işaretidir...

Muhtemelen romansonun 8-10 yıl öncesine kadar ithal ettiği yani kalitenin düşmeye başlamadan önceki modellerin kalitesindedir.
Makina halleydir kasa çeliktir belki camda safirdir. daha da başka bir şey değildir olamazda.
Hele isviçrede üretilmiş olması imkansız...

Ancak aldıysanız da iyi bir saat aldığınızı bilerek güle güle kullanınız,bir çok kaliteli markadan fazlası var eksiği yok.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj akifland » 09 Ağu 2011, 21:44

romansonun eski bazı serileri ronda mekanizma kullanıyordu...azalea da olduğu gibi eğer kadranın altında "swiss quartz" ibaresi gördüyseniz muhtemelen nedeni budur.
Kullanıcı avatarı
akifland

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners