Öncelikle Merhaba,
Uzun zamandır saatlere ciddi merak saldım ve şimdi ilk saatimi almak istiyorum fakat kafamda soru işaretleri var. Siz bilen abilerime bir danışmak istedim.
Öncelikle bütçem max 8 bin ve açıkçası biriktirdiğim paranın tamamına saat almalı mıyım bilmiyorum yani herhangi bir bütçede saat önerisi sunabilirsiniz ne kadar uygun o kadar iyi.
Aslında istediğim saat modeli bir seiko snkl23 gibi günlük kullanayım, lazım olduğunda bir deri kayışla dress watch şeklinde de kullanayım. fakat hem snkl23 bütçemin üstünde hem de stokları sıkıntılı. Bu tipte bir saat bulmak galiba bu bütçede zor. Mümkünse iki türlü de kullanabileceğim bir saat almak isterim yok değilse tamamen günlük odaklı metal kordon bir saat alacağım.
Benim bileğim çok ince ,yaklaşık 16-17 cm, ve bu nedenle çapı küçük bir saat istiyorum yani 36 38 civarı.
Bu bağlamda baktığım ve incelediğim modellerden biri Casio mtp-b145d oldu. Yaklaşık 4000tl civarlarında.
Bir de ikinci el çok temiz kullanılmış nato kayış bir seiko srpg31k var bu saat benim çok hoşuma gidiyor ve fiyatı 7000tl ve sıfır ayarında. Bu saati metal kordonla da kullanabilirim.
İki saat de (özellikle casio) deri kayışla kullanmaya uygun değil sanırım görüntü olarak hoş durmaz diye düşünüyorum fakat seiko srpg'nin deri kayışla bir iki fotoğrafına rastladım kötü durmuyor ama gömlek takımla da takılır mı emin değilim. İkisi arasında tabii fiyat farkı da var bir danışmak istedim belki bu iki model dışında farklı ve bütçem dahilinde daha fonksiyonel bir saat önerisi alırım.
Teşekkürler