TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

8000TL Bütçeme Saat Tavsiyeleri?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

8000TL Bütçeme Saat Tavsiyeleri?

Mesaj ertcls » 15 Nis 2025, 00:26

Öncelikle Merhaba,
Uzun zamandır saatlere ciddi merak saldım ve şimdi ilk saatimi almak istiyorum fakat kafamda soru işaretleri var. Siz bilen abilerime bir danışmak istedim.

Öncelikle bütçem max 8 bin ve açıkçası biriktirdiğim paranın tamamına saat almalı mıyım bilmiyorum yani herhangi bir bütçede saat önerisi sunabilirsiniz ne kadar uygun o kadar iyi.

Aslında istediğim saat modeli bir seiko snkl23 gibi günlük kullanayım, lazım olduğunda bir deri kayışla dress watch şeklinde de kullanayım. fakat hem snkl23 bütçemin üstünde hem de stokları sıkıntılı. Bu tipte bir saat bulmak galiba bu bütçede zor. Mümkünse iki türlü de kullanabileceğim bir saat almak isterim yok değilse tamamen günlük odaklı metal kordon bir saat alacağım.

Benim bileğim çok ince ,yaklaşık 16-17 cm, ve bu nedenle çapı küçük bir saat istiyorum yani 36 38 civarı.

Bu bağlamda baktığım ve incelediğim modellerden biri Casio mtp-b145d oldu. Yaklaşık 4000tl civarlarında.

Bir de ikinci el çok temiz kullanılmış nato kayış bir seiko srpg31k var bu saat benim çok hoşuma gidiyor ve fiyatı 7000tl ve sıfır ayarında. Bu saati metal kordonla da kullanabilirim.

İki saat de (özellikle casio) deri kayışla kullanmaya uygun değil sanırım görüntü olarak hoş durmaz diye düşünüyorum fakat seiko srpg'nin deri kayışla bir iki fotoğrafına rastladım kötü durmuyor ama gömlek takımla da takılır mı emin değilim. İkisi arasında tabii fiyat farkı da var bir danışmak istedim belki bu iki model dışında farklı ve bütçem dahilinde daha fonksiyonel bir saat önerisi alırım.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
ertcls

Re: 8000TL Bütçeme Saat Tavsiyeleri?

Mesaj monsieur » 15 Nis 2025, 10:23

Selamlar,
O fiyatlara seiko 5 serisi bir saat uygun gibi duruyor bence. Bazı serileri harici kayış ile de güzel gidiyor. Bahsettiğin casio serisi bence farklı kayışla hoş durmaz. O fiyat bantlarına hem 0 hem ikinci el spinnaker marka saatler var, kalite olarak casio ve seikodan önde. Ben olsam seiko veya spinnaker bakarım, hem de sıkılırsan ikinci elde satıp başka saatlere geçebilirsin.
Kullanıcı avatarı
monsieur

Mesaj erydn » 15 Nis 2025, 10:30

Benim ilk ve tek saat olarak bütçemi çok zorlamayacaksa SEIKO 5 SRPG31K tercihim olurdu. Deri kordon kombinasyonuyla sıcak havalar dışında çok yönlü kullanabilirsiniz. Spinnaker ebat olarak bileğinize nasıl olur, ebatlarını bilmiyorum ama Seestern S404 Blue inceleme şansım oldu ve hem hem ebat olarak uyumlu hem de işçiliğini çok beğenmiştim.
Kullanıcı avatarı
erydn

Mesaj depechemode » 15 Nis 2025, 13:58

Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Ginola » 15 Nis 2025, 15:08

Bahsettiğiniz fiyat bandında Seiko SNKL45 modeline de göz atmanızı öneririm. Gördüğüm kadarıyla online satış platformlarında 6 bin civarı fiyatlara satılmakta an itibarıyla. En azından şimdilik tek saat olarak kullanacağınızı varsayarak şahsi tavsiyem, birçok kombinle kullanabilmek adına, siyah kadrana sahip bir model tercih etmeniz yönünde olur.
Kullanıcı avatarı
Ginola

Mesaj erydn » 15 Nis 2025, 19:19

Ginola yazdı:Bahsettiğiniz fiyat bandında Seiko SNKL45 modeline de göz atmanızı öneririm. birçok kombinle kullanabilmek adına, siyah kadrana sahip bir model tercih etmeniz yönünde olur.

+1
Kullanıcı avatarı
erydn

Mesaj Jugadorian » 15 Nis 2025, 22:53

Selamlar, öncelikle şimdiden hayırlısı olsun.
Fiyat aralığını görünce aklıma Swatch Sistem51 modelleri de geldi. Görsel ve hikaye enteresan ama forumda yorumlarda vardı, sessiz ortamda saatin sesini tecrübe etmek gerekebilir.
Belki ilginizi çekebileceği için yazmak istedim.
Bir de imkanınız varsa ilginizi çeken modelleri bileğinizde de görüp denemeniz fikir vermede çok destekleyici olacaktır.
Hi! I'm newbie.
Kullanıcı avatarı
Jugadorian

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Blackbody34, recklesstr ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners