TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15.000 TL Bütçeli İlk Otomatik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 15.000 TL Bütçeli İlk Otomatik Saat Önerisi

Mesaj DrAsterion » 06 Ara 2024, 23:24

DrAsterion yazdı:
Eterna yazdı:
watch35 yazdı:
DrAsterion yazdı:Herkese merhabalar. 15.000 tl gibi bir bütçem var. İlk otomatik saatimi alacağım. Önerilerinizi bekliyorum. Bilezik mümkünse çelik olsun.
Benim şahsi fikrim 15000 TL yi tek bir saate vermektense ikinci el temiz Citizen (1 adet) veya Pagani, Cadisen, Steeldive (2 adet) gibi kaliteli Homeage üreten markalardan toplamda 3 adet otomatik saat alınabilir. Tabiki karar sizin.

23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam zevkler ve renkler farklıdır. Ama ben tavsiyenize katılamıyorum.

15.000 TL verip sıfır saat almayın, kullanılmış alın yanına da 2 Çin saati alın çok doğru gelmedi.

Bu arada herkesin bütçesi ve ekonomik durumu farklıdır. Ama köklü bir markanın, sıfır ve otomatik bir saati için 15.000 TL, ülke şartlarında çok normal bir rakamdır.

Şimdi ilk saatimin sıfır olmasını istiyorum. Bu yüzden seiko'nun srpd53,55 gibi modellerine bakmıştım. Seiko tercih edecek olursam mekanizması 4r36 olacak kuvvetli ihtimalle. Hem mekanizma hem de modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ek olarak seiko SRPE55 modeline de bakıyorum.
Kullanıcı avatarı
DrAsterion

Mesaj hknmtn » 07 Ara 2024, 01:35

Orient'te de çok model var.
Seiko Presage'lar var.
Citizen de birkaç model var.
https://www.n11.com/urun/ra-ac0m09e30b- ... i-60269257
https://www.n11.com/urun/seiko-srpb41j- ... ti-1085116
https://www.alwaysfashion.com/tr/citize ... y0129-58le
https://www.n11.com/urun/seiko-5-sports ... i-28221753
Epey model var aslında. Biraz zaman geçirip ne tarz bir saat istediğinizi belirlemeniz lazım. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj kogan » 08 Ara 2024, 22:15

SRPE51 olan modelini kullandım. SRPE51 modeli uzun süre tek saat olarak kullanmak için çok mantıklı, bilezik eh işte ama geri kalan kısmı bence fiyatının çok üstünde bir performansı var. SRPE53 de güzel bir model. Sıfır saat almak ilk saat için hem mantıklı hem mantıksız. Mantıklı sıfır saat kutusu açmak çok heyecanlı bir olay, insan çok mutlu oluyor. Mantıksız çünkü o bütçedeki saatleri genelde uzun süre kullanmayıp satıyoruz.
Özetlersek bence sıfır olarak bahsettiğiniz modeli alın, satsanız dahi çok rahatsız edecek düzeyde zarar etmezsiniz.
The two most powerful warriors are patience and time.
Kullanıcı avatarı
kogan

Mesaj DrAsterion » 09 Ara 2024, 19:00

Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
DrAsterion

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners