yaman20 yazdı:Hayırlı olsun..Bilekte de güzel durmuş.
Tsuyosa nın bu kadar şık kadran rengine karşın akrep -yelkovan kontrastı ve saniye kolu renk kombinasyonunu ilginç bulduğumu söylemeliyim
recepergun yazdı:Omega replika mı?
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada hayırlı olsunla başlayayım.barkodd yazdı:recepergun yazdı:Omega replika mı?
Omega'ya bütçem yetmiyor, bu modeli ilk gördüğümde saati çok araştırdım, canlı göremedim, bütçemi her zaman çok aşıyor olsa da bir ara almaya karar verdim, bir şekilde olmadı, şimdi de ikinci elleri benim ilk almaya niyetlendiğim zamandaki fiyatlarına satılıyorlar (saati 4.000 - 4.500 dolar aralığında bulmak mümkündü, şimdi 6.000 dolar civarında ve daha geçen hafta 2. elini bir yerde 4.400 dolara sordum)
forumda doğal olarak orijinal olmayan konusunu geçtik bahsinin bile hoş karşılanmadığını bildiğimden orijinal olmadığını belirtmekten çekinerek yazmadım ama eğer moderatörler tarafından silinmezse orijinal olmadığını burada belirtmiş olayım (hatta orijinal olmayanını bir şekilde bulunca bu modeli çok sevdiğimden farklı bir kaç rengini de aldım, değişik kombinlerle son zamanlarda en çok bu modelleri kullanıyorum )
mevcut Tsuyosa ile beraber fotoğraf yüklememin nedeni de aslında benzer renk seçimleriyle beraber kullanılabilecek olmalarından dolayı bir şekilde böyle bir seçenek varken Tsuyosa'nın da aslında bir kombin açığını da kapatmadığını / bundan bağımsız olarak tereddüt ettiğimi vurgulamak içindi
recepergun yazdı:Bu arada hayırlı olsunla başlayayım.barkodd yazdı:recepergun yazdı:Omega replika mı?
Omega'ya bütçem yetmiyor, bu modeli ilk gördüğümde saati çok araştırdım, canlı göremedim, bütçemi her zaman çok aşıyor olsa da bir ara almaya karar verdim, bir şekilde olmadı, şimdi de ikinci elleri benim ilk almaya niyetlendiğim zamandaki fiyatlarına satılıyorlar (saati 4.000 - 4.500 dolar aralığında bulmak mümkündü, şimdi 6.000 dolar civarında ve daha geçen hafta 2. elini bir yerde 4.400 dolara sordum)
forumda doğal olarak orijinal olmayan konusunu geçtik bahsinin bile hoş karşılanmadığını bildiğimden orijinal olmadığını belirtmekten çekinerek yazmadım ama eğer moderatörler tarafından silinmezse orijinal olmadığını burada belirtmiş olayım (hatta orijinal olmayanını bir şekilde bulunca bu modeli çok sevdiğimden farklı bir kaç rengini de aldım, değişik kombinlerle son zamanlarda en çok bu modelleri kullanıyorum )
mevcut Tsuyosa ile beraber fotoğraf yüklememin nedeni de aslında benzer renk seçimleriyle beraber kullanılabilecek olmalarından dolayı bir şekilde böyle bir seçenek varken Tsuyosa'nın da aslında bir kombin açığını da kapatmadığını / bundan bağımsız olarak tereddüt ettiğimi vurgulamak içindi
Ve estağfurullah niyetim kötülemek değildi, zamanında bende orijinal olmayan saatler kullandım, bu konuda açıkçası kullanmasam ve kullandırtmasamda yoğun olan anti-replika havaya karşı daha ılımlı taraftayım.
30 yıl önce babamın almış olduğu Casio ve arada kullanmış olduğum abimin saatleri haricinde diğer tüm saatlerimi kendi paramla sıfırdan başlayarak aldım. Dolayısıyla bazı istekler zamanla oturuyor veya ulaşamadığın için o tasarımı kolunda görmek istiyorsun, haliyle replikasına kaymaktan başka çare kalmıyordu. Şu anda homagelerde tartışmada olsa da bir nebze o baskıyı düşürüyor.
Bu soruyu sormamın nedeni aslında 2 saate baktığımda ilk gözüme çarpan Omegadaki tarih penceresinin uyumsuzluğu idi. Tsuyosadaki small second arka fonu saat bütünlüğünü bozuyor olsada Omegada bulunan tarih penceresi kadar olumsuz değil. Kadran özelinde görsel anlamda çok hoş bir tasarıma sahip, kasa yapısı ve kolda duruşu tamamen bilek yapısına göre değişebiliyor ama bana kalırsa bileğinize tam oturmuş ve küçük durmuyor, seçeneklerden olan Gentleman bileğinize daha büyük duracaktır ve lug genişliğinden dolayı da bileğinizden taşabilir.
Umarım uzun seneler kullanırsınız ama içe sinmeyen bir yeri olan saat genelde listedeki ilk gidecek saat oluyor [emoji4]
22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir
|