TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tsuyosa Small Second

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tsuyosa Small Second

Mesaj raven » 22 Kas 2024, 17:38

Hayırlı olsun. Citizen bilek ölçünüze göre gayet iyi duruyor. Daha büyük olsaydı şık durmazdı.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj yaman20 » 23 Kas 2024, 13:44

Hayırlı olsun..Bilekte de güzel durmuş. :thumbup:
Tsuyosa nın bu kadar şık kadran rengine karşın akrep -yelkovan kontrastı ve saniye kolu renk kombinasyonunu ilginç bulduğumu söylemeliyim :roll:
İyiyi ara, doğruyu ara, güzeli ara fakat kusuru arama.
Kullanıcı avatarı
yaman20

Mesaj azizkaya » 23 Kas 2024, 16:20

Hayırlı olsun. Keyifle kullanın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj barkodd » 27 Kas 2024, 00:04

teker teker alıntı yapmadım ama herkese yorumları için teşekkür ederim...

saat her şeyiyle tam istediğim gibi bir saat değil ama şıklığı konusunda şüphe yok, aklımda başka saatler de olsa da büyük ihtimalle geri göndermem gibi, bakalım...

yalnız saatin camı için safir kristal denilse de -bu dediğimin safir kristal olmasıyla değil kaplamasıyla ilgisi var ama yine de- camda çok fazla yağlanma-parmak izi kalıyor, saati deneme amacı dışında koluma takmadım, şu anda da masanın üzerinde uslu uslu duruyor, ancak arada baktığımda (özellikle biraz açılı bakınca) hiç kullanmadığım halde bir şekilde üzerinde olan parmak izleri bir türlü silinmiyor, gözüm kadrana değil hep bu lekelenmelere takılıyor maalesef, saat bana gelmeden önce vitrinde fazlaca durmuş, biraz fazlaca incelenmiş vb. olabilir, zaten geldiğinde kadran üzerinde koruyucu bir bant yoktu, bileziğin üzerine yapıştırılmış jelatin de uçlardan kalkmış-sonrada yapıştırılmış gibi duruyordu (bileziğin bileğe göre ayarlanıp ayarlanmadığını-bakla çıkarılıp ekleme yapılıp yapılmadığını anlayamıyorum maalesef), ama kullanılmış da olsa veya müşteriler tarafından mağazada biraz fazlaca incelenmiş de olsa yine de böyle olmamalı diye düşünüyorum, elinde Tsuyosa'nın herhangi bir modeli olan varsa ona da böyle geliyor mu acaba??
Kullanıcı avatarı
barkodd

Mesaj barkodd » 27 Kas 2024, 00:19

yaman20 yazdı:Hayırlı olsun..Bilekte de güzel durmuş. :thumbup:
Tsuyosa nın bu kadar şık kadran rengine karşın akrep -yelkovan kontrastı ve saniye kolu renk kombinasyonunu ilginç bulduğumu söylemeliyim :roll:

akrep- yelkovan fotoğrafta siyah gibi çıkmış ama aslında uçlardaki beyaz kısımların dışında geri kalan kısım metalik gri, gerçekte fotoğraftaki gibi kadrandan ayrı durmuyor, saniye kolunda seçilen renkse hem olumlu hem olumsuz olarak değerlendirilebilir, turuncu seçilmiş olması kadrana hareket katmış denilebilir, ama ben yine de kadranın ana rengiyle aynı olsaydı belki daha şık olurdu diye düşünüyorum, emin değilim... Mavi modeldeki saniye kolu bana çok daha uyumlu/hoş geldi, ama çok fazla mavi/lacivert saatim olduğundan maalesef pek çok modelde gözüme mavi daha güzel gelse de farklı bir kombinle uyumlu olmak yerine elimdeki mevcut seçenekleri kullandığım kombinlerle çakışacağından çok çok hoşuma giden bir model olmadıkça almamaya çalışıyorum.
Kullanıcı avatarı
barkodd

Mesaj barkodd » 27 Kas 2024, 00:34

recepergun yazdı:Omega replika mı?

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:)
Omega'ya bütçem yetmiyor, bu modeli ilk gördüğümde saati çok araştırdım, canlı göremedim, bütçemi her zaman çok aşıyor olsa da bir ara almaya karar verdim, bir şekilde olmadı, şimdi de ikinci elleri benim ilk almaya niyetlendiğim zamandaki fiyatlarına satılıyorlar (saati 4.000 - 4.500 dolar aralığında bulmak mümkündü, şimdi 6.000 dolar civarında ve daha geçen hafta 2. elini bir yerde 4.400 dolara sordum)

forumda doğal olarak orijinal olmayan konusunu geçtik bahsinin bile hoş karşılanmadığını bildiğimden orijinal olmadığını belirtmekten çekinerek yazmadım ama eğer moderatörler tarafından silinmezse orijinal olmadığını burada belirtmiş olayım :) (hatta orijinal olmayanını bir şekilde bulunca bu modeli çok sevdiğimden farklı bir kaç rengini de aldım, değişik kombinlerle son zamanlarda en çok bu modelleri kullanıyorum )

mevcut Tsuyosa ile beraber fotoğraf yüklememin nedeni de aslında benzer renk seçimleriyle beraber kullanılabilecek olmalarından dolayı bir şekilde böyle bir seçenek varken Tsuyosa'nın da aslında bir kombin açığını da kapatmadığını / bundan bağımsız olarak tereddüt ettiğimi vurgulamak içindi
Kullanıcı avatarı
barkodd

Mesaj recepergun » 27 Kas 2024, 01:04

barkodd yazdı:

Omega'ya bütçem yetmiyor, bu modeli ilk gördüğümde saati çok araştırdım, canlı göremedim, bütçemi her zaman çok aşıyor olsa da bir ara almaya karar verdim, bir şekilde olmadı, şimdi de ikinci elleri benim ilk almaya niyetlendiğim zamandaki fiyatlarına satılıyorlar (saati 4.000 - 4.500 dolar aralığında bulmak mümkündü, şimdi 6.000 dolar civarında ve daha geçen hafta 2. elini bir yerde 4.400 dolara sordum)

forumda doğal olarak orijinal olmayan konusunu geçtik bahsinin bile hoş karşılanmadığını bildiğimden orijinal olmadığını belirtmekten çekinerek yazmadım ama eğer moderatörler tarafından silinmezse orijinal olmadığını burada belirtmiş olayım :) (hatta orijinal olmayanını bir şekilde bulunca bu modeli çok sevdiğimden farklı bir kaç rengini de aldım, değişik kombinlerle son zamanlarda en çok bu modelleri kullanıyorum )

mevcut Tsuyosa ile beraber fotoğraf yüklememin nedeni de aslında benzer renk seçimleriyle beraber kullanılabilecek olmalarından dolayı bir şekilde böyle bir seçenek varken Tsuyosa'nın da aslında bir kombin açığını da kapatmadığını / bundan bağımsız olarak tereddüt ettiğimi vurgulamak içindi
Bu arada hayırlı olsunla başlayayım.

Ve estağfurullah niyetim kötülemek değildi, zamanında bende orijinal olmayan saatler kullandım, bu konuda açıkçası kullanmasam ve kullandırtmasamda yoğun olan anti-replika havaya karşı daha ılımlı taraftayım.

30 yıl önce babamın almış olduğu Casio ve arada kullanmış olduğum abimin saatleri haricinde diğer tüm saatlerimi kendi paramla sıfırdan başlayarak aldım. Dolayısıyla bazı istekler zamanla oturuyor veya ulaşamadığın için o tasarımı kolunda görmek istiyorsun, haliyle replikasına kaymaktan başka çare kalmıyordu. Şu anda homagelerde tartışmada olsa da bir nebze o baskıyı düşürüyor.

Bu soruyu sormamın nedeni aslında 2 saate baktığımda ilk gözüme çarpan Omegadaki tarih penceresinin uyumsuzluğu idi. Tsuyosadaki small second arka fonu saat bütünlüğünü bozuyor olsada Omegada bulunan tarih penceresi kadar olumsuz değil. Kadran özelinde görsel anlamda çok hoş bir tasarıma sahip, kasa yapısı ve kolda duruşu tamamen bilek yapısına göre değişebiliyor ama bana kalırsa bileğinize tam oturmuş ve küçük durmuyor, seçeneklerden olan Gentleman bileğinize daha büyük duracaktır ve lug genişliğinden dolayı da bileğinizden taşabilir.

Umarım uzun seneler kullanırsınız ama içe sinmeyen bir yeri olan saat genelde listedeki ilk gidecek saat oluyor [emoji4]

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj barkodd » 30 Kas 2024, 02:19

recepergun yazdı:
barkodd yazdı:

Bu arada hayırlı olsunla başlayayım.

Ve estağfurullah niyetim kötülemek değildi, zamanında bende orijinal olmayan saatler kullandım, bu konuda açıkçası kullanmasam ve kullandırtmasamda yoğun olan anti-replika havaya karşı daha ılımlı taraftayım.

30 yıl önce babamın almış olduğu Casio ve arada kullanmış olduğum abimin saatleri haricinde diğer tüm saatlerimi kendi paramla sıfırdan başlayarak aldım. Dolayısıyla bazı istekler zamanla oturuyor veya ulaşamadığın için o tasarımı kolunda görmek istiyorsun, haliyle replikasına kaymaktan başka çare kalmıyordu. Şu anda homagelerde tartışmada olsa da bir nebze o baskıyı düşürüyor.

Bu soruyu sormamın nedeni aslında 2 saate baktığımda ilk gözüme çarpan Omegadaki tarih penceresinin uyumsuzluğu idi. Tsuyosadaki small second arka fonu saat bütünlüğünü bozuyor olsada Omegada bulunan tarih penceresi kadar olumsuz değil. Kadran özelinde görsel anlamda çok hoş bir tasarıma sahip, kasa yapısı ve kolda duruşu tamamen bilek yapısına göre değişebiliyor ama bana kalırsa bileğinize tam oturmuş ve küçük durmuyor, seçeneklerden olan Gentleman bileğinize daha büyük duracaktır ve lug genişliğinden dolayı da bileğinizden taşabilir.

Umarım uzun seneler kullanırsınız ama içe sinmeyen bir yeri olan saat genelde listedeki ilk gidecek saat oluyor [emoji4]

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yok, estağfurullah, kötülediğinizi düşünmedim, saat konusunda forumun genel yaklaşımı az çok belli olduğu için sadece forumun bu hassasiyetini çok ihlal etmiş gibi olma durumuna çok yakın durmak istemedim, replika konusu biraz uzunca bir konu, "kolumda bir Omega/ Rolex/ Hublot var görünsün" diye değil, marka yargısıyla değil, tamamen o görselin sizde uyandırdığı beğeni hissinden (ve bunun sizde ne kadar baskın geldiğiyle belirlenecek şekilde kolunuzda bir şekilde o görselliği görmek istemenizden) kaynaklı bir şekilde bazen o "estetiğe" maalesef imkanlarınız dahilinde gidiyorsunuz (veya bir şekilde kendinizi gitmiş buluyorsunuz), ama bu elbette farklı insanların gözünde pek çok zemine oturuyor ve "bireysel bir iştahı bastırmak"tan "fikri ya da fiili bir emeği/mülkiyeti ihlal etmek" hatta "emek hırsızlığını meslek haline getirmiş bir sektöre hayat vermek"e kadar, bireysel zaafiyetten organize kötülüğe varıncaya kadar geniş bir yelpazenin her tarafında değerlendirilebilecek bir şekilde algılanabiliyor, ki haklı olanın hangisi olduğundan bağımsız bazen duygusal tercihler en temel tutarlılık sınırlarını bile aşabiliyor/aştırabiliyor, konu "beğendiğim" bir saatle ilgili "aklımı" buraya taşımakken, ve zihnimde bu 2 saat bir şekilde kullanım alanı olarak az çok muadil gibi görünüp pek çok kullanım senaryosunda çakışacakları fikri de zihnimde yer tutuyorken (ve bir şekilde biri varken diğerinden vazgeçilip başka bir alternatife yönelinebilecek olma durumu da varken) , orijinallik mevzusunun, hata da olsa bir şekilde edindiğim bu saatin de iç muhasebemde netleşmemi engelleyen ve kayıt düşülmesi gereken bir etken olması durumunun önüne geçmemesi için (elbette forumun hassasiyetlerini de göz ardı etmeyerek) orijinallik konusundan bahsetmedim (ama tabi şimdi kendim olayı fazlasyıyla uzatmış bulunuyorum, orası ayrı :) sadece durumu "çok kabaca" özetlemek istedim)

bu arada bugün saat&saat mağazasında bir Calvin Klein gördüm, aslında moda markalarının saatlerini almak istemiyorum, hele quartz mekanizma hiç almak istemiyorum (Calvin Klein elbette Diesel gibi yanlış bir seçim olmayabilir), sarı/altın kaplama/bakır vb. bir şekilde bu tonlarda "türkücü" saati gibi duran saatlerden de hiç hoşlanmıyorum, ama satıcı saati önüme koyduğunda bir şekilde bileğime taktım ve saat gerçekten çapı-hafifliği-duruşuyla (rengine rağmen :) ) oldukça hoşuma gitti, internette hiç öyle görünmüyor ama kolda bir şekilde çok şık durduğunu düşünüyorum, linki aşağıda :

https://www.saatvesaat.com.tr/calvin-klein-kol-saati-p-ck25200226

yalnız ben mağazaya başka bir saate bakmak için gitmiştim, ki burada da onu sormak için yazıyorum aslında, üstteki saat bir şekilde "gerçek görüntüsüyle" şık gelse de Calvin Klein'ın otomatik mekanizmalı şöyle bir modeli var :

https://www.saatvesaat.com.tr/calvin-klein-erkek-kol-saati-p-ck25300022

bunun yurt dışında kahverengi kadranlı olanı da var, ben asıl onu görmek isterdim, ama Türkiye'de yok :

https://www.mightywatches.com/calvin-klein-ck25300024-automatic-40mm.html

Saat&Saat CK'nın Türkiye distribütörü, ama sitelerinde mekanizma bilgisi yok, CK ile ilgili nette de başkaca bilgi bulamadım, bir zamanlar CK ile ilgili diğer moda markalarına oranla nispeten daha iyi saatleri olduğuna dair bir şeyler söylenmişti, bu saatle ilgili bir bilgisi ya da yorumu olan olursa duymaktan memnun olurum
Kullanıcı avatarı
barkodd

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners