TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SRPE45J vs. Orient FAC08002F0 ?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SRPE45J vs. Orient FAC08002F0 ?

Mesaj ceviks » 17 Eki 2024, 00:03

ikisinin de kordonunu degistirecegim

Resim
Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Re: Seiko SRPE45J vs. Orient FAC08002F0 ?

Mesaj hknmtn » 17 Eki 2024, 01:22

Bu karşılaştırma Bambino'ya haksızlık olur. Seiko çok anlamda önde bence.
Daha iyi bitiriş, duaphine kollar, tarih penceresinin çerçevesi, tarih fontunun siyah seçilmesi, cocktail kadran. Ayrıca kasanın altın renk olmaması da çok yönlü kullanıma artı sağlar.
Mekanik olarak denkler.
Kadranda da tabi önde olan Seiko. Ekstra olarak Seiko'nun yeşil tonunun daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
Bu Orient'i yakından inceledim. Güzel bir saat, abartısız boyutlar ve tatlı bir kadran ama beyaz tarih penceresi ve beyaz tarih fontu saati ne yazıkki aşağı çekiyor. Her ne kadar kadrandaki yazıların beyaz seçilmesiye durum biraz toparlanmış gibi olsada maalesef.. Kolları ve indeksler arasında da bir oran sorunu var bence.
Şahsen bir Bambino alınacaksa artık bu eski jenerasyonları bir kenara bırakıp yenilere bakmak lazım diye düşünüyorum. 7'nci jenerasyon Bambino'lar baya iyi. Ancak ne kadar iyi olsa da bu Seiko ile boy ölçüşmeleri zor.
Yani bu karşılaşmada tarafım Seiko.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Re: Seiko SRPE45J vs. Orient FAC08002F0 ?

Mesaj kimiky1 » 17 Eki 2024, 11:33

Bir süredir bu ikilemdeydim. Bu modeller özelinde değil de krem renkli son versiyon bambino ve mavi renkli cocktail arasında kaldım. İkisi de 38mm idi. İkisini de canlı görünce cocktail'in işçiliği daha bir beğendim. Benim bu segmentteki ilk saatim bu arada. Belki diğer forumdaşlar daha iyi değerlendirirler. hknmtn üstadımız da bahsetmiş. Bence tarih penceresinin kadranla aynı renk olması kadranda bir bütünlük sağlıyor. Bunları göz önünde bulundurarak geçen hafta mavi renkli cocktail'imi aldım. Yaklaşık bir haftadır birlikteyiz, memnunum diyebilirim. Bir de cocktail tercih etmemdeki bir sebep de bambino tam takım elbise saati gibi gelirken cocktail'i daha casual giyimle de kombinleyebilirim düşüncesiydi. Reddit'te farklı kordonlarla kombinlerini bulabilirsiniz.

Sevgiler, saygılar.
Kullanıcı avatarı
kimiky1

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners