TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Alpinist vs Hamilton Murph

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Alpinist vs Hamilton Murph

Mesaj Akhilleus666 » 20 Haz 2024, 03:01

Merhabalar. Arkadaşların pek çoğu, tasarımdan bahsetmişler ve doğru bir tespitte bulunup Hamilton önermesinde bulunmuşlar. Ben ise "işlevsellik" ten bahsedeyim isterim. 200 metre şu geçirmezliği, vidalı tepesi ve çok kullanılmasa da yön tayini için kullanabileceğiniz iç bezeli ile Seiko Hamilton'un başlangıçta bile üç adım önünde başlar bu yarışa. Ayrıca Hamilton bu saatte, üst seviye de olsa yine de Powermatik 80 mekanizma kullanmıştır. Bu da, saatin bakımının, yalnızca ama yalnızca Swatch grup tarafından yapılacağını gösterir. Ayrıca çok başarılı bir zaman tutması olmasına rağmen saatte balans ayarı yapılması da mümkün değildir. Bu açıdan da Seiko bir adım öndedir. İlave olarak Hamilton sadece bir tek renk opsiyonu sunarken, Seiko bu saatte pek çok opsiyon sunmaktadır. Seiko'nun Türkiye'de maalesef yanlış bir fiyat politikası var kabul ederim. Herhalde bir Seiko Spb210 yatar kalkar Hamilton'u döver.

2201117TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Akhilleus666

Mesaj hknmtn » 21 Haz 2024, 02:33

Akhilleus666 yazdı:Merhabalar. Arkadaşların pek çoğu, tasarımdan bahsetmişler ve doğru bir tespitte bulunup Hamilton önermesinde bulunmuşlar. Ben ise "işlevsellik" ten bahsedeyim isterim. 200 metre şu geçirmezliği, vidalı tepesi ve çok kullanılmasa da yön tayini için kullanabileceğiniz iç bezeli ile Seiko Hamilton'un başlangıçta bile üç adım önünde başlar bu yarışa. Ayrıca Hamilton bu saatte, üst seviye de olsa yine de Powermatik 80 mekanizma kullanmıştır. Bu da, saatin bakımının, yalnızca ama yalnızca Swatch grup tarafından yapılacağını gösterir. Ayrıca çok başarılı bir zaman tutması olmasına rağmen saatte balans ayarı yapılması da mümkün değildir. Bu açıdan da Seiko bir adım öndedir. İlave olarak Hamilton sadece bir tek renk opsiyonu sunarken, Seiko bu saatte pek çok opsiyon sunmaktadır. Seiko'nun Türkiye'de maalesef yanlış bir fiyat politikası var kabul ederim. Herhalde bir Seiko Spb210 yatar kalkar Hamilton'u döver.

2201117TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Powermatic 80'in bakımının yanlızca Swatch Grup tarafından yapıldığı ve mekanizmanın regüle edilemediği bilgileri doğru değil. Ayrıca Hamilton basic Powermatic 80 kullanmıyor.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj beratd » 21 Haz 2024, 09:00

Hocam biraz daha verip ikisini de alın,tabir-i caizse kavağı kes gürültüyü bitir. :-)

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
beratd

Mesaj HknDrsn » 22 Haz 2024, 13:22

Türkiyeden alacaksanız Hamilton ama yurtdışı alabiliyorum derseniz alpinist. Türkiyede Seiko, Orient markaları örneğin Almanyaya göre daha pahalı.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj ceviks » 22 Haz 2024, 13:53

Hamilton bence de

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj hfatih » 22 Haz 2024, 15:00

Hamilton'in pek çok modelini inceledim. Kullandıkları camdan dolayı bana basitlik ucuzluk hissiyatı veriyor. Bu retro hissiyatı sevenler de çok tabi...

Seiko için bahsettiğiniz modelde ise gereksiz bir compass bezel var. Ayrıca bence çapına göre kalın, kaba bir saat. Orantısız.

İki saat de birbirinden çok farklı, ben birkaç model daha önereyim.

Seiko tarafında "baby alpinist" veya kendim de sahibi olduğum "laurel alpinist", spb243 veya diğer renkleri. Tek şikayetim yine bir tık kalın olması. Küçük saatlere 13mm kalınlık yakışmıyor.

Murph yerine de sanırım benzer tarzda olan Tissot 1938 Heritage Cosc tercih ederdim. Daha ince, malzeme ve mekanizması daha iyi, Cosc sertifikalı.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners