TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

quantum ve akrep -yelkovan değişimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

quantum ve akrep -yelkovan değişimi

Mesaj barkodd » 16 Mar 2022, 22:20

her ne kadar artık otomatik saatten başka saat almayacağım desem de (ya da en azından saat 3 ibaresi durduk yere kadran içinde yan dönen dandik bir quantum saat macerasından sonra) quartz saat alsam da quantum gibi markalardan özellikle inanılmaz soğumuş olsam da şu saat ilgimi çekti :

https://www.konyalisaat.com.tr/quantum-qmg926-651-kol-saati

yalnız zevkler göreceli olsa da bu saatin akrep-yelkovan kolları görünen mekanizmadaki vida gibi olan kısımların rengi gibi mavi olsaydı bence çok şık olurdu, acaba bu saati alıp akrep-yelkovanı değiştirmek mümkün olur mu?
Kullanıcı avatarı
barkodd

Re: quantum ve akrep -yelkovan değişimi

Mesaj hknmtn » 17 Mar 2022, 17:52

Elbette uygun bir akrep ve yelkovan ile değiştirmek mümkündür. Yani değişim yapılabilen aksamlardır akrep ve yelkovan, saniye kolu.
Bunun mekanizma Miyota mi ? Var mı bilginiz?
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj Ufkynl » 17 Mar 2022, 19:13

Akrep yelkovan kısımlarını mavi tonunu doğru bularak boyatin derim.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj raven » 17 Mar 2022, 20:29

barkodd yazdı:her ne kadar artık otomatik saatten başka saat almayacağım desem de (ya da en azından saat 3 ibaresi durduk yere kadran içinde yan dönen dandik bir quantum saat macerasından sonra) quartz saat alsam da quantum gibi markalardan özellikle inanılmaz soğumuş olsam da şu saat ilgimi çekti :

yalnız zevkler göreceli olsa da bu saatin akrep-yelkovan kolları görünen mekanizmadaki vida gibi olan kısımların rengi gibi mavi olsaydı bence çok şık olurdu, acaba bu saati alıp akrep-yelkovanı değiştirmek mümkün olur mu?

Güzel saat, güzel fikir. :thumbup:
Quantum saatler iyi saatlerdir. Özellikle Barraquda serisi.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj barkodd » 21 Mar 2022, 11:44

hknmtn yazdı:Elbette uygun bir akrep ve yelkovan ile değiştirmek mümkündür. Yani değişim yapılabilen aksamlardır akrep ve yelkovan, saniye kolu.
Bunun mekanizma Miyota mi ? Var mı bilginiz?

aslında öğrenmek istediğim kabaca buydu, akrep-yelkovan değişimi için saat kordonu gibi alternatif/çeşit pek yoktur, olsa da bulmak kolay değildir muhtemelen ama en azından saatle ilgilenen bir yerlere sorunca "olur mu canım öyle şey" denilirse bile yapılabileceğini öğrenmek iyi oldu.
Bu saatin mekanizmasını bilmiyorum, inşallah Miyotadır, Arıkan grubu diğer markalarında hep çin mekanizmaları kullanıyor, ama bu saat kendi sitelerinde de yok, olanlarda da mekanizma yazmıyor, sağolsunlar, yazmaya hevesli olacaklarını da pek sanmıyorum.

Ufkynl yazdı:Akrep yelkovan kısımlarını mavi tonunu doğru bularak boyatin derim.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

boyatma fikrini okumuştum başka forumlarda, bana da mantıklı geldi, ama tabi bunun için uygun boya, doğru ton, metali solmayacak-atmayacak şekilde boyayabilecek bir yer bulmak lazım, öyle yerler nerde bulunur, bilmiyorum

raven yazdı:
barkodd yazdı:her ne kadar artık otomatik saatten başka saat almayacağım desem de (ya da en azından saat 3 ibaresi durduk yere kadran içinde yan dönen dandik bir quantum saat macerasından sonra) quartz saat alsam da quantum gibi markalardan özellikle inanılmaz soğumuş olsam da şu saat ilgimi çekti :

Güzel saat, güzel fikir. :thumbup:
Quantum saatler iyi saatlerdir. Özellikle Barraquda serisi.

teşekkür ediyorum, saatin siparişini verdim, malzeme kalitesi-kolda duruşu nasıl bilmiyorum ama umarım tahminimden iyidir.
Genel malzeme kalitesini ilk başlarda çok beğensem de (sadece görseli yüzünden aldığım ucuz/basit, ne kadar giderse kardır diyerek alınan saatler hariç) elbette nispeten ucuz, ama o paraya rüştünü ispatlamış markaların saatlerinin alınabileceği fiyatlara şimdiye kadar 2 Quantum saat aldım ve birinin kronosu bozuktu (ki aslında ilk aldığımda da bozuktu, ben çok sorun etmeden estetiği yüzünden almıştım), diğerinin de ekranı kendi içinde döndü ve saat 3 ibresi kasa içinde sallanıp duruyor, şu an çekmecede. Başka serilerinin kailtesi nasıldır bilmiyorum ama yerli pek çok markada olduğu gibi Quantum da bana pek güven vermiyor. Grubun (Arıkan saat) diğer markalarına da bakınca da zaten "şansına beklentinin üzerinde bir saat almış olma" durumunun "Quantum olması yüzünden kaliteli bir saat almış olma" durumundan daha olası olduğunu düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
barkodd

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Hellhound, tt59 ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners