hknmtn yazdı:Elbette uygun bir akrep ve yelkovan ile değiştirmek mümkündür. Yani değişim yapılabilen aksamlardır akrep ve yelkovan, saniye kolu.
Bunun mekanizma Miyota mi ? Var mı bilginiz?
aslında öğrenmek istediğim kabaca buydu, akrep-yelkovan değişimi için saat kordonu gibi alternatif/çeşit pek yoktur, olsa da bulmak kolay değildir muhtemelen ama en azından saatle ilgilenen bir yerlere sorunca "olur mu canım öyle şey" denilirse bile yapılabileceğini öğrenmek iyi oldu.
Bu saatin mekanizmasını bilmiyorum, inşallah Miyotadır, Arıkan grubu diğer markalarında hep çin mekanizmaları kullanıyor, ama bu saat kendi sitelerinde de yok, olanlarda da mekanizma yazmıyor, sağolsunlar, yazmaya hevesli olacaklarını da pek sanmıyorum.
Ufkynl yazdı:Akrep yelkovan kısımlarını mavi tonunu doğru bularak boyatin derim.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
boyatma fikrini okumuştum başka forumlarda, bana da mantıklı geldi, ama tabi bunun için uygun boya, doğru ton, metali solmayacak-atmayacak şekilde boyayabilecek bir yer bulmak lazım, öyle yerler nerde bulunur, bilmiyorum
raven yazdı:barkodd yazdı:her ne kadar artık otomatik saatten başka saat almayacağım desem de (ya da en azından saat 3 ibaresi durduk yere kadran içinde yan dönen dandik bir quantum saat macerasından sonra) quartz saat alsam da quantum gibi markalardan özellikle inanılmaz soğumuş olsam da şu saat ilgimi çekti :
https://www.konyalisaat.com.tr/quantum-qmg926-651-kol-saatiyalnız zevkler göreceli olsa da bu saatin akrep-yelkovan kolları görünen mekanizmadaki vida gibi olan kısımların rengi gibi mavi olsaydı bence çok şık olurdu, acaba bu saati alıp akrep-yelkovanı değiştirmek mümkün olur mu?
Güzel saat, güzel fikir.
Quantum saatler iyi saatlerdir. Özellikle Barraquda serisi.
teşekkür ediyorum, saatin siparişini verdim, malzeme kalitesi-kolda duruşu nasıl bilmiyorum ama umarım tahminimden iyidir.
Genel malzeme kalitesini ilk başlarda çok beğensem de (sadece görseli yüzünden aldığım ucuz/basit, ne kadar giderse kardır diyerek alınan saatler hariç) elbette nispeten ucuz, ama o paraya rüştünü ispatlamış markaların saatlerinin alınabileceği fiyatlara şimdiye kadar 2 Quantum saat aldım ve birinin kronosu bozuktu (ki aslında ilk aldığımda da bozuktu, ben çok sorun etmeden estetiği yüzünden almıştım), diğerinin de ekranı kendi içinde döndü ve saat 3 ibresi kasa içinde sallanıp duruyor, şu an çekmecede. Başka serilerinin kailtesi nasıldır bilmiyorum ama yerli pek çok markada olduğu gibi Quantum da bana pek güven vermiyor. Grubun (Arıkan saat) diğer markalarına da bakınca da zaten "şansına beklentinin üzerinde bir saat almış olma" durumunun "Quantum olması yüzünden kaliteli bir saat almış olma" durumundan daha olası olduğunu düşünüyorum