TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SKZ229 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SKZ229 Yorum

Mesaj Tolgi06 » 07 Nis 2011, 16:48

Bu saat gümrüğe takılmazdı Raskrane.Saatin hayırlı olsun.Beğendiğim bir modeldir.İyi günlerde kullan :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj fsinan » 18 Nis 2011, 11:36

clk yazdı:Internette gördügün fiyatlari yurtdisinda herhangi bir magazada bulabilecegini düsünüyorsan yaniliyorsun Lucerna. Akilli oldugunu düsünüp e-bay'den yari parasina saat alip sahte oldugu icin elinde patlayan yada saatin S'sinden bile haberi olmadigi icin almis oldugu sahte ürünü gercek sana o kadar cok insan var ki...

Bayiden alanlarin hepsi salak, bir bizler akilliyiz burada :)

Şimdi siz olayı hep uç noktalarda görüyorsunuz. Ebay'den alınınca sahte, bozuk çıkacak. Bayiden alanlar salak, ebayden alanlar akıllı gibi. Bu tip yorumlarla olaya bakarsanız herkesin değişik değerlendirmeler yapabileceğini gözden kaçırırsınız.

Mesela, saat modelini ve satan firmayı yazmayacağım, mağazasında kıran kırana pazarlık sonucu 600TL net(nakit) fiyata satın alınabiliyor.KK ile 720TL, 6 taksit. 1sene garantili. Nesi garantili? Quartz mekanizması. Onun dışında hiçbirşeyi garantili değil, çizilmez denilen safir kristal cam da dahil. Olmaması da normal. Yanlış mı?

Aynı saati, ebay'de, shipping dahil 250$'a alabiliyorsun, alırken de yurtdışında alışveriş yaptığınızda taksitlendirme yapan kart kullanalım. Ne oldu? 400TL'ye almış olduk. 3 taksitle.

Yani %50 daha ucuza aldık.En az 200TL avantajlıyız. Kaldı ki, bu yazdığım, ebay'den alınabilecek en pahalı fiyattır.

1 sene içerisinde bozulsa ne olur? İçine konulan mekanizmanın fiyatı nedir? 30-40$ maksimum.

Bu saati ebay'de 250$'a satan adamın hiç mi masrafı yok? Gideri yok, maliyeti yok, stoku yok mu? Para kazanmayacak mı? Ben diyorum ki, en az %50 kazanıyor. Yani Bir quartz saatin 30-40$'lık mekanizmasına 1 sene garanti veriyorum diye %20 gümrüklü saati maliyetinin takriben 4 katına liste fiyatı ile vitrine koyanın yaptığı masum bir iş ise, saati yurtdışında güvendiği bir adamdan alan adamın yaptığı da, çooooook mantıklı bir risk alma stratejisidir.

Neticede riske attığınız rakam nedir? Bütçeniz nedir? Ben de olsam netten Rolex vs almam. Ama bir grey market gerçeği var ve firmalar da bunu destekliyor. Her ne kadar aksini iddia etseler de fiyatları kontrol altında tutmanın bir yolu bu. Amerika'da daha vitrine düşmeden mesela Tag Heuer modelleri amazon'dan satılıyor. Nasıl? Güzelim kar marjlı saatler nasıl oluyor da grey markete küt diye erişiyor?

Para hırsı sonsuz, bunun için özellikle de Türkiye'de suratıma baka baka yalan söylediklerini bildiğimden heriflere 1 kuruş bile fazla para vermek beni kahrediyor. Karj marjları en az %100, insaflı olmalılar.

Riski alabilen, neti bilen, ne iyidir, ne kötüdür doğru düzgün araştırma yapıp, ikna olduktan sonra akıllıca alışveriş yapan için ebay büyük hizmettir. Beğenseniz de beğenmeseniz de bu böyle.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Archezia » 19 Nis 2011, 12:48

fsinan'ın yazısından svs kokusu aldım sanki. Alınacak mağaza svs ise "hiç düşünmeden" ebayden alınır. Sahte bile çıksa daha iyidir oradan almaktan...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj fsinan » 20 Nis 2011, 10:17

Mağaza yahut marka önemli değil, ben genel bir mesaj vermek istedim.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj wsnake » 20 Nis 2011, 14:37

Özellikle japon ve uzakdoğu menşeili saatlerde (seiko, casio, citizen vs..) ülkemizde inanılmaz fiyat farkı var. Resmen insanları kazıklıyorlar.
Kullanıcı avatarı
wsnake

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Hellhound, tt59 ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners