TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant Maxime Moon Phase Tarzında Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Frederique Constant Maxime Moon Phase Tarzında Saat Önerisi

Mesaj MePHiSTo » 05 Mar 2011, 23:56

Forum'a katıldığım günden bu yana siz değerli üstadlardan çok şey öğrendim. Bilmediğim, yabancısı olduğum bir dünyanın içerisine girdim sizlerle. Ayrıntılı bilgiler, deneyimler, tanıtımlar ve herşeyden önemlisi saygı ve sevgi çerçevesinde paylaşımlar. İnsan daha fazlasını başka bir yerde bulamaz sanırım. Yardım isteyeceğim konu oldukça geniş farkındayım fakat araştırdıkça işin içinden ben çıkamadım sizlerden destek bekliyorum sevgili dostlar. Bütçem 1500 tl max 2000.

Saati illaki Türkiyeden almam gerekmiyor.Yurtdışındaki dostlarıma seyahat esnasında getirtebilme şansım var. Çapı 42 mm den küçük olmamak kaydıyla otomatik, safir cam, deri kordon bir saat araştırması içindeyim. Frederique Constant Maxime Heart Beat Moon Date, Mido Baroncelli Phase De Lune tarzındaki saatler tercihim. Sizler ne önerebilirsiniz? Farkında olmadığım o kadar çok marka model var ki! Seiko,Oris,Maurice Lacroix te beğendiğim modeller 38-40 mm çap civarında.Bu ebatlar bileklerim kalın olduğu için kolumda çok sırıtıyor.Aynı markalarda 42 43 mm çapına çıkıp beğendiğim modeller ise bütçemin neredeyse iki katı fiyatında. Bana yol gösterin lütfen...

Resim

Frederique Constant Maxime Heart Beat Moon Date

Resim

Mido Baroncelli Phase De Lune Chronograph
Once the pin is pulled, Mr. Grenade is not our friend anymore...
Kullanıcı avatarı
MePHiSTo

Re: Karar Veremiyorum :)

Mesaj hayalperest » 06 Mar 2011, 00:50

merhaba,
üstat benim size önerim alacağınız saat bir mekanik olsun otomatik ve ya kurmalı. iki bildik markalardan olsun omega longınes zenith oris vb ve bütcenize göre bu saatlerin güncel olanı ve ikinci el temizine bakın günümüz internet ortamında bu saatlerden alıp kullanacağınız saati ilerde satabilir ve daha üst düzey bir saati bütçenize göre ayarlayıp alabilirsiniz..eğer bu tarz forumlarda vakit geçiriyorsanız illaki saat hastalığına yakalanmak için adaysınız demektir . bu da yanlış alacağınız saatlerde bütçenizi sarsar huzursuz olursunuz. örnek bir pilli ama marka bir saat sıfır alındımı o saat hoşunuza gitmesede elinizde kalma oranı ya çok yüksek olur yada satmaya kalkarsanız çok çok ucuza gider. yıllarca takıp hem mutlu olacağınız hemde değiştireceğiniz zaman size maddi katkı yapabilecek bir saat alın. bu benim kendi fikrim naçizane. bir saat alıp takayım dedim valla otuz saat oldu Allah'tan satmayı da öğrendik iyi kötü de idare ediyoruz..Yoksa inanın bu zevkin sonu monu yok..
hayalperest

Re: Frederique Constant Maxime Moon Phase Tarzında Saat Önerisi

Mesaj Frax » 06 Mar 2011, 12:00

Merhabalar,

Öncelikle beğendiğiniz modeller gerçekten çok şık ancak belirtmem gereken bir nokta var ki o da bu saatlerin klasik bir otomatik saat olmaması, ay fazlı olması. Herhangi bir İsviçre markasının 2824 mekanizmalı düz saatleri bile 1000 liraya yakın fiyatlarda oluyor. Bunun içine herhangib bir komplikasyon girdiğinde fiyat yukarılara hızla çıkıyor. Benim bildiğim kadarıyla bu düzeyde en uygun saatler bile 1500-2000 liranın üzerine çıkacaktır. Eğer ki ay fazı önemli bir ayrıntı değilse de forumdaki diğer konulara bir göz atmanızı öneriyorum bu fiyatlara klasik olarak Oris, Tissot vb. alınabilir.
Kullanıcı avatarı
Frax

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Kutadgu ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners