TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Kinetic Moonphase SRX003P1 Fiyat Farkı Sebebi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Premier Kinetic Moonphase SRX003P1 Fiyat Farkı Sebebi?

Mesaj Tolgi06 » 23 Oca 2011, 13:24

Sayın ykaya kinetic moonphase gerek kalibre gerekse özellik olarak sizi yıllarca yarı yolda bırakmaz.8-10 yılda bir bakıma gönderirsiniz sorunsuz kullanırsınız.Zaten premier otomatik alırsanız onuda 8-10 yılda bir bakıma göndermeniz gerekir.Sonuçta ilk tercihimiz otomatik saat olsada herkes ayda 3-5 dk lık sapmayı kabullenmeyebilir.Bu açıdan kinetic saatler daha avantajlı sonuçta quartz hassasiyetine sahipler.Fakat otomatik saatilerin güzelliği tartışılmaz...O otomatik sistem saate yaşayan bir obje havası katıyor.Zemberek saatin kalbi gibi oluyor.O durunca saatte duruyor.Ayrıca seikonun premier otomatiğin bu modelinde kullandığı mekanizma oldukça kaliteli.
29 taşlı, 28800 v/h , yanlış hatırlamıyorsam 45 saat güç rezervi,güç rezerv göstergesi , 208 parçadan oluşan makine ve aynı zamanda elle kurulabilme özelliği.
Yani burada tercih size kalıyor.Eğer sapmadan rahatsız olmazsanız,45 saat koldan çıkınca saatin duracak olması sizin için problem değilse(genelde çoğu otomaik saatin rezervi 40-50 saat arasıdır) otomatik olanı alın ama koplike,sapması az,içinde neredeyse her özelliği barındıran bir saat istiyorsanız kinetic olanı alın.
Fiyata gelince...
Premier moon phase kinetiği ebayde 600-650 dolar gibi bir fiyata alırsınız ama gümrüğe takılırsa %20 de vergi ödersiniz.bayiden ise tahmini 1500 tlye pazarlıkla alırsınız(sağlam pazarlık ve peşin paraya 1300-1350 de olabilir)
Premier otomatiği ise ebayde 700-850 dolara alırsınız +olasılık olarak %20 vergi.Bunun pazarlıklı fiyatını bilmiyorum bayide ama 1600-1700 den aşağı zor gibi.
Tercih sizin...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj ykaya » 23 Oca 2011, 22:58

Sayın durdor ve tolgi06 verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz saate bakmamıştım.
Onu inceleyeceğim. Ben çalışma mantığı olarak ikisi de kinetic olduğu için aynı olduklarını düşünmüştüm.
Değilmiş ama. Aralarındaki fiyat farkı kabul edilebilir düzeyde.
Sayın tolgi06 yurtdışı alışveriş tecrübem olmadığı için ebaydan biraz çekiniyorum açıkçası. O yüzden
yurtiçinden alışveriş yapmayı düşünüyorum. Biraz pahalı oluyor içim de rahat oluyor.
Kullanıcı avatarı
ykaya

Mesaj Tolgi06 » 24 Oca 2011, 15:30

ykaya o bizim son bahsettiğimiz saat kinetic değil otomatik.Zaten biraz araştırınca hangisini alacağınıza rahat karar verirsiniz. Saatinizi şimdiden güle güle kullanın...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Sega » 30 Oca 2011, 00:03

arkadaşlar bu saati dün aldım 12 taksit 1500 liraya ancak bir problemim var ay durumunu beceremedim yardımcı olurmusunuz
Kullanıcı avatarı
Sega

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners