TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex 36 mm DJ vs Turn o Graph

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex 36 mm DJ vs Turn o Graph

Mesaj Baran » 25 Kas 2016, 04:05

Mert al sen koçum saati satacagın zaman zaten kimse almaz müşterisi hazır Can alır :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Cct » 25 Kas 2016, 08:06

:lol: :lol:

Turnograph daha hızlı gider, kupon saat :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Baran » 25 Kas 2016, 08:33

Bak demiştim,al sat yapacak ahahhahha

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj MertYe » 25 Kas 2016, 13:02

Herkese çok teşekkür ederim. Öncelikle DJ'ın kadranı daha bir ağır duruyor. TUrn o Graph bir tık daha açık ton gibi duruyor. Belkide ışıktan dolayı bana öyle gelimiştir bilemedim şimdi. İçinde kırmızı detaylar olan Rolex'ler kolay bulunmuyor. Hele o eski Submarinerlar falan ev parasına satılıyor nerdeyse.( Temizleri tabi )

Archimed yazdı:Bence öncelikle Turn o Graph modeli çok şık. Diğer taraftan üretimden kalktığı için ikinci el olanlardan seçmek durumundasınız. Dolayısıyla da sıfır temizliğinde bulmak zor olabilir. Resimdeki gibi bir Turn O Graph bulup teknik bakımını ve polisaj vs işlemini yaptırıp keyifle kullanmak da mümkün.

Bu yüzden önerim; jübile bilezikli yine 36 mm'lik güncel bir DJ olan 116234 kodlu saat olurdu. Resmi ve Rolex linki aşağıdadır.

Resim

https://www.rolex.com/watches/datejust/m116234-0139.html

Turn seçilirse resimlerdeki saat seçilecek zaten. 2. el olarak alınacak ama saat baya iyi duruyor. Jubile çok güzel ama nedense babam takmaz gibi geliyor. Yadırgar yani jubile taksa :D . Hala ben TurnoGraph'a biraz daha yakınım küçük detaylardan dolayı.

Cct yazdı:Ben ısrarla Turnograph diyorum.

Çok daha az bulunan özel bir model. Datejust heryerde var. Nadirliği dışında genel konseptide Oyster Perpetual sıradanlığından uzak. Kırmızı ibre ve tarih çarkı gibi detaylar çok az Rolex modelinde mevcut.

Ha baban için bunların pek bir önemi olmayabilir ama yarın sıkılıp al bunu dediğinde senin için önemli olacaktır :D

Genç adamsın birde ne Datejust'ı ya?

Babama bu saati verirsem kesinlikle sıkılıp geri vermeyecek muhtemelen. Prensip olarak saatlerden pek sıkılmaz sadece otomatik saatlere ileri gidiyor bu diye sinirlenir. Tek saat kullanınca saat 3 ayda 4-5 dk ileri gidiyor haliyle o da sinirleniyor :D

Satılmasından ziyade ben az olan şeyleri fazlaca severim. Bu saat gibi, zaten üretimden kalkmış artık daha fazla üretilmeyecek bir saat. Malesef sertifikası kayıp edilmiş ama içi yazılı seri muhtemelen 2011 model falandır. Tek saat kullanımına da uygun gerek spor gerek dress olarak kullanılır ki babamı yılda 1-2 defa düğüne falan giderken dress gördüğümüz düşünülünce çokta önemli değil bence dress olması.

Son kararı vermek için 2 günüm kaldı. Duruma göre ya alıcam ya da almayacağım saati. Bakalım tabi bide babamın yorumları da önemli olacak bu konuda. Saatin zaman tutmasını falan ölçüyorum bir yandan bir sorun olmasın diye. Bilekteyken mükemmel ama saati çıkardığımda 24 saatte 15 sn kadar gitmişti. Muhtemelen kolumdan çıkarttığımda yanlış konumlandırdım. Diğer konudakine dikkat ederek kullanılırsa bence gayet güzel bir şekilde uzun bir süre çalışır
Kullanıcı avatarı
MertYe

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners