gphoton yazdı:Iyi günler arkadaslar, eger seiko 5 seviyorsaniz ben gecen seiko lord matik almistim (review'ini zaman buldugunda cok ayrintili yapicam insallah) 3 adet seiko 5'imden 1 tanesini (modeli SNKE01K) satmayi dusunuyorum viewtopic.php?f=12&t=3386 linkinden bakabilirsiniz. Türkiyede olucam 3 hafta sonra, ilgilenen olursa 150 liraya satabilirim (kendim izmirdeyim o nedenle izmirden gelen talepler tercihimdir, fiyat cok makuldur pazarlik yapamam). Tertemiz saattir kendileri, sapmasi gunluk +8 ile +12 civari degisiyor. Koleksiyonumdaki saatlere gözüm gibi bakarim, temizligi acisindan en ufak süpheniz olmasin. Ilgilenen arkadaslar için satılık kısmına konu açtım oradan bakabilirler.
exellency yazdı:Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum.
Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1
cocoxe yazdı:exellency yazdı:Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum.
Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1
Ben ebayden 90 dolara sipariş vermiş bulunuyorum..(açık artırmayı kazandım)
Normalde de 115 dolar civarı ebayde...İsteğe göre takip sistemsiz 10 dolar takip sistemli 25 dolar kargo seçenekleri var..
Ayrıca biraz araştırdığım için size de aktarayım..
Bu saat 42 mm yani yukardaki 37 mm lik seikolardan biraz daha büyük. Ben 42 mm ye ne büyük ne küçük diyorum...
42 mm lik sekio 5 sport olarak arattığında bulabileceğin en sade saat bu. Ben de o yüzden sevdalandım bu saate...
İlk aratmalarımda bir şey dikkatimi çekti. Bazılarında ön gövdede ve arka camda made in japan yazıyor bazılarında yazmıyor..Mesela senin verdiğin resimde yazıyor...
Bunun neden böyle olduğunu yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar ve ebay'deki top rated satıcılara sorduğum sorular sonrasında öğrendim...
Bu saatin 2 adet versiyonu var (bu söyleyeceklerim seiko 5 lerin %90ı için geçerli)
Birinci versiyon SNZG03J1 ikincisi SNZG05K1 (bazen verdiğin resimdeki gibi 05 te oluyor, 05k1 olduğu zaman içi siyah gövdeli oluyor)...
Koyu harfle gösterdiğim J ve K harfleri üretildiği yeri simgeliyor...J ibaresi %100 made in japan ve Japonya'da montajlandı anlamında gelirken, K harfi ile ilgili kimse kesin bir şey söyleyemiyor. Söyledikleri tek şey k1 lerin de japon mekanizmaya sahip olduğu fakat montajının dışarıda yapılmış olabileceği...
Saat geldiğinde resimlerini paylaşırım...
Saygılar.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 53 misafir
|