Merhabalar, bir kaç gündür forumdan çıkamıyor olmam sonucunda üye olsam daha iyi diyerekten aranıza katıldım. Kimi saatlerde şeffaf arka kapak sayesinde, kimi saatlerde ise iskelet yapıları sayesinde tanık olduğumuz görsel şölenin mekanik saatlere ait olduğunu öğrenmem sonucunda mekanik saat tutkum başladı, daha önceleri hep quartz saatler kullandım ve halen kullanıyorum.(Çeşitli moda markaları) Önümüzdeki aylar içinde mekanik saat dünyasına adım atmak gibi bir niyetim var ama takdir edersiniz ki bu konuda çok yeniyim ve yardıma ihtiyacım var.
800 tl bütçeye kadar çıkmayı düşünüyorum, aslında bütçem doğrultusunda edinebileceğim saatler hakkında araştırma da yaptım fakat internetteki satıcıların bu konudaki derinliklerine güvenemiyorum. Misal Seiko 5 otomatik bir model hakkında bir yerde 7s36 mekanizma gösteriliyorken başka bir yerde 4r36 mekanizmaya rastladım. Denemeden internetten sipariş vermek biraz riskli fakat beğendiğim modelleri Bursa'da görebilme şansım var mı bilmiyorum -önerilere açığım-
Son olarak Seiko Skx007 günlerdir aklımda fakat galiba Türkiye'de bulunamıyor, göreniniz ya da bulabileceğimi düşündüğünüz herhangi bir yer varsa söylerseniz çok mutlu olurum (Gönlüm Diverlardan yana). Biraz uzun oldu farkındayım, hepsini sabırla okuduysanız çok teşekkür ederim.