TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Diver Saat Konusunda Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mekanik Diver Saat Konusunda Tavsiye

Mesaj tiriath » 20 Eki 2016, 00:35

Merhabalar, bir kaç gündür forumdan çıkamıyor olmam sonucunda üye olsam daha iyi diyerekten aranıza katıldım. Kimi saatlerde şeffaf arka kapak sayesinde, kimi saatlerde ise iskelet yapıları sayesinde tanık olduğumuz görsel şölenin mekanik saatlere ait olduğunu öğrenmem sonucunda mekanik saat tutkum başladı, daha önceleri hep quartz saatler kullandım ve halen kullanıyorum.(Çeşitli moda markaları) Önümüzdeki aylar içinde mekanik saat dünyasına adım atmak gibi bir niyetim var ama takdir edersiniz ki bu konuda çok yeniyim ve yardıma ihtiyacım var.

800 tl bütçeye kadar çıkmayı düşünüyorum, aslında bütçem doğrultusunda edinebileceğim saatler hakkında araştırma da yaptım fakat internetteki satıcıların bu konudaki derinliklerine güvenemiyorum. Misal Seiko 5 otomatik bir model hakkında bir yerde 7s36 mekanizma gösteriliyorken başka bir yerde 4r36 mekanizmaya rastladım. Denemeden internetten sipariş vermek biraz riskli fakat beğendiğim modelleri Bursa'da görebilme şansım var mı bilmiyorum -önerilere açığım-

Son olarak Seiko Skx007 günlerdir aklımda fakat galiba Türkiye'de bulunamıyor, göreniniz ya da bulabileceğimi düşündüğünüz herhangi bir yer varsa söylerseniz çok mutlu olurum (Gönlüm Diverlardan yana). Biraz uzun oldu farkındayım, hepsini sabırla okuduysanız çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
tiriath

Re: Mekanik Diver Saat Konusunda Tavsiye

Mesaj darksilence » 20 Eki 2016, 09:07

tiriath hoş geldin aramıza... yaşasın diver dostluğu... :) :thumbup:
Forumu oku daha neler neler bulucan... neleri keşfedicen de aklın çelinecek kafan allak bullak olacak... daha dur neler olacak neler.. :D
O 800 lira bütçe yarın 1000 olur daha sonra "hadi 1500 olsun..1500 ü veren 2000 i de verir" :lol:
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj TSayiR » 20 Eki 2016, 09:14

Aramıza hoşgeldiniz, merhabalar. düşündüğünüz modeller gayet başarılı modeller. :thumbup:

viewtopic.php?f=202&t=23591#axzz4NLmXjhCt

viewtopic.php?f=202&t=23360#axzz4NLmXjhCt

her ikisi de şahsen tanıdığım güvenle alışveriş yapabileceğiniz emin insanlardır. :thumbup: :thumbup:
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj eraslani » 20 Eki 2016, 09:42

Ds action.. nokta atışı ..
Bütçe az esneyecek artik..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj tiriath » 20 Eki 2016, 11:39

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Hocam Ds action mekanikler malesef bütçemin çok üstünde kalıyor ayrıca ilk mekanik saat deneyimim olacak o yüzden ilk etapta daha uygun bir şeyler düşünüyorum.

Forumda satılan skxlere baktım gerçekten çok güzeller, alacağım vakit hala daha satılmamış olurlarsa değerlendirebilirim. Aslında ben de direkt Diver diyerek sınırlandırmış oldum ama Seiko 5lerde Diver olmayan çok güzel çelik kasa bilezikli saatler görüyorum (çelik kasa bilezik arayışındayım belki zaman içinde nato kayışla da kullanabilirim) sizler ne dersiniz? Özellikle önerdiğiniz başka mekanikler var mıdır bütçem doğrultusunda? Bir de mekanizmalarını da göz önünde bulundurmam şuan önemli midir mesela 4r36 ile 7sxx arasında tercih değiştirecek kadar fark olur mu?
Kullanıcı avatarı
tiriath

Mesaj mosef » 20 Eki 2016, 12:01

madem bütçe esnemeyecek, bana kalırsa bu bütçe için en iyi tercih skx serisinden biri olur. hem kullanışlı, hem de ikonik bir model.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj tugberk » 20 Eki 2016, 13:20

Seiko nun skx serisi bu fiyat aralıgında ve giriş seviyesi olarak dünyada en çok tutulan modellerden. Bunun yanında orient mako serisi de var ve o da cok sevilen bir model.

Skx in iki rengi de su an forumda satılık, yanılmıyorsam orient mako da aynı sekilde. Orient mako ile baslaman daha olabilir de, ondan sonra skx, turtle, sumo seklinde gidebilirsin :)
Kullanıcı avatarı
tugberk

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 108 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners