TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

$10K Civarında Chronograph Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: $10K Civarında Chronograph Önerisi

Mesaj Bg17 » 02 Eki 2016, 01:44

Bende biraz sorun var, saat dalgic olunca daliyorum. Bildigin scuba diving. Sahip oldugum butun dalgiclarla daldim, tek istisnasi var, ap roo diver, o sirada dalisa gitmedim.

Jlc navy seals in klipsi korozyon yapti tuzlu su gorunce. Ayip yaw.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj stroustrup » 02 Eki 2016, 02:01

Valla ayıp, kaşık çatal bile korozyon yapmazken bu düzeydeki saatlerin yapması çook ayıp :lol:

Tabi bütçe itibariyle ben daha çok uzaktan saat meraklısıyım. İlk ciddi saatim olacak bu o yüzden gözüm gibi bakarım da benim de terleme sorunum var. Korozyon olmasa da deri kordon fazla dayanmayabilir. Çelik kordon da sevmiyorum.
JLC'ye uygun bir rubber ya da nato kordon bulunur mu?
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Bg17 » 02 Eki 2016, 02:08

Bildigim kadariyla master compressor 2 hem silikon hem deri ile geliyor. Ama oldukca iri bir saat.

Bu arada dusundugun iwc portekiz ile baya farkli bir kategorinin saati. Pek dress degil. Her sart ve ahvalda portekizi dover gerci.

Su ana kadar patek dahil her saatde sorun olabilecrgini bir fiil gozumle gordum. Korozyon u da cozerdim aslinda, ama kaplama saat/bezel de cok iyi fikir degilmis ogrenmis oldum. Yani jaeger kotudur demem.

Simdi marka degeri tarihce trknik olarak falan dusunursek jaeger, iwc ile zenithden cok farkli bir ligde. Bir tek breguet ile karsilastirilabilir senin listende. O da senin begendigin model degil.
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 02 Eki 2016, 02:21

Bide soylemeden edemeyecegim eger 10000 euro butce biraz artabilirse daytona da kesinlikle degerlendirilmesi gereken bir saat.
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ermansire » 02 Eki 2016, 02:58

instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj stroustrup » 02 Eki 2016, 03:01

Rolex'de aklım yeşil Sub 116610LV'deydi bi ara... Alakasız saatlerden bahsediyorum farkındayım, kafam çok karıştı :shock:

Aslında hilkaye 2 yıl önce Rolex'le başladı, burada da başlık açmıştım. LV'yi gittim gördüm, denedim, çok beğendim. Sonra IWC Yacht Club'ı gördüm, görüntüsü bana Rolex'i unutturdu, deneyince 45 mm olan büyük geldi.

Derken saat konusunu askıya aldım. Geçenlerde Yacht Club'ın boyutunun 43.5'a düştüğünü öğrenince yine Yacht Club sevdası başladı.

Burada konuyu açtım, Yacht Club hakkında olumlu bir şey duyamadım. Biraz araştırınca, önerilerle de birlikte en son çıkardığım listeye ulaştım. Şimdi bu listeye Daytona ve Sub da eklenebilir ama Rolex taşıma konusunda kaygılarım var. Meraklısı görürse 2 kelime konuşmaya varım da genel olarak saat çok dikkat çeksin istemiyorum. Rolex her ortamda ben burdayım diyor.

JLC'yi uzun zamandır takip ediyorum, çok saygı duyulan bir marka olduğunu biliyorum. Yolda sokakta fazla tanınan bir marka da olmadığından göze batmadan rahat rahat taşıyabilirim. Saatin dressy olamaması çok önemli değil, zaten ben de nadiren dressy olduğumdan kendisiyle iyi anlaşırız ;) Sitesinde Master Compressor için silikon kordon seçeneği göremedim ama kutudan çıkıyorsa şahane.
En son stroustrup tarafından 02 Eki 2016, 03:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj stroustrup » 02 Eki 2016, 03:02

ermansire yazdı:Chrono şart mı?

http://www.chrono24.com/en/glashuetteor ... 629825.htm

Bu durumda değil :lol: Teşekkürler, inceliycem.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Emreozcan » 02 Eki 2016, 16:06

Biraz butceyi arttirmak gibi olacak ama, ben olsam Rolex Daytonanin 116520, 116500 referansli modellerini dusunurdum.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 82 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners