TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gruppo Gamma Pirinç vs Maranez Layan Pirinç

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Gruppo Gamma Pirinç vs Maranez Layan Pirinç

Mesaj ptahba » 24 Ara 2014, 11:27

Merhaba, 2014 yılının son saatine karar vermeye uğraşıyorum. Tabi gönül isterdi ki ne biliyim konuyu hangi PAM alsam diye açiyim ama maalesef :roll: bu şekilde bile her an evden kovulma tehlikesi yaşıyorum ki bu sizin yüzünüzde zaten varolan saat sevgimi körüklediniz iyice.

Ben daha çok temiz kadranlı ve vintage saatleri beğeniyorum veya modern yorum katılmış vintage saatleri. Son aldığım steinhart nav-b uhr gibi. Ancak uzun zamandır aklımda bronz/pirinç bir saat almak var açıkçası vintage tarzda kasa (saniye kolu da olmamalı veya en fazla küçük saniye) yeşil kadran kahve kayış ile kombine edeceğim bir saat istiyorum. Saat su geçirmez olmalı ki denize vs. sokup patinaya yardımcı oliyim ve gerektiğinde elle kurabilmeliyim ki takmadığım zamanlarda durmasın. Araştırma yaparken alım gücüme uygun iki markada karar kılar gibi oldum.

Biri Gruppo Gamma Pirinç Yeşil Kadran
Resim

Diğeri Maranez Layan Pirinç Yeşil Kadran
Resim

Ortak yanları:
İkiside 300 usd gerçi Maranez de christmass indirimi var %10
Fırçalanmış Pirinç Kasa, screw down tepe
Seiko NH 35 mekanizma (hem el hem rotor ile kurulum, saniye hack ne gereği varsa saniyesiz kadranda)

Farklar:
Maranez 300 GG 100 mt. su geçirmez,

GG 44 Maranez 43 mm tepe hariç

GG double dome ar kaplamalı safir cam iken Maranez tek dome içeriden ar kaplamalı (tek dome olunca bakış açısında sorun yaratabiliyor sanıyorum en azından double dome kadar temiz değil)

Kalınlıklar benzer GG 16 MAranez 14 mm

Maranez farklı olarak paket içeriğinde 3 kayış ile geliyor deri-kauçuk ve nato. Deri ve kauçuğun ayrı ayrı yine pirinç tokası var. Natonun sıkıştırma aparatları (adını ne salladım arkadaş) pirinç sanıyorum.

Maranez de fiyata gönderim dahil (fedex veya EMS hangisini önerirsiniz) GG de bilmiyorum bilgi yok

Hangisini aliyim. Sene bitmeden indirimi kaçırmadan almak istiyorum, gerçi GG stokta yok ama GG derseniz beklerim. Bu arada Maranez de çok ilginç taş kadranlar var ki şahane gözüküyor fiyatları 319 usd ama maalesef stok kalmamış.

Sonuç olarak Ya 300 usd verip bekliycem ya da 269 USD verip hemen alıcam veee hanım beni evden kovacak. Her halükarda adminin evine yerleşiyorum birader girdiniz kanıma ya.

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Son olarak mekanizmalarda GG Seiko SII NH35 derken Maranez Seiko NH35 diyor bilmiyorum ki fark var mı?
Kullanıcı avatarı
ptahba

Re: Gruppo Gamma Pirinç vs Maranez Layan Pirinç

Mesaj raven » 24 Ara 2014, 13:31

Maranez avantajlı görünüyor :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj tachyon » 24 Ara 2014, 17:37

Neredeyse ikisi de aynı gibi. Yalnız pirinç bronz kadar çabuk patina alır mı bilmiyorum. GG double dome olduğu için daha avantajlı görünse de Maranez 3 farklı kordon ile akıl çeliyor. Bir de sıra dışı kasa yapısıyla benimde ciddi olarak düşündüğüm Makara var fosfor bronz kasa. Suya dayanıklı ve patina almıyor diye biliyorum. Yinede araştırmak lazım. Diğer ikisinin özellikleriyle neredeyse aynı.

http://www.makarawatches.com/collection ... urtle-teal

Resim
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj ptahba » 24 Ara 2014, 17:52

çok teşekkürler ancak amacım zaten patina alacak bir saat olduğu için bronz/pirinç peşinde koşuyordum. Büyük bir şans eseri forumdan bir arkadaşımdan bu saati buldum ve almak için anlaştım. Hızlı karar oldu. Artık re-opening yaparım forumda :lol:

Hanım evden kovmazsa tabi
Kullanıcı avatarı
ptahba

Mesaj altanos » 24 Ara 2014, 18:33

Bende bir gg var her ne kadar prinç kasalı olmasa da. Aldığım saat single dome idi, double dome cam ile saatçimde değişiklik yaptırdım inanın saatin ruhu değişti tamamen. Single dome'da özellikle bu cam çapında çok rahatsız edici bir distorsiyon var.

GG dhl ile gönderiyor bildiğim kadarıyla, dhl ile gümrüğe yakalanırsanız, ki kesin yakalanırsınız, hanım sizi banko kovar :D. DHL ile çalışan gümrük memurları beyanatınızla genellikle ilgilenmeyip kendi fiyatlarını belirliyorlar. 350 dolarlık saatime 398 EURO fiyat biçtiler. Mutlaka normal posta uyarısını yapın.

Yine bazı ülkelerde , -endonezya tecrübem var- EMS, Türkiye gönderilerinde DHL ile çalışıyor, yine hanımoklesin kılıcı tepede sallanır :!:
FEDEX tecrübem yok ama benzer faciaları sıkça okuyorum.

GG'nin hoş bir komünü mevcut facebook ortamında, sıkılmanız halinde satmanız da komün popülasyonu nispetinde kolay olabilir .

Şimdiden hayırlı olsun. :champ:
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj raven » 24 Ara 2014, 19:14

tachyon yazdı:Neredeyse ikisi de aynı gibi. Yalnız pirinç bronz kadar çabuk patina alır mı bilmiyorum. GG double dome olduğu için daha avantajlı görünse de Maranez 3 farklı kordon ile akıl çeliyor. Bir de sıra dışı kasa yapısıyla benimde ciddi olarak düşündüğüm Makara var fosfor bronz kasa. Suya dayanıklı ve patina almıyor diye biliyorum. Yinede araştırmak lazım. Diğer ikisinin özellikleriyle neredeyse aynı.

http://www.makarawatches.com/collection ... urtle-teal

Resim

Dikkat çekici :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj ptahba » 24 Ara 2014, 20:22

EMS ile geldiğinde çıktı ile gidip %20 vegi ile alabiliyorsunuz ürününüzü,İstanbulda Topkapıdan. Sayın altanos saati görmeden birşey diyemiyorum ama saate nerede safir cam taktırabiliyorsunuz ve maliyeti ne kadar oluyor bana pm atabilirmisiniz rica etsem. Makara yı bilmiyorum ama gerçek bronz ise eğer birincisi çok ucuz bronz için ikincisi her bronz muhakkak patina alıyor diye biliyorum. Evden kovulmam kesin gibi ama dur bakalım hayırlısı ne diyelim bilemiyorum :lol:
Kullanıcı avatarı
ptahba

Mesaj unsalvural » 19 Ağu 2016, 16:51

Hemen heme bu konuda zevklerimiz aynı. bende vitage saatleri kullanmayı seviyorum. Saat dediğinde biraz tarih olmalı, değerli bir geçmişi olmalı ve hatta birkaç kişiyi gömmüş olmalı diğe düşünüyorum. Kurmalı saatleri hergün kurma serenatının verdiği zevki herkez hissedebilmeli...
Kullanıcı avatarı
unsalvural

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners