Ben daha çok temiz kadranlı ve vintage saatleri beğeniyorum veya modern yorum katılmış vintage saatleri. Son aldığım steinhart nav-b uhr gibi. Ancak uzun zamandır aklımda bronz/pirinç bir saat almak var açıkçası vintage tarzda kasa (saniye kolu da olmamalı veya en fazla küçük saniye) yeşil kadran kahve kayış ile kombine edeceğim bir saat istiyorum. Saat su geçirmez olmalı ki denize vs. sokup patinaya yardımcı oliyim ve gerektiğinde elle kurabilmeliyim ki takmadığım zamanlarda durmasın. Araştırma yaparken alım gücüme uygun iki markada karar kılar gibi oldum.
Biri Gruppo Gamma Pirinç Yeşil Kadran

Diğeri Maranez Layan Pirinç Yeşil Kadran

Ortak yanları:
İkiside 300 usd gerçi Maranez de christmass indirimi var %10
Fırçalanmış Pirinç Kasa, screw down tepe
Seiko NH 35 mekanizma (hem el hem rotor ile kurulum, saniye hack ne gereği varsa saniyesiz kadranda)
Farklar:
Maranez 300 GG 100 mt. su geçirmez,
GG 44 Maranez 43 mm tepe hariç
GG double dome ar kaplamalı safir cam iken Maranez tek dome içeriden ar kaplamalı (tek dome olunca bakış açısında sorun yaratabiliyor sanıyorum en azından double dome kadar temiz değil)
Kalınlıklar benzer GG 16 MAranez 14 mm
Maranez farklı olarak paket içeriğinde 3 kayış ile geliyor deri-kauçuk ve nato. Deri ve kauçuğun ayrı ayrı yine pirinç tokası var. Natonun sıkıştırma aparatları (adını ne salladım arkadaş) pirinç sanıyorum.
Maranez de fiyata gönderim dahil (fedex veya EMS hangisini önerirsiniz) GG de bilmiyorum bilgi yok
Hangisini aliyim. Sene bitmeden indirimi kaçırmadan almak istiyorum, gerçi GG stokta yok ama GG derseniz beklerim. Bu arada Maranez de çok ilginç taş kadranlar var ki şahane gözüküyor fiyatları 319 usd ama maalesef stok kalmamış.
Sonuç olarak Ya 300 usd verip bekliycem ya da 269 USD verip hemen alıcam veee hanım beni evden kovacak. Her halükarda adminin evine yerleşiyorum birader girdiniz kanıma ya.
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Son olarak mekanizmalarda GG Seiko SII NH35 derken Maranez Seiko NH35 diyor bilmiyorum ki fark var mı?