TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Diver's Saatleri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Diver's Saatleri

Mesaj Ground » 09 Şub 2016, 00:50

İstanbul anadolu yakasında 3 avm deki saatçileri gezdim. (Maltepe park - Akasya - Nautilus)

Hiçbir saatçide Seiko Otomatik Divers saatlerden göremedim. Konuştuğum satışdaki gençler kinetik tercih etmemi söyledi. Zor bulursun diyorlar kısaca..

Resim

Özellikle SKX007K2 modeli almak istiyordum. Dayanamadım amazondan sipariş ettim. Gümrük + vergi sorunlarını da tecrübe etmiş olacağım.

Sirkeciye özellikle bu saat için gitmek istemedim. İleride alacağım daha değerli saatler için gezmeyi düşünüyorum.

Bir not: Akasya Avm nin giriş katında güzel bir saat bakım ve 2.el alım satım ve özel deri kayış yapan bir yer var. Tezgahında 2. el Hamilton , Tissot , Omega vb. şık saatler gördüm. Foto için izin almadığım için çekmedim. GÜNGENCi saat di sanırım.. Nautilus girişindeki yer de onlarındı.

İlk otomatik saat deneyimim sonucunu da buradan yazarım.
Kullanıcı avatarı
Ground

Seiko Diver's Saatleri

Mesaj darksider » 09 Şub 2016, 01:16

Hayırlı olsun, güzel bir diver almışsınız.

Güngenci ile ilgili buyaka avm'deki yerleri ile benim hiç hoş olmayan deneyimlerim var, bu yüzden ismini bile duymaya tahammül edemiyorum, bilemiyorum akasya veya nautilus nasıldır.
En son darksider tarafından 09 Şub 2016, 11:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Re: Seiko Diver's Saatleri

Mesaj Baran » 09 Şub 2016, 07:55

O GUNGENCI denen saatci adina ozel konu acilmasi gereken bir yer.Hangi birini anlatayim bilemedim.Suratsiz ilgisiz kendini begenmis tavirlari herseyden once aklima gelen.Yani hayatini alirim haberi yok.Arkasindaki duvara Rolex Panerai vs birsuru saat markasini yazmis ama cogunun adini bile telaffuz edemiyordur.Kayis icin birkac kez gittim saatine bakim yapalim der otomatik saate pili bitmis der panerai markasini bilmez bok atar vs vs forumdan sevdigim vefasizda bir abim var eskiler tanir o avm nin icinde koftecisi vardi,sen Rolexin baklasini cikarttirmaya bunlara birakmis bi gidiyor ertesi gun saatin anasini bellemisler polisaj yapmislar yumurtaya donmus saat.Adam gitti saati takasa verip baska saat aldi ne hale gelmis saat siz tahmin edin.

En son bundan bir 3 ay once mimar arkadasimla Akasya avm de gezerken yanimiza onun yurtdisindan bir misafiri geldi.Cocuk saat almis Guess Collection ki birzamanlar bende seve seve takiyodum herkes saatlerden bizim gibi anlamak zorjnda degil,dediki saatin baklavasini pardon baklasini cikarttirabilecegimiz bir saatci varmi.Dedim giriste var sanirim neyse bu gitti ben o arada baska magazaya girmistim.Cocuk geldi 70 lira istemisler 1 SAAT sonra gel demisler.Ben hemen gittim 70 lirayi kivirmak icin sonrasi malum.Bir girdim saatciye benim o hiyar herif burayada sube acmis.Ulan hic sasirmadim dedim bakla cikarmami 1 saat suruyor 70 liralik ismi o dedim dalastik fiziksel bisey olmadi ama anasi bacisi kalmadi ben en son dukkanin onundeyken.

Diyecegim odurki istanbulda bir saatciden uzak duracaksaniz bu tamda o saatci.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ground » 09 Şub 2016, 10:32

Bu saat konusunda çok yeniyim.

Uyarılarınız için teşekkür ederim.

Akasya bana yakın iyi bir esnaf buldum diye seviniyordum. :)

Dikkat etmek lazım.
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj MertYe » 09 Şub 2016, 12:25

E Baran madem yazmis bende bişeyler yazayım hatta önceden yazmıştım. İsim vermeyeyim demiştim ama bunlara baya baya müstahakmış. Kendi yazdığım yazıyı alıntılıyorum.

MertYe yazdı:Buna benzer bir olay başımdan geçti yakın zamanda. Teyzemden Omega Constellation pil değişimi için 275 lira almışlar. Cin malı pili 75 liraya değiştiriyoruz orjinal Omega için olan pili 275 liraya değiştiriyoruz demişler.

Bunu duyar duymaz butigi aradım yanlış hatırlamıyorsam 50 liraya değiştiriyoruz dediler. Zaten Nişantaşı butiğin alt katı direk Omega servisi hatta mağaza çalışanlarının söylediğine göre servis ve satış bölümü birbirinden bağımsızmış.

Tabi bu fiyatı duyunca pile 275 lira alan yere gittik pili taktıktan 1 saat sonra durumu anlatınca ve pili istemediğimizi söyleyince geri iade almışlardı. En azından para kurtarıldı. Konudan bağımsız olduğu için pil değişimi yapan yerin adını vermek istemedim.

Olaydan sonra telefonla patronlarına ulaştım durumu anlattım. Açıkçası ben art niyetli bir çalışan heralde baktı teyzem anlamıyor pahalı söylemiş diyordum ama patronları biz içini iyice temizleyip bakımını da yapıyoruz pahalı olmamızın sebebi bu deyince çalışanla alakası olmadığını anladım.

Buda alıntının linki:

viewtopic.php?f=62&t=20707&hilit=omega#p404597
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Baran » 09 Şub 2016, 13:20

Bu adamlari afişe etmek lazımki kimse gitmesin.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ground » 09 Şub 2016, 15:20

Esnaflık zor zanaat..

Yaklaşımı iyi niyetli gözüken kazık atmadığını hissettiren yere daha fazla para vermeye razı olurum.
Ama bu tip şark kurnazı dediğimiz yerlere 1 lira bile fazla para vermek benim de çok zoruma gider.
Rakamın boyutu gerçekten önemsiz.

Eski esnaflarda müşterinin ayağı alışsın diye bir tabir vardı. İlla birşeyler alman gereksiz sana zaman ayırır hoş sohbet birkaç lakırdı yapardın. 3 kuruş fazla alsa bile ona giderdin. Şimdilerde çok zor..
Kullanıcı avatarı
Ground

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners