TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 USD Bütçeli Eco-Drive Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

300 USD Bütçeli Eco-Drive Saat Tavsiyesi

Mesaj ozcn0 » 13 Oca 2016, 18:16

Merhabalar. Neredeyse 1 haftadır forumu, saat sitelerini geziyorum. Kendime minimum 10 yıl rahat götürecek saat bakıyorum.İlk defa kayda değer ve ömrü uzun bir saat alacağım. Saatin japon üretimi olmasını istiyorum. Forumu gezdikçe otomatik saatlerin daha çok tavsiye edildiğini gördüm.Ama otomatik saatlerin doğruluk farklarının pilli saatlere kıyasla daha çok olduğunuda okudum. Bu yüzden pilli saat tercih edeceğim. Pilli saatlerinde pilinin 2-3 yıla bittiğini tahmin ediyorum.O yüzden kinetic, solar, eco drive teknolojilerine sahip bi saat almak istiyorum.Tercihim eco drive. Saati metal kordonla almak istiyorum. Nato yada deri kordon takılması ve iyi gitmesini isterim doğal olarak ancak olmasada olur diyebileceğim bi istek bu.İnce uzun kol var.182 boy 53 kilo.Saatin kolda zayıflıktan dolayı emanet gibi durması önemli değil sonuçta uzun bir süre elimde duracak ve bu süre zarfında kilo alacağım.Yurt dışından alışveriş yapmayı planlıyorum ancak gümrük sıkıntısıdır garanti sıkıntısıdır bunlar hep düşündürüyor. İstediğim özellikleri sırayla alt alta yazmak daha iyi olacak sanırım.

1.Gün ve tarih olmasını çok istiyorum ancak bu tür saatler genellikle çok sıradan oluyor. Diğer türlüsü ise ya beğenmiyorum yada bütçemi aşıyor. Beğenmiyorum dediğim de tarihi ibre olarak yapılmış saatler. 31 tane sayı yada çizgiyi okunaklı bulmuyorum. O yüzden tarihi küçük bölmede göstersin istiyorum. 2si olmasa bile tarihi mutlaka istiyorum.
2.Safir cam veya titanyum kasa olmasını istiyorum ancak kadranı okunaklı ve istediğim özelliklere sahip olduktan sonra olmasada olur.Titanyum kasa ağırlıktan dolayı yorucu olmaz diye düşünüyorum.
3.Bezelin spor bir görünüm kattığını düşünüyorum. Mesela bezelsiz sadece gün ve tarih olan saat klasik saat görünümü verirken bezellisi daha spor bir görünüm veriyor diye düşünüyorum. Birde bezelin kullanışlılığı var tabi.
4.Bunu iyi araştıramadım o yüzden bu konu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.Konu fosfor. Gece uyandığımda saati okumak istiyorum. Sanırım bazı fosfor türleri gücünü yarım saate kaybediyor. Yada sürekli yanması imkansızmı bilmiyorum. Mavi fosfor ile yeşil fosforun farkını bilmiyorum. Mesela citizenin beğendiğim bir çok modelinde mavi parlıyor.
5.Çap en az 42 olsun maks 46-47. Bu konudada görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.
6.Bezel yoksa kronograf olsun istiyorum. Kronografın 24 saat göstergesi olmasa onun yerine gün göstergesi olsa tam istediğim saat olacak.
7. Saatte hiçbir zaman kullanmayacağım özellikler olsun istemiyorum.Kadranın karışıklıktan uzak olması önemli. Kadranda 0 dan 60 a dakika göstergesini istemiyorum. Şahsen saatten soğutuyor.
8. Bütçem 300 dolar. Bütçeyi yükseltemem hatta az olsa daha iyi olur.

Beğendiğim saat modelleri

1.Citizen AN9000-53H eco drive değil. Tarif etmek istediğim bu şekilde birşey.
Resim

2.Citizen CA0350-51A Titanyum kasa. Safir cam.
Resim

3.Citizen CA0021-53E Titanyum kasa. Safir cam.
Resim

4.Citizen AT0660-64E Titanyum kasa.Mineral cam.
Resim

5.Citizen EW3130-55A Satışı yok ama model olsun diye koydum
Resim

6.Citizen CAT053
Resim

Citizen baktım genelde. Çünkü eco drive özelliği diğerlerine kıyasla daha hoşuma gitti. Bütçeye uygun safir cam ve titanyum kasada çekicilik kattı.
Kullanıcı avatarı
ozcn0

Re: 300 USD Bütçeli Eco-Drive Saat Tavsiyesi

Mesaj copycat » 13 Oca 2016, 22:15

Yurtdisindan alacaksaniz Dutyfreeisland a bir bakın isterseniz. Citizen Eco Drive doğru bir tercih bana gore.
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj pasific » 17 Oca 2016, 23:19

viewtopic.php?t=15992
Kullanıyorum çok memnunum şiddetle tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
pasific

Mesaj hawkeye5429 » 23 Oca 2016, 17:58

Elimde japon uretimi titanyum bm6931 modeli var.ilan bolumunde.
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Mesaj hawkeye5429 » 23 Oca 2016, 18:02

Resim
Kullanıcı avatarı
hawkeye5429

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 123 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners