TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İthalat ve Saat Önerileri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İthalat ve Saat Önerileri

Mesaj FirstClass » 16 Oca 2016, 03:50

Öncelikle Merhaba,

Direk konuya girmek istiyorum çünkü muhtemelen yazacaklarım oldukça uzun olacak:

Mevcut kolleksiyonumda yaklaşık 7-8 saat var. Elimdeki saatleri de satmayı/elimden çıkarmayı pek sevmediğimden dolayı gittikçe artıyor bu sayı. Galiba ben de bu "hastalığa" yakalandım. Şifasını aramıyorum yanlış anlaşılmasın. :D

Aklımda olan ve alana kadar beni rahat bırakmayacak bir kaç saat var. Ancak bunların bir çoğuna Türkiye'de, hatta daha da spesifik olmak gerekirse Ankara'da ulaşmam ve satın almam çok zor. Forum'da ikinci elleri bazen çıkıyor ancak ikinci elde de açıkçası bana aynı heyecanı vermiyor. Bu yüzden ikinci el de almak istemiyorum. Yurtdışına da yolculuk şu sıralar görünmüyor. Bu yüzden ben de yurtdışından almak istiyorum. Ancak nasıl yapılır, gümrükte kalınca nolur, nasıl vergisi ödenir, kargosu nasıl teslim alınır, hani kargo şirketleriyle çalışılmalıdır vs. gibi bir çok soru var kafamda. Daha önce bu konuda deneyimi olan, işlemleri detaylı olarak açıklayabilecek kişilerin yardımını bekliyorum.

Ayrıca almak istediğim saatleri de sıralayıp görüşlerinizi almak istiyorum.

1- Steinhart Apollon Automatic: Bezellerinin kolaylıkla değişmesi sayesinde bir çok kıyafetle giyilebilen bir saat. Titanyum oluşu da saati çok hafif yapıyor. 300 metreye kadar da su geçirmemesi çok iyi. Kolunda saatle denize girmeyi seven insanlardanım. Üzerine bir nato geçirip denize/havuza gireceğimden eminim. Koluma takıp deneme şansım ne yazıkki olmadı. 45mm'lik çapı da gözümü korkutmuyor değil. 43mm'lik Victorinox Maverick kullanıyorum. Oldukça iyi duruyor. Ancak 45mm saat hiç deneyimlemedim.
Uzun süredir sitesinde, yabancı forumlarda, youtube'daki videolar aracılığıyla vs. inceliyorum. Ancak nasıl satın alacağımı, ithal edeceğimi hala çözebilmiş değilim. Gümrükte takılacağı kesin sonuçta. Ancak gümrükte takıldıktan sonra ne yapacağımı hiç bilmiyorum. 450 euro gibi bir parayı da gümrükte kalıp teslim alamayacağım bir ürüne gömmek istemiyorum. Bu noktada yardımlarınızı bekliyorum.

2- Christopher Ward C60 Trident Pro 600 (Çelik bilezik): Bu saati ben daha hiç bu forumda görmedim. Uzun süredir bu forumu takip ediyorum. Pek mesaj yazmıyorum ancak ziyaretçi olarak hemen her gün bakıyorum ve daha Christopher Ward adını görmedim. Yabancı forumlarda çok övülen ve sevilen bir saat. Benim de çok hoşuma gidiyor. Seamaster homage'ı gibi duruyor. Ancak ben Seamaster'dan farklı bir havası olduğunu düşünüyorum. Özellikle kasasının işçiliği ve kadrandaki CW markasına has detaylar gerçekten bambaşka bir saat yaratıyor. Sırf o saniye kolundaki çatal yüzünden bile alabilirim.
Bu saati de yine Türkiye'de nereden alacağımı bilmiyorum. CW'nin sitesinden almaya kalkarsam da nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Fiyat açısından da ayrıca bu saat oldukça yüklü bir fiyata çıkıyor. Vergileri de işin içine katarsak 3.5 civarına ulaşacağını düşünüyorum maliyetin. Bu kadar para vermişken de biraz daha verip Oris Aquis de alabilirim. Longines Hydroconquest'in de fiyat bölgesine giriyor. Hatta bunların hepsinin yerine STEINHART "OCEAN Titanium 500 Premium" gibi muazzam bir saat de alabilirim.

3- Hamilton Navy Pioneer Auto Small Seconds Gümüş Kadran: Bu saati Türkiye'de bulabileceğim onlarca yer var. Direk gidip Ankara'da distribütöründen de alma şansım var. Fiyat olarak 2200-2300 civarına alabileceğimi düşünüyorum. Yurtdışı fiyatları da hemen hemen aynı. Swatch grubu saatlerini Türkiye'ye TL üzerinden getiriyor anladığım kadarıyla. Bu yüzden fiyatlar çok uçuk değil. Hatta distribütörle bir kaç ay önce görüştüğümde saati istersem sipariş verip direkt olarak fabrikadan da yeni üretimden alabilirmişim. Ama bu saate bu kadar para vermeli miyim bilmiyorum. Elimde 1 adet aviation 1 adet de type a pilot saati var. Marine de eklemek istiyorum ama bundan önce aslında çelik bilezikli bir saate ihtiyacım var.

4- Seiko SKX007/SKX009: Yurtdışı forumlarında incelediğim kadarıyla güzel koleksiyonu olan herkeste bu saatlerden mutlaka 1'er tane var. F/p olarak oldukça iyi. Ancak satın alacak bir adres bulamadım Türkiye'de. Diğer diverlara bakana kadar aslında f/p nedeniyle direk buna yönelmek daha mantıklı duruyor.

Kendimi bir kaç ayda 1 saatle sınırlandırmaya çalışıyorum. Bu yüzden çok acele etmiyorum. Ancak Apollon şu an satın alma sıramda tepede gibi görünüyor. Dediğim gibi ithalat konusunda ve saatler konusunda önerilerinizi bekliyorum. Biraz karışık olduğunun farkındayım. Affınıza sığınıyorum. :super:
Kullanıcı avatarı
FirstClass

Re: İthalat ve Saat Önerileri

Mesaj o2o » 16 Oca 2016, 08:48

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj o2o » 16 Oca 2016, 09:03

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj abice » 16 Oca 2016, 10:01

Kurallar gereği 1500€'ya kadar ülkeye girişi yasak olmayan herşeyi vergisini ödeyerek almanız mümkün. Ürün Türkiye'ye gönderilirken de DHL UPS FEDEX gibi firmalarla değil, gönderilen ülkelerin kendi posta servislerine verilirse PTT ile teslim alırsınız ve daha az başınız ağrır. Aklıma gelen önemli noktalar bunlar.
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj FirstClass » 16 Oca 2016, 11:54

o2o yazdı:http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=19295&p=375656&hilit=gümrük#p375656

Evet bu konuyu da ben açmıştım ancak PTT ofisi derken bildiğim herhangi bir PTT'den mi bahsediliyor yoksa Ankara genel merkezi tarzı bir yere mi gitmem gerekiyor onu anlayamadım. Başka sitelerde okudum ve saat değil ama başka ürünleri teslim alanlar Ankara'daki gümrük ofisinden bir sürü bürokrasiyle uğraşıp almış ürünlerini. Ticari amaçlı olmadığını göstermek için bir ton zorluğa girmiş. Yani bu işin internetten satın alıp, PTT'de gidip vergisini verip teslim almak kadar kolay olduğunu mantığım kabul etmiyor. Bir yerde de DHL/UPS gibi firmalarla aldığımda kapıya kadar gelip kapıda aracı firmanın ödediği vergi ve 1-2 dosya ücretini verip teslim alabildiğimi okudum. Ancak tam olarak açık ve net, şunu yaparsanız şu şekilde gelir şu miktarı öder teslim alırsınız gibi bir yazıya rastlamadım.

Ek: Saatlerle ilgili de yorumlarınızı bekliyorum ayrıca.
Kullanıcı avatarı
FirstClass

Mesaj jstein » 16 Oca 2016, 13:03

Genelde ptt'de sistem şöyle işliyor: Paket üzerinde veya paketi açmışlarsa (olası bir durum) içinde değer belirtilmişse o değer üzerinden kdv teslimatta alınmak kaydıyla paket dağıtıma çıkıyor. Siz dağıtım memuruna kdv'yi ödeyerek kapınızda ürünü teslim alıyorsunuz. Eğer ürünün değeri tespit edilememişse ürünü teslim almanız için en yakın uluslararası posta işleme merkezi'ne davet ediliyorsunuz (tebligat ulaşmayabiliyor siz gene paketinizin takibini yapıyor olun). Upim'de sizden ürünün fiyatını belgelemeniz isteniyor siz de buna göre hesaplanan kdv'yi vezne'ye ödeyip paketinizi teslim alıyorsunuz.
Bir kere ups tecrübem oldu onlarda da isterseniz paket üzerindeki değere göre hesaplanan kdv'yi anlaşmalı gümrükleme firması aracılığıyla havale yoluyla ödeyebiliyorsunuz bu şekilde ürün kapınıza kadar geliyor, aksi takdirde sizin gidip havaalanı ofisinden vergiyi ödeyip teslim almanız gerekiyor
Bir seferde birden fazla saat getirmiyorsanız ticari amaç şüphesi doğacağını sanmıyorum, en azından benim başıma böyle bir durum gelmedi.
Kutu açılışlarınızdan bizi de mahrum etmemeniz dileğiyle.
One Timex digital watch, broken.
Kullanıcı avatarı
jstein

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners