TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Casio Protrek PRG-250 ve PRG-270 Aras覺nda Kald覺m

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj enginkosar » 12 ub 2015, 22:41

ncelikle herkese selamlar. Casio'nun bu iki g羹zelim saati 繹zellikleriyle beni cezbetti. prg 250 olan model daha eski. bildiim kadar覺yla triple sensor versiyon 3 deil 2 yi kullan覺yor 270 olan modelde versiyon 3 olduunu biliyorum. Bunun d覺覺nda prg 250 de gelgit durumu g繹stergesi var 270 de yok. 270 de g羹nbat覺m覺 ve g羹ndoumu 繹zellii var buda 250 olan modelde yok. bunun d覺覺nda bildiim kadar覺yla dier b羹t羹n 繹zellikler ayn覺. bal覺k tutmay覺 癟ok severim gelgit durumu o nedenle 繹nemli fakat prg 250 nin versiyon 2 olmas覺 beni d羹羹nd羹r羹yor. prg 270 hem 癟ok daha 覺k hem yeni teknoloji arada kald覺m birde sizlere dan覺ay覺m dedim. Fikirlerinizi bekliyorum imdiden teekk羹r ederim.

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
enginkosar

Kay覺t: 12 ub 2015, 22:29

Re: Casio Protrek PRG-250 ve PRG-270 Aras覺nda Kald覺m

Mesaj raven » 13 ub 2015, 00:31

Hangisinin 繹zellikleri iinize yar覺yorsa onu al覺n. her iki saatin 繹zelliklerini kar覺lat覺rmal覺 olarak yaz覺n ve hangi 繹zellikler iinize yar覺yor ve hangi 繹zelliklerden vazge癟ebilirsiniz bunun deerlendirmesini yap覺n zaten hangi saati alaca覺n覺z an覺nda belli olacakt覺r :thumbup:
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj enginkosar » 13 ub 2015, 01:28

Cevab覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹r ederim.asl覺nda g繹nl羹m yeni versiyon sens繹rler kulland覺覺 i癟in 270 den yana ama 250 ninde gelgit hesaplamas覺n覺 yapabilmesi b羹y羹k bir art覺.tip olarakta 270 daha yak覺覺kl覺 duruyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
enginkosar

Kay覺t: 12 ub 2015, 22:29

Mesaj fockewulf » 27 Mar 2015, 18:48

Selam, prg 270 modelinde vers.3 sens繹r kullan覺ld覺覺ndan 繹l癟羹mleri bir 繹ncekine g繹re hassas yap覺yor. Bunun yan覺nda g羹n 覺覺覺yla arj olan batarya daha uzun 繹m羹rl羹 oluyor. Bu sens繹rlerin t羹ketimi 癟ok d羹羹k. Hen羹z bakmad覺m ama, muhtemelen android market'te gps destekli gelgit programlar覺 olabilir.

altimetre ve barometre de耀erlerinde s覺cakl覺k fark覺ndan veya hava bas覺nc覺 deiiminden dolay覺 sapmalar oluyor. Bu jedenle bulunduunuz b繹lgeye g繹re saat saat referans deerleri hava durumu aplikasyonlar覺 ile kontrol edilmeli. Saati almakla i bitmiyormu, bunu 繹rendim.

Bu konularda biogimsahibi bir arkada varsa eer, anl覺k nas覺n癟 de耀erlerinin deniz seviyesinde 繹l癟羹l羹p 繹l癟羹lmediini 繹renmek isterim. Kullan覺m k覺lavuzunda 0hpa ve metre cinsinden y羹kseklik tablosu ile beraber, s覺cakl覺k dei覺mine g繹re y羹kseklik deiimlerini g繹steren bir tablo var. Belli deer aral覺klar覺nda dorusal deiim kabul edilebiliyor.

anl覺k bas覺nc覺 telefondan 繹rendiim vakit bulunduum y羹kseklie g繹re barometre ve s覺cakl覺k deerlerind3 d羹羹m yapmam gerekiyor mu?

not: pusula kalibrasyonu yap覺ld覺ktan sonra 癟ok hassas 癟al覺覺yor. Manyetik deviasyon ayar覺 yapma ihtiyac覺 hissetmedim. Istanbul civar覺 yakla覺k (+) dou 5簞.

sayg覺lar sevgiler.
Kullan覺c覺 avatar覺
fockewulf

Kay覺t: 24 Eyl 2013, 15:14

Mesaj Thevenin » 27 Mar 2015, 20:59

Protrek/Pathfinder saatlerinde gosterilen basinc degerleri anlik algilayici olcumleri. Deniz seviyesine indirgenmis degil. Hava durumu istasyonlarinin bildirdigi degerler ise deniz seviyesine normalize edilmis degerler.

Dolayisiyla bulundugunuz noktadaki mutlak basinci ogrenebiliyorsaniz, saati bu degerle kalibre edebilirsiniz. Degistirmemenizi tavsiye ederim.

Her halukarda, basinc farki ve basinc egilimi, belirtilen basinc degerinden daha kullanisli. Bu isleve dair kullanisli olan tek sey hatta.
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj fockewulf » 27 Mar 2015, 21:24

Maalesef oynam覺 bulundum. Bu arada ne yapmal覺y覺m?
Kullan覺c覺 avatar覺
fockewulf

Kay覺t: 24 Eyl 2013, 15:14

Mesaj Thevenin » 27 Mar 2015, 21:34

Pek onemli degil; ama varsayilan degere cevirmek isterseniz oynadiginiz ayara tekrar donup yukari & asagi butonlarina ayni anda basabilirsiniz :thumbup:
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners