Merhabalar,
Bir süredir bu saati araştırıyorum. Aslında enteresan orijinal şeyleri seviyorum. Başta qlocktwo'yu çok beğenmiş ama vazgeçmiştim. Maurice Lacroix tasarımına (ancak fiyat : ( ), keza hem şekli hem de işlevselliğinden seiko Astron ve Casio Oceanus'a da sardım ama vazgeçtim. Daha sonra basit bir 1500 tllik Tissot'a bakarken t-complication'a denk geldim, tasarımını çok beğendim ciddi ciddi daha düzgün bir saat almaya karar verdim. Ancak bir yandan Tissot'a o para verilmez diyenler, bir taraftan 2.el al diyenler de kafa mı karıştırmadı değil (Longines Master Collection Moonphase var mesela). Açıkçası anlattığım üzere de (farketmişsinizdir) saatten çok anladığımı söyleyemeyeceğim. Tasarımsal güzellik biraz daha ön planda benim için ve casual giyimde kullanmayı düşünüyorum.
Soracaklarımı toplamak gerekirse;
Tissot T-Complication Squelette kullananlar saatlerinden memnun mu? 5-6 snlik günlük sapmalar bu türdeki mekanik saatler için kabul edilebilir bir sapma mı? Son olarak sizce 2. el Longines Moonphase alarak (ya da 3000e başka bir 2.el) daha mantıklı bir iş mi yaparım?
Vakit ayırıp okuduğunuz ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.