TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS Master Chronometer Hakkında Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Certina DS Master Chronometer Hakkında Öneri

Mesaj utabev » 16 Mar 2015, 03:01

Arkadaşlar merhaba;
Bir süredir kendime uygun bir saat almak için arayıştayım..
Özellikle Certina DS Action Diver saat takip ettim ancak ne 0 nede 2.el bulamadım..
Fotoğraftaki saat le ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Certina DS Master Chronometer C0154342705000 Saatin tipi ağırlığı benim için uygun..İndirimli fiyatla satışta..
Su geçirmezliği 100 metre ve quartz olması beni düşündürüyor..Sizce bu saatle 3-5 metre dalışlarda problem yaşanır mı..
Fiyatı 1770 TL..Önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

Resim
Bırak inceldiği yerden kopsun..! Gün gelir en sağlam yerinden kopar.Canın Yanar..
Kullanıcı avatarı
utabev

Re: Certina DS Master Chronometer hakkında..

Mesaj MertYe » 16 Mar 2015, 04:49

30 metre su geçirmezliği olan saatlerle sadece elinizi yıkayabilirsiniz diyorlar ama 100 metre su geçirmezliği olan bir saatin kesinlikle öyle 3-5 metre dalmayla su alacağını düşünmüyorum eğer fabrika bir hata yapmazsa veya tepesini kitlemeyi unutmazsanız. Nereden bulabileceğiniz konusunda ise malesef bir fikrim yok.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Re: Certina DS Master Chronometer Hakkında Öneri

Mesaj Architecte » 16 Mar 2015, 13:46

Quartz olması sizi neden düşündürüyor? Önemli markaların quartz saatleri mekanik saatleri aratmayan bir yapıya sahiptir. İçerisindeki parçalar mekanik saatlerdeki parçalardan daha teknolojiktir. Mekanik saatler konvansiyonel teknolojinin devamıdır. Mekanik saatlerin parçaları otomatik otomasyon üretim bölümlerinde, enjeksiyon kalıplarda, robot teknolojisi ve yazılımsal CNC makineleri tarafından üretilliyor. Otomatik saatler elbette çok güzel harika saatlerdir, lakin dediğim gibi önemli markaların quartz saatleri de bir o kadar harikadır. Çok yüksek fiyatlara satılan mekanik saatleri süslemek için bir ton şey yapılıyor aslında çalışma prensipleri aynıdır. Fiyatların yüksek olması kullanılan malzemenin cinsine bağlıdır. Altın, pırlanta, elmas platin vb vb gibi

Bu arada MertYe arkadaşımın dediği gibi 100 M ye kadar belki problem olmaz, ama bana sorarsanız 200-300 M suya dayanıklı ve vidalı tepesi olan saatlerle dalmak gerekiyor. Ayrıca Certina markası fiyat olarak bana yüksek geldi, ama bildiğim bir marka değil.

Quartz mekanizma görseli

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj cominghome » 16 Mar 2015, 14:49

Sanırım kare yapılı saatlerden hoşlanıyorsunuz, seçiminiz güzel ama bence o fiyat bandında Steinhart'ın Aviation serisine bi göz atın. :champ:
Kullanıcı avatarı
cominghome

Mesaj utabev » 16 Mar 2015, 18:53

cominhome Steinhart'ın Aviation saatim vardı.Forumdan bir arkadaştan almıştım fakat su geçirmezliği 30 Metre idi..Bu saat gerçekten görsel olarak mükemmel bir saat.Kısa süre önce forumdan bir arkadaşa sattım..Kare diye bir takıntım yok..Genellikle spor giyindiğim için ve yüzmeye meraklı olduğum için kullandığım saatlerde su teması stresi yaşamak istemiyorum ve diver saatleri tercih ediyorum..Aslında bu saat yerine Certina DS Action Diver aradım bulamadım bu saati çok beğeniyorum..Aslında ill Certina olacak diye bir şey yok..
Architecte Saatler hakkında yeni yeni bir şeyler öğreniyorum..Forum da gerçekten bu işin piri olmuş arkadaşlar var..Ne bilim sanki genel kanı otomatik saat daha iyidir,daha değerlidir gibi algıladım okuduklarımdan..Ayrıca bu saatin COSC sertifikası varmış buda ilgimi çekti..Sadece pahalı marka saatlerin aldığı bir sabit sapma sertifikası..İso 3156 belgesi aynı zamanda..Eta Quartz makinelerine 5 değişik özellik ekleniyor ve sapma değerlerine göre Bu belgeyi alabiliyor..Saat bahsettiğim rakamın baya bir üstüne satılıyor yurt dışında..Yarın görmeye gideceğim.. :thumbup:
Bırak inceldiği yerden kopsun..! Gün gelir en sağlam yerinden kopar.Canın Yanar..
Kullanıcı avatarı
utabev

Mesaj cominghome » 16 Mar 2015, 19:03

utabev yazdı:cominhome Steinhart'ın Aviation saatim vardı.Forumdan bir arkadaştan almıştım fakat su geçirmezliği 30 Metre idi..Bu saat gerçekten görsel olarak mükemmel bir saat.Kısa süre önce forumdan bir arkadaşa sattım..Kare diye bir takıntım yok..Genellikle spor giyindiğim için ve yüzmeye meraklı olduğum için kullandığım saatlerde su teması stresi yaşamak istemiyorum ve diver saatleri tercih ediyorum..Aslında bu saat yerine Certina DS Action Diver aradım bulamadım bu saati çok beğeniyorum..Aslında ill Certina olacak diye bir şey yok..
Architecte Saatler hakkında yeni yeni bir şeyler öğreniyorum..Forum da gerçekten bu işin piri olmuş arkadaşlar var..Ne bilim sanki genel kanı otomatik saat daha iyidir,daha değerlidir gibi algıladım okuduklarımdan..Ayrıca bu saatin COSC sertifikası varmış buda ilgimi çekti..Sadece pahalı marka saatlerin aldığı bir sabit sapma sertifikası..İso 3156 belgesi aynı zamanda..Eta Quartz makinelerine 5 değişik özellik ekleniyor ve sapma değerlerine göre Bu belgeyi alabiliyor..Saat bahsettiğim rakamın baya bir üstüne satılıyor yurt dışında..Yarın görmeye gideceğim.. :thumbup:

O zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim :champ: Modelin renk bütünlüğü mükemmel :champ:
Kullanıcı avatarı
cominghome

Mesaj zgnclskn » 16 Mar 2015, 19:05

Quartz saatler için COSC un çok bir önemi olmadığını düşünüyorum açıkçası, Certina'ların bu ara yüzde 50 indirimli olması avantaj tabi ama bence bu saatte bulunan COSC fiyatının gereksiz yere şişmesine sebep gibi geldi yüzde 50 indirimde olsa da. Bilekte görmek her zaman faydalı tabi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Architecte » 16 Mar 2015, 23:34

Elbette otomatik saatler çok değerlidir. Bunu kim inkar edebilir. Saat kullanma kültürüne sahip bir saatsever için otomatik saatler candır üstelik. Lakin dediğim gibi, önemli markaların quartz saatler de çok değerlidir. Bu arada arkadaşlara katılıyorum. COSC sertifikası quartz saatler için o kadar önemli değildir. COSC sertifikası otomatik saatleri değerli kılar. Siz hangisini beğeniyorsanız o'nu alın bence. Certina değerli bir saat markasıdır
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners