TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner Date vs No Date Seçim Önerisi

Mesaj Bg17 » 13 Mar 2015, 03:19

blaugrana yazdı:Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeler için. :champ:

Bg17 yazdı:No date esas oglandir, olmadan film olmaz.

Neden böyle düşündüğünüzü açıklarsanız çok sevinirim. Forumda no-date daha çok tutuluyor anladığım kadarıyla, ancak nedenini çok merak ediyorum açıkçası. ;)

Kisaca, cyclops fazla bombeli duruyor, goruntusunu begenmiyorum, bir de tarih carki kadranin butunlugunu bozuyor. Tabiki zevk meselesi... Ama diver olduginu dusunursek, su altinda gun ungormeye gerek yok...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 13 Mar 2015, 03:20

Tgm yazdı:
batamer yazdı:
Tgm yazdı:[quote="batamer"]Üstatlara benim de danışmak istediğim bir konu var...

submariner için V serisi vb. ifadeler var. Bu seriler arasındaki farklar nelerdir acaba ??

Sözkonusu seriler üretim yıllarını ifade eder

TGM teşekkürler...

aynı model kodu için üretim yılına göre farklılık (mekanizma, kadran içindeki yazı, bezel vb.) bir farklılık oluyor mu ??

Bütün orjinal rolex'lerin tek ve birbirinin aynı olmayan seri numaraları vardır. Bu bize saatin yaklaşık olarak saatin yaşını belirlememizde yardımcı olur. Seri numarası saatin 6 pozisyonunda lug aralığında yazar. Yeni kasalarda aynı zamanda yine 6 yönünde camın içinde de yazar. Aynı seri numarası aynı zamanda garanti belgesinde de olur.

Rolex, saatlerinin yaşıyla ilgili resmi bilgi vermediğinden, biz saatseverler yaşını bu şekilde hesaplarız. Sorunuza gelirsek aynı model saatlerin farklı seri numaralarına göre mekanizmada bir değişiklik olmuyor bildiğim kadarıyla.. Ya da çarpıcı bir değişiklik.. Bezel aynı.. Fakat kadran içindeki yazılar değişiklik gösterebiliyor. Mesela;

14060M Z serisi

Resim

14060M G serisi

Resim[/quote]

Halk arasinda twoliner ve four liner diye de kullanilir....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Caner1983 » 13 Mar 2015, 07:39

twoliner daha iyi geldi bana kadran daha temiz ve sade :thumbup: :thumbup:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Terasus » 13 Mar 2015, 09:15

Caner1983 yazdı:twoliner daha iyi geldi bana kadran daha temiz ve sade :thumbup: :thumbup:

kesinlikle! :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj blaugrana » 13 Mar 2015, 10:51

Bg17 yazdı:
blaugrana yazdı:Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeler için. :champ:

Bg17 yazdı:No date esas oglandir, olmadan film olmaz.

Neden böyle düşündüğünüzü açıklarsanız çok sevinirim. Forumda no-date daha çok tutuluyor anladığım kadarıyla, ancak nedenini çok merak ediyorum açıkçası. ;)

Kisaca, cyclops fazla bombeli duruyor, goruntusunu begenmiyorum, bir de tarih carki kadranin butunlugunu bozuyor. Tabiki zevk meselesi... Ama diver olduginu dusunursek, su altinda gun ungormeye gerek yok...

Teşekkürler Bg17, ben de tam buna benzer özet bir yorum arıyordum. :champ:

mermertaş :thumbup:
Caner1983 :thumbup:
Assumption is the mother of all screw-ups.
Kullanıcı avatarı
blaugrana

Mesaj blaugrana » 13 Mar 2015, 10:54

Bond yazdı:Tamamen kişisel beğeni meselesi ancak ben olsam ikisi arasında ilk Rolex için 116610 LN date versiyonu tercih ederdim. Bu arada yeni modelleri görmek adına Basel 2015'i beklemen iyi olabilir.

Yorum için teşekkürler. Bir date bir no-date arasında gidip geliyorum, herhalde ikisini de deneyip, çıkarıp takıp o zamanki beğenime göre karar vereceğim. :D
Assumption is the mother of all screw-ups.
Kullanıcı avatarı
blaugrana

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners