TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Tradition Gent T063.610.16.037.00 Yorum ve Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Tradition Gent T063.610.16.037.00 Yorum ve Bilgi

Mesaj metalnova » 25 Şub 2015, 02:05

herkese merhaba. foruma yeni üye oldum, bu ilk mesajım. sade tasarımlı bir model istiyorum, aklımdaki model aslında tissot visodate otomatik ancak henüz öğrenci olduğum için bütçem el vermiyor. onun yerine daha ucuz modellere bakıyorum. yine tissot'un şu modelini beğendim. sizce nasıl bir model? nato kayış kullanmak istiyorum, abes durur mu acaba bunda?

http://www.tissot.ch/products/tissot-tradition-gent/T0636101603700.html

alternatif olarak orient bambino düşünüyorum, onu tavsiye eder misiniz?

Resim
Kullanıcı avatarı
metalnova

Re: Tissot Tradition Gent T063.610.16.037.00 Yorum ve Bilgi

Mesaj zgnclskn » 26 Şub 2015, 22:22

Otomatiğe heves varsa ve düşük bütçeyle de bu hevese bir giriş yapmak isteniyorsa bambino gayet güzel tercih olur. Tabi biraz klasik bir modeldir ama mesela yine o da natoyla çok hoş sonuçlar verir, onun haricindeki diğer orient modellerini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, fiyatına göre kalitesi oldukça iyi bir markadır. Tissota gelince o da sade hoş bir model, natoyla da uyumlu olacaktır. Kalibrenin detayına bakmadım ama her ne kadar tissot olsa da quartz modellerinin çok da tavsiye edilmediği durumlar olabiliyor, otomatiklerinin mertebesinde ürünler olmayabiliyorlar. Ben olsam orientle otomatiğe adım atar önümdeki maçlara bakarım :)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj metalnova » 27 Şub 2015, 00:36

zgnclskn yazdı:Otomatiğe heves varsa ve düşük bütçeyle de bu hevese bir giriş yapmak isteniyorsa bambino gayet güzel tercih olur. Tabi biraz klasik bir modeldir ama mesela yine o da natoyla çok hoş sonuçlar verir, onun haricindeki diğer orient modellerini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, fiyatına göre kalitesi oldukça iyi bir markadır. Tissota gelince o da sade hoş bir model, natoyla da uyumlu olacaktır. Kalibrenin detayına bakmadım ama her ne kadar tissot olsa da quartz modellerinin çok da tavsiye edilmediği durumlar olabiliyor, otomatiklerinin mertebesinde ürünler olmayabiliyorlar. Ben olsam orientle otomatiğe adım atar önümdeki maçlara bakarım :)

:lol: otomatik bir saati tercih ederim tabii ki, bu foruma üye olmadan önce saatler hakkında pek bilgim yoktu, şu an hala yok ama siz değerli üyelerin değerli görüşlerini, paylaştığı bilgileri okuyarak bu konudaki bilgilerimi çoğaltmaya çalışıyorum. hem uzun süreli olmasını, hem bir manevi değeri, saatle aramda bağ olmasını isterim. ancak şu noktada bütçemin darlığından dolayı quartz da bir seçenek benim için. orient'in mekanizmalarının kaliteli olduğunu duydum, forumda sıkça okudum. işçiliğinin inceliğinden de emin olabilir miyim? isviçre isminin etkisiyle bahsettiğim tissot modeli sanki daha kaliteli bir işçiliğe sahipmiş gibi hissediyorum. üreticiler quartzlara mekaniklere gösterdiği özeni işçilik bağlamında da gösteriyor mu?
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj zgnclskn » 27 Şub 2015, 09:09

metalnova, foruma ilk üye olduğum zamanlar tissot prc200 quartz hakkında bir danışma başlığı açmıştım. Aşağıya forumda birçok arkadaşımızın ve nicelerinin saat bakımlarını yapan kıymetli bir saat ustası olan sayın bengisaat'in bir yorumunu alıntılıyorum.

"Böyle klasik modellerde suyla ilgili hayallerinizi unutmanızı öneririm,seçim konusunda ise Tissot mekanikte henüz kaliteyi ve orijinalliği pek bozmasa da malesef quartz analog olunca önerilecek markalar listemden çıkıyor.
Bundan daha uygun fiyatlara bundan çok daha kaliteli Analog Quartz saatler alınabilir.

Tekrar belirteyim buna benzer modellerde el yıkarken koldan çıkarmak şartıyla Momentus,Orient,Seiko ,Hislon,Nacar gibi markaları da tersih edebilirsiniz."

Buraya açtığım konu başlığının linkini de not edeyim;
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=17956&hilit=tissot#axzz3SqwnoLY5
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 27 Şub 2015, 09:11

Bu arada benim bu başlıkla başlayan saat alma sürecim Certina DS Caimano otomatik ile sonuçlandı, araya bir de Orient Disk sıkıştırdım :) Bu ilk aşamada henüz hiç otomatik kullanmadığım için çekincelerim vardı, sonra otomatiğe kaydı kararım. Fakat quartz da olsa işin detayları yine mühim, yine mekanizmadan mekanizmaya fark var, benim başlıkta konusu geçen ronda 5030 tavsiye edilir bir quartz mekanizmayken başka bir mekanizma tavsiye edilir olmayabiliyor. Ben herhalde artık kronograf gibi otomatikte fiyat yükselten özelliklere daha makul fiyata erişmek gibi gayeler haricinde quartz almam diye tahmin ediyorum. Özetle ilk aşamada Tissot quartz yerine ya başka quartz(marka değerinden dolayı pompalanmamış bir fiyatla) ya da Japon bir otomatik almak bana daha mantıklı görünüyor sizin adınıza. İleride İsviçre de deneyimlersiniz nasıl olsa.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj metalnova » 27 Şub 2015, 14:50

teşekkürler yorumlarınız için. sanırım orient alacağım. orient disk incelemenizi de okudum, oldukça detaylı ve güzel bir yazı olmuş, çok şık bir saat, iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj zgnclskn » 27 Şub 2015, 15:16

Teşekkür ederim :champ: uygun fiyata alınabilecek orientlerde saniye durdurma(hack) ve elle kurma özelliği olmayacaktır, başlangıç olarak aşırı da gerekli değil zaten bence. Benim diskle bambinonun mekanizma aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu sene orient ürün gamında daha makul fiyatlı olan segmentte de hack ve elle kurma yaygınlaştırılacak diye bir duyum var bu arada. Raven üyemizin orient mekanizmalar ile ilgili paylaştığı bir yazı vardı forumda bulursanız ona da göz atın mutlaka markayı daha iyi tanımak adına
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj cuneyt155 » 28 Şub 2015, 19:48

Suyu seviyorsanız bütçenizde yoksa Orient mako XL tavsiye ederim arkadaşların da belirttiği üzere o saatlerde suyu unutun
Kullanıcı avatarı
cuneyt155

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners