TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

2. El Rolex Pepsi Bezel Al覺m覺 ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

2. El Rolex Pepsi Bezel Al覺m覺 ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mesaj MertYe » 27 ub 2015, 05:18

Merhaba,

Ben 2. el bir Rolex pepsi bezel almak istiyorum. ok 癟ok eski model olmas覺 gerekmiyor zaten vintagela iim yok :D . 2000 model 羹zeri bir saat iimi fazlas覺yla g繹recektir. Benim merak ettiim konu 2. el bir Rolex al覺rken nelere 繹zellikle dikkat edilmesi gerektii. Bu saati babama 55. ya g羹n羹 sebebiyle almak istiyorum ve 3,5 ay gibi bir s羹re var 繹n羹mde. 襤nternette arat覺rd覺覺m kadar覺yla baz覺 pepsi bezellerin 繹zellikle k覺rm覺z覺 k覺sm覺n覺n solgun baz覺lar覺nda ise 癟ok diri durduunu farkettim. Solma nelere bal覺 olarak ger癟ekleir ve normal duranlarda bezel deiim ilemi ger癟eklemimidir acaba diye d羹羹n羹yorum. Mesela 16710ln in de gmt g繹stergesi k覺rm覺z覺 pepside de gmt g繹stergesi ayn覺. Birisi 16710ln in bezelini al覺p orjinal bir pepsi bezelle bile deitirse onun ayn覺 olmayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum ve aradaki fark覺 anlayabilecek bir dolulukta da deilim a癟覺k癟as覺. Yani 繹yle s繹yliyim o pepsi bezel orjinal fabrika 癟覺k覺覺 pepsi mi yoksa sonradan yap覺lma m覺 diye.

Sizden ricam acaba bu tip bir saati 2. el olarak al覺rken nelere dikkat etmem gerektiini. Mesela 繹nceden polisaj yap覺l覺p yap覺lmad覺覺n覺, orjinal fabrika 癟覺k覺覺 pepsi olup olmad覺覺n覺 veya dier her t羹rl羹 konuda yard覺mc覺 olabilirseniz 癟ok sevinirim. Pepsi bezelleri her ne kadar 癟ok beensemde kasas覺n覺n kal覺nl覺覺n覺n bana g繹re ince olmas覺 kolumda bir boluk yaratacakm覺 gibi geliyor ama o tip saatler tam babam覺n kalemi. u an i癟inde zaten kendisi Omega constellation 35 mm kullan覺yor. Pepsinin 40 mm olmas覺 onu 癟ok zorlamaz kasan覺n ince olmas覺ndan 繹t羹r羹 ayr覺ca uzun y覺llar kullanabilecei ve kulland覺k癟a deeri artacak bir saat hediye etmek istiyorum ona. Yorumlar i癟in imdiden teekk羹rler.

Daha farkl覺 yorumlarada tabiki a癟覺覺m bu arada ama g繹nl羹mde yatan saat Rolex pepsi 繹zellikle oyster band.

Edit: Konuyu dan覺ma b繹l羹m羹ne a癟acakt覺m Laz5353 kutuyu a癟t覺m覺 diye burda gezerken dalg覺nl覺kla buraya a癟m覺覺m. Adminler gerekli yere alabilirse forumda kirlilie yol a癟mam覺 olurum en az覺ndan :roll: . Teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Re: 2. El Rolex Pepsi Bezel Al覺m覺 ve Dikkat Edilmesi Gereken

Mesaj Clk » 27 ub 2015, 12:16

MertYe, bu sorunun cevabi cok uzun ama buraya ne yazilirsa yazilsin tecr羹be ve alinacak saate asinalik olmadan verilecek cevaplari hayata gecirmene imkan yok.

rnek vermek gerekirse; bir saatin polisaj islemi g繹r羹p g繹remedigini anlamak icin o saatin kasa yapisina g繹z asinaligi olmasi gerekiyor. C羹nk羹 polisaj islemi Rolex tarafindan yapildiysa polisajdan sonra finishing olarak yeni ve eski saat arasinda bir fark g繹remezsin. Var olan tek fark malzemenin et kalinligidir ki bu da polisaja neden olan ciziklerin yada deformasyonun derinligi ile degisir. Kisacasi polisaj g繹ren bir saat neredeyse yeni bir saat ile ayni hatlara sahip olabilecek iken diger bir polisaj isleminde saatin dis hatlari radikal sekilde degisebilir. Iste bu noktada o saate g繹z asinaligin yoksa yada yeni saatin 繹lc羹lerini (lug, kasa capi v.s.) bilmiyorsan ve elinde kumpas, mikrometre gibi 繹lc羹m aletleri yoksa o saatin polisaj g繹r羹p g繹rmedigi konusunda fikir y羹r羹temezsin.

Diger taraftan polisaj isinin ehli olmayan birisi tarafindan yapildiysa yine anlayabilmek icin Rolex orijinal finishing hakkinda fikir sahibi olman gerekiyor. Kisacasi bunlarin hicbiri okuyarak 繹grenilebilecek tecr羹beler degil.

Bezel konusuna gelince, solma islemi UV isinlari ile gerceklesir ki bu saatin s羹rekli kullanildiginin bir g繹stergesidir. Belli bir yasa gelmis ama bezelinde solma olmayan saatlerde bezelin degisip degismedigini anlamak icin bir lup vasitasi ile kadrana ve indexlere bakilir. Lup yardimi ile 繹zellikle indexler 羹zerinden bir saatin s羹rekli kullanilip kullanilmadigini anlarsin. C羹nk羹 indexlerde ki luminova yada Tritium isik ile patlar. Bunu anlayabilmek icin de komple yeni bir saatin ve kullanilmis bir saatin Luminova'larinin lup ile defalarca incelenmis olmasi gerekiyor ki arada ki fark anlasilabilsin.

Siyah/Pepsi yada Coke bezellerin orijinalligi konusunda ise saatin evraklarinda ki kod numarasina bakacaksin. Kod numarasi 16760 olan Fat Lady sadece Coke Bezel ile piyasaya s羹r羹lm羹st羹r. 16700 hem Pepsi hem de siyah olabilir. 16710 B羹t羹n renkli bezellere sahiptir. Coke, Pepsi, Siyah.

16760 kodlu saatin 16760 oldugunu anlayabilmek icin bile diger modelleri taniman gerekiyor mesela. Diger kodlara g繹re daha kalin bir kasaya sahiptir ama neye g繹re kalin ;)

Bu arada GMT-Master I yada II kolda en rahat tasinan saatler listesinde ilk sirayi alir benim g繹z羹mde. Yeni GMT-Master modern ve g繹sterisli olsa da bence eski GMT-Master'in konfor anlaminda yanindan gecemez. Dolayisi ile teknik bir amaca hitap etmedikce (Diver v.s.) ben saat kasalarinin kalin olmasina taraftar degilim. :thumbup:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Re: 2. El Rolex Pepsi Bezel Al覺m覺 ve Dikkat Edilmesi Gereken

Mesaj MertYe » 27 ub 2015, 13:16

ncelikle detayl覺 geri d繹n羹 i癟in 癟ok teekk羹rler :thumbup: . B繹yle bir durumda benim bu saati san覺r覺m almam yanl覺 olacak 癟羹nk羹 hi癟 kullan覺lmam覺 2003 model bi pepsi bile alsam kullan覺mdan dolay覺 bezelinde solma olacak anlad覺覺m kadar覺yla. Bunun sebebi birazda babam覺n bu saati ald覺ktan sonra muhtemelen tek saat olarak kullanacak olmas覺. yle k覺yafete g繹re saat se癟me veya saate g繹re k覺yafet se癟me gibi huylar覺 hi癟 yoktur. En son al覺nan saati koluna takar baka saat al覺n覺rsa bu sefer onu takar yenisi gelene kadar. Hatta dediim Omega'y覺 ona biz hediye alm覺t覺k ve 4 senedir kolunda sadece gece yatarken 癟覺k覺yor. Ona kalsa hepsi zaman覺 g繹steriyor d羹羹ncesinde olduu i癟in saatlere ilgi s覺f覺r覺n alt覺nda. imdi ben ona temiz bir pepsi bezel bulup alsam s羹rekli kullan覺mdan dolay覺 bezelin rengi a癟覺lacak ondan sonra bide ne k繹t羹 saat alm覺s覺n覺z renk at覺yor yapamam覺lar diyecek :lol: . San覺r覺m 114060 no date sub biraz daha iyi bir tercih olabilir b繹yle bir durumda veya 14060 no date sub kasa inceliinden dolay覺 tercih sebebi olabilir. Tarihle de hi癟 ii olmuyor zaten saat 羹zerinde.

Clk ger癟ekten 癟ok detayl覺 bir geri d繹n羹 yapm覺s覺n覺z 癟ok teekk羹r ederim. Acaba bende bir g羹n bu dolulukta bilgiye sahip olabilir miyim diye merak ediyorum a癟覺k癟as覺. :super:
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners