Breguet Marine benim de bir sonraki saat için listemde olan modellerden birisi. Aynı saatin chrono'suz ve çelik olanını Zorlu'da denedim. Çok harika bir saat, işçilik mükemmel. Kauçuk kayış da çok rahat ve şık görünüyor. Yalnız o klasmandaki en önemli problem çok kaliteli ve güçlü rakiplerinin olması. Benim listemdeki high-end spor modeller:
- VC Overseas
- PP Aquanaut
- PP Nautilus
- AP RO
- BP Fifty Fathoms
Bence Breguet Marine harika bir saat olmakla birlikte, yukarıdaki saatlerle kıyaslandığında bazı konularda aşağıda kalabiliyor. Ama yine de listemde olmaya devam ediyor. Eğer ikinci el değeri ve marka prestiji önemliyse Nautilus da çok iyi bir seçim olur. Hem sanıyorum çelik Nautilus, beyaz altın Marine ile kıyaslanabilir bir fiyata sahiptir. Tabi bulabilirseniz

Benim listemde şu ana kadar fiyat/kalite olarak en önde olan AP RO, ancak onun da 15400 modelinin büyük gelip gelmediğine henüz karar veremedim. Bunun yanısıra fiyatı hemen hemen iki katı ama Nautilus bileğime cuk diye oturdu ve çok şık durdu. Şimdilik yaptığım sadece hepsini bir çok kez denemek ve önümüzdeki bir kaç yıl içinde karara varmak. Yerinizde olsam acele etmezdim.
Bu arada bu kadar ciddi bir alım için, bu modelleri ve çok daha fazlasını (FP Journe vb.) aynı alanda bulabileceğiniz büyük şehirlere seyahat etmek de iyi olabilir. New York, Singapur ve Hong Kong ilk aklıma gelenler. Üçü de saat cenneti! Umarım yardımcı olabilmişimdir.