TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

AP ROO Navy vs Breguet Marine Chronograph Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: AP ROO Navy vs Breguet Marine Chronograph Seçim Önerisi

Mesaj cagatay10 » 30 Ara 2014, 20:15

Bence Breguet alinacaksa, Breguet gibi Breguet alinmali. Bu model her ne kadar isciligi veya kalitesi oldukca ust seviyede olsa da, ve hatta uzerinde Breguet yazsa da bence markanin tarzinin oldukca disinda. Ben olsam yapmam bu takasi.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj BarisFB » 31 Ara 2014, 13:15

cagatay10 yazdı:Bence Breguet alinacaksa, Breguet gibi Breguet alinmali. Bu model her ne kadar isciligi veya kalitesi oldukca ust seviyede olsa da, ve hatta uzerinde Breguet yazsa da bence markanin tarzinin oldukca disinda. Ben olsam yapmam bu takasi.

Kesinlikle katılıyorum :thumbup:

Öncelikle Breguet horology olarak önemli bir marka olsa da özellikle Swatch'ın altında eski günlerini mumla arıyor. İkinci elde ölü fiyatına gidiyor ve bu sadece Türkiye'deki çakal saatçilerden dolayı değil tüm dünyada böyle.

Sonuçta bu hobiye gönül ve para vermiş insanlar olarak devamlı bir kaşıntı söz konusu o yüzden her ne kadar nasıl olsa satıcam diye saat almasakta nispeten az para kaybedicek olmak önemli - ya da satmaya karar verirseniz saatin likit olması diyebiliriz.

O yüzden hedef spor saat almaksa- cevap Breguet diil.
Dress watch almaksa - yine cevap Breguet değil bence. Ona gelene kadar neler var neler
Amaç Breguet almaksa - alınacak model bu değil. Beyaz altın diye dünya para, ama kauçuk kayış olduğu için spor bir görünüm :shock: Biraz alakasız bence.

Eğer kaşıntı kauçuk kayışlı saatse Aquanaut veya Diver dışında bir saate bakmamak lazım bence :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj fargo » 31 Ara 2014, 22:45

Breguet Marine benim de bir sonraki saat için listemde olan modellerden birisi. Aynı saatin chrono'suz ve çelik olanını Zorlu'da denedim. Çok harika bir saat, işçilik mükemmel. Kauçuk kayış da çok rahat ve şık görünüyor. Yalnız o klasmandaki en önemli problem çok kaliteli ve güçlü rakiplerinin olması. Benim listemdeki high-end spor modeller:

- VC Overseas
- PP Aquanaut
- PP Nautilus
- AP RO
- BP Fifty Fathoms

Bence Breguet Marine harika bir saat olmakla birlikte, yukarıdaki saatlerle kıyaslandığında bazı konularda aşağıda kalabiliyor. Ama yine de listemde olmaya devam ediyor. Eğer ikinci el değeri ve marka prestiji önemliyse Nautilus da çok iyi bir seçim olur. Hem sanıyorum çelik Nautilus, beyaz altın Marine ile kıyaslanabilir bir fiyata sahiptir. Tabi bulabilirseniz :)

Benim listemde şu ana kadar fiyat/kalite olarak en önde olan AP RO, ancak onun da 15400 modelinin büyük gelip gelmediğine henüz karar veremedim. Bunun yanısıra fiyatı hemen hemen iki katı ama Nautilus bileğime cuk diye oturdu ve çok şık durdu. Şimdilik yaptığım sadece hepsini bir çok kez denemek ve önümüzdeki bir kaç yıl içinde karara varmak. Yerinizde olsam acele etmezdim.

Bu arada bu kadar ciddi bir alım için, bu modelleri ve çok daha fazlasını (FP Journe vb.) aynı alanda bulabileceğiniz büyük şehirlere seyahat etmek de iyi olabilir. New York, Singapur ve Hong Kong ilk aklıma gelenler. Üçü de saat cenneti! Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj Laz5353 » 03 Oca 2015, 15:07

breguet ikinci el değeri yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım ama şöyle başka bir kaşıntı başladı bu seferde navy verip hublot almak gibi :D
Resim
Kullanıcı avatarı
Laz5353

Mesaj MertYe » 03 Oca 2015, 15:34

Laz5353 yazdı:breguet ikinci el değeri yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım ama şöyle başka bir kaşıntı başladı bu seferde navy verip hublot almak gibi :D
Resim

Ben normalde Hublot' ya karşı biraz ön yargılıyım. AP'den biraz fazla şey almışlar tasarımda gibi geliyor bana. Fakat dün sahibinden de gördüm aynı saati bende ilginç bir şekilde tutuldum ne güzel saatmış diye. Gerçekten ilginç bir şekilde kendini beğendiriyor bu saat. Belkide üstündeki komplikasyon sayısından dolayı veya benim kırmızı ve siyah kombinasyonuna ayrı bir zaafım olduğundan :lol: . Bu saat için benim aklıma şöyle bir hangikap geldi kendi açımdan. 1. fiyat olarak o seviyelere çıkabilsem ilk olarak AP alırım sanırım. 2. olarakta en önemlisi daha önce Hublot'nun yine bunun gibi 48 mm çapı olan "rattrapante" modelini denemiştim ki normalde kullandığım saatlar Ulysse Nardin ve Omega Seamaster Planet Ocean 45 mm ve 45.5 mm çapa sahip olmasına rağmen 48 mm acaip büyük geldi koluma. Kasa çapının yanı sıra kalınlığıda bir hayli fazla gelmişti. Denediyseniz ve içinize sindiyse boyut olarak görünüş olarak benim görüntü olarak gayet başarılı bulduğum bir saat.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Bg17 » 03 Oca 2015, 16:19

Laz5353 yazdı:breguet ikinci el değeri yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım ama şöyle başka bir kaşıntı başladı bu seferde navy verip hublot almak gibi :D
Resim

Navy nin gidecegi var belli. Hublot icin degmez...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Tgm » 03 Oca 2015, 18:26

Sizin yerinizde olsam navy'yi sadece VC Overseas için elden çıkarırdım
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners