TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Roger Dubuis RDDBSE0257 Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Roger Dubuis RDDBSE0257 Hakkında Bilgi

Mesaj MertYe » 31 Eki 2014, 00:26

Öncelikle Merhabalar,

Forumu uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum. Sonra üye olmaya karar verdim fakat mesaj atmadan öylece takip ettim yine. Forumda toplu aile fotoğrafı bölümünü baştan sona gezdikten sonra gerçekten Türkiye'de bu işe gönül veren ve iyi anlayan insanlar olduğunu gördüm ki bu kadarını açıkçası beklemiyordum.( Yanlış anlaşılmasın kesinlikle benim çok iyi anladığımdan değil, sadece çevremde böyle insanlara pek denk gelmediğim için.) Bütün konuyu okuduktan sonra bu başlığı açma kararı aldım. Yaklaşık bir senedir radarımda olan Roger Dubuis' e sahip 2 kişiyi farkettim aile fotoğraflarında. Birisi VinceFB diğeri ise Laz5353 özellikle bu iki üye bu konuda kullanmış kişiler olarak bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Tabiki sadece bu 2 üye değil fikri olan herkesten yardım bekliyorum. Özellikle 2 üyeyi söylemiş olmamın sebebi halihazırda kullanmış olmaları. Kendimi tanıtma bölümüne ayrıca konu açmayı düşünüyorum ama öneri istediğim için kendimden biraz bahsedeceğim. 20 yaşındayım Üniversite okuyorum ve saatlere karşı neden olduğunu hala anlayamadığım ilginç bir merakım var. Halihazırda kullandığım 3 tane saatim var. Yorumlarınızı onlara göre yaparsanız sevinirim.

Ulysse Nardin Maxi Marine Diver 45 mm Bezeli turuncu lacivert olan model
Omega Seamaster planet Ocean cal2500 turuncu bezel gri nato band(kaucuk kordonu eskidi yenisini alamadım daha)
Raymond Weil Nabucco GMT Carbon

Elimde olan saatler bunlar aslında RD yerine diver olmayan farklı bir saat falan düşünülebilir ama Roger Dubuis e karşı özel bir hayranlığım var. Muhtemelen bu bütün üretimlerini (kordonları dahil) kendi fabrikalarında yapmalarına birazda bağlı. Herkese iyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Re: Roger Dubuis RDDBSE0257 Hakkında bilgi

Mesaj Bg17 » 01 Kas 2014, 06:59

Roger dubois icin kolunuzda denemeden karar vermeyin derim, kullanmasi oldukca zor. Ap royal oak diver o segmentteki en iyi alternatif. Biraz daha pahali ama ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj MertYe » 01 Kas 2014, 12:47

Royal oak diver 15000 dolar civari bulunabiliyor diye biliyorum ama roger dubuis chrono24 uzerinde 8500 dolara satiliyor amerikada 2 ay icersinde amerikaya gitme veya bir arkadasimin gelme durumu oldugu icin almayi dusunuyordum. Birde kullanmasi oldukça zor demekle neyi kastettiginizi anlamadim. Boyutlardan oturu mu bakim anlaminda mi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Hellhound » 01 Kas 2014, 13:08

Saati görsel olarak çok beğendiğim için yakın zamanda şöyle bir soru sordum;

viewtopic.php?f=62&t=17142&start=30#p342261

Şöyle bir cevap geldi;

Cct yazdı:Açıkçası hiç ilgilenmediğim bir marka.. Birde forumda kullananların bilekte çok rahatsız olduğunu söylediklerini okumuştum :roll:

Her alan da elinden çıkardığı için doğruluk payı yüksektir diye düşünüyorum.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Bg17 » 01 Kas 2014, 15:32

Bahsedilen rakamlarda bir saat almayi dusundugunuzde, gormeden bir kac kere denemeden almamanizi oneririm. Bazi saatlerin fotojenik oldugu gercegi var, ayrica kisiden kisiye kullanim ve konfor cok farkediyor.

Deneyerek almama ragmen tasarimi yada boyutlari nedeniyle icim aciyarak elimden cikarttigim saatlerim oldu.

Roger Dubius a gelirsek, tasarim olarak cok begenmeme ragment, kullanan arkadaslar, gun icerisinde bile kolda tasimakta zorlandiklarini belirtiler, yanilmiyorsam Laz gun icersinde ofise gidince cikarip kasaya koydugunu, eve geri donerken geri taktigini soylemisti ki, cok buyuk saatleri rahat kullanabiliyor.

Ikinci el elden cikarma hizi ve degerine bahsetmiyorum bile.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj MertYe » 01 Kas 2014, 17:30

Bg17 yazdı:Bahsedilen rakamlarda bir saat almayi dusundugunuzde, gormeden bir kac kere denemeden almamanizi oneririm. Bazi saatlerin fotojenik oldugu gercegi var, ayrica kisiden kisiye kullanim ve konfor cok farkediyor.

Deneyerek almama ragmen tasarimi yada boyutlari nedeniyle icim aciyarak elimden cikarttigim saatlerim oldu.

Roger Dubius a gelirsek, tasarim olarak cok begenmeme ragment, kullanan arkadaslar, gun icerisinde bile kolda tasimakta zorlandiklarini belirtiler, yanilmiyorsam Laz gun icersinde ofise gidince cikarip kasaya koydugunu, eve geri donerken geri taktigini soylemisti ki, cok buyuk saatleri rahat kullanabiliyor.

Ikinci el elden cikarma hizi ve degerine bahsetmiyorum bile.

İkinci el elden çıkartma değeri ve hızı konusuna zaten hiç girmeyelim mümkünse Roger Dubuis Türkiye'de büyük sıkıntılı o açıdan. Ankara'dan satılık 2. el olarak kutu sertifika sıfır kondisyonunda var. Satan kişi zaten sürekli 2. el ilanları koyan alıp satan bir kişi ve ondan saat almış tanıdığım kişiler olduğundan sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. En azından ondaki saati alır bir incelerim üzerindeki bir çizik kusur beni rahatsız ederse bile sıfırını almak isteyip istemeyeceğimi öyle düşünürüm. Ama söyle bir sıkıntı var 2. el olarak 7750 dolar fiyat yazıyor chrono 24 te Americada 8500 dolara sıfırını satan var ki her ne kadar sıfır kondisyonunda 2. el bile olsa Ankara'da olan saat sonuç olarak sıfır değil ve 750 dolar fark sıfır almaya kesinlikle değecek bir fark. Benim kendi görüşüm 2. el olan temizse pazarlık payı da varsa neden olmasın diye düşünüyorum. Yorumun için çok teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners