TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Sea-Dweller / Yeni Eski Nesil Submariner Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi saat?

Sea-Dweller 16600
3
10%
Submariner 14060
10
34%
Submariner Ceramic 114060
16
55%

Toplam oy : 29

Re: Saat seçimi

Mesaj onuratamer » 10 Eki 2014, 10:25

Gecmiste 16610 (eski kasa Sub Date) kullanmistim uzun sure, ama aklim hep 16600 sea dweller'da idi. Sonra 16610 gitti, yerini doldurmak icin 114060 arayisina gectim. Tam o sirada karsima cok temiz bir 16600 cikti ve hic dusunmeden dugmeye bastim. Simdi kendisiyle mutlu mesut yasiyoruz.
16600'u tercih sebeplerime gelince, gercekten ozel bir saat, Sub'a gore cok daha az bulunuyor, tarih penceresi olmasina ragmen son donemde gozumu yoran bubble yok camda. Son derece retro bir goruntusu var. Ve cok tok, saglam bir hissiyati var.
16600 ve 114060'i koluma taktigimda elbette 114060 cok daha zengin duruyor, yeni bezel ve bilezik tokasi asla yadsinamaz upgrade'ler. Ancak yeni seramik sub'larin hemen hepsinde "gicir gicir" durma hikayesi var. Bu suna benziyor, beyaz bir spor ayakkabi aliyorsunuz, koyu mavi kotun altina giyince hemen bagirmaya basliyor, oysa ki hafif tozlu emektar eski spor ayakkabinizda boyle bir durum yok. Kisacasi 16600 oyle ben buradayim diye bagirmiyor, sahibine ve etrafindakilere "bakmayin oyle eski durduguma, tek nefeste 1220m derine dalabilen ihtiyar delikanliyim diyor".
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Re: Saat seçimi

Mesaj okz » 10 Eki 2014, 10:54

Aslında yazdığm gibi benimde ilk tercihim temiz olmak kaydıyla sd.Ama uzun süredir yeni kasa kullandığım için, yeni kasanın yeniliklerine biraz fazla alıştım gibi.Yani şimdi eski kasa alıp sonra tekrar acaba demek istemiyorum ( zaten bu acaba diyen tarafımı kesip atmak istiyorum artık :D ) Bide bu eski kasalardaki camın biraz yüksek olması da hoşuma gidiyor, yeni kasa takvimli sub da bu yok.Takvimsizinde varmı bilmiyorum.
Sanırım sd ile seramik sub arasında karar vereceğim gibi.
Kullanıcı avatarı
okz

Re: Rolex Sea-Dweller / Yeni Eski Nesil Submariner Seçimi

Mesaj Baran » 11 Eki 2014, 07:44

New is New ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners