afl » 02 Haz 2014, 13:22
5146 Bence çok güzel bir seçim. Klasik bir saat fakat modern çizgilere da sahip, dolayısı ile vintage bir görüntüsü yok, "modern" bir klasik demek yanlış olmaz. Çok güzel bir dress watch aynı zamanda spor da kullanılabilir. Özellikle platin ve beyaz altın spor kullanıma, sarı ve rose altından daha çok uyar. Patek web sayfasındaki fotoğraflarda klasik klips görülse de 2014 modelde patek logolu klips var ve çok şık.
Kadranda gün ay tarih ve moon phase güzel yerleştirilmiş. Akrep, yelkovan ve saat noktalarının lumine olması da bir avataj ki çok az sayıda Patek complications ve grand complications türü buna sahip. Boyutlar ise bu tip bir saat için ideal. 39mm çok yakışmış. Denem şansınız varsa, bileğinizde fotoğraftakinden çok daha şık durduğunu göreceksiniz.
Açıkçası ben bir klasikçiyim ama saatimin moon phase, tarih vs. de göstermesini isterim. Ve benim için klasik saat sarı altın olmalıdır. Bu sebeple ben de bir 5146 J 001 sahibiyim. Akşam becerebilirsem bir kaç ta foto eklerim. Chronograph olmasına gerek yok diyen saat severlere hele de patek severlere çok tavsiye ederim.
Selamlar