Sinanist » 30 Mar 2014, 14:49
Racing Skeleton çok hoş bir model. Bayağı araştırmıştım. Beyaz kadranlı olan hoşuma gitmişti... Çok orjinal bir tasarım bence.
Size biraz daha bilgi vereyim. Sn. Modern60 daha uzmandır oda yazabilir. Orientte bulunan güç rezervi göstergesi bir çok saatte yok. Bulamazsınız. Saatinizin ne kadar kurulu olduğunu bilemezsiniz.
Skeleton veya open heart tabir edilen açık modellerde sayılar genelde yok. Bu saatte sayılarda var. Okunması kolay. Okunması kolay olsa da güç rezervi göstergesi yok. Bu saatte bir çok özellik birleşmiş.
Ayrıca open heart ve skeleton kırması. Orientin bu modeli benzeri başka bir saat yok.
Sanırım kurma koluda kilitleniyor.
Bu saate bakan bir daha bakar,ilgi çekici. Ekstrası orient evladiyelik model. Her otomatik saat bakım ister, Uzun yıllar sonra bir bakım yaptırırsınız evladiyelik kullanırsınız. Kullanılan malzeme nedeniyle orient her markaya rakip olabilir.
Bir çok orient'e yakından bakma fırsatım oldu. Otomatik saatlerinin kurulması hafif bilek hareketi ile sağlanabiliyor. Çok hareketli olmanıza gerek yok.
Sözümün özü tek geçerim, imkanım olsa alırım. Bana anca seiko'nun 1000-2000 Liralık bir modelini gösterseydiniz belki orient ile kıyas yapardık ama amaaa.... Skeleton ve open heart kırması olması, güç rezervi barındırması eşsiz bir saat yapıyor. Bu özelliklere sahip başka bir saat bilen varsa paylaşabilir. Ben aylardır görmedim.
Saygılar.